My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Δήμοι: Στάση πληρωμών αλλά καθόμαστε φρόνιμα!

«Tα νέα μέτρα και οι περικοπές οδηγούν τους δήμους με μαθηματική ακρίβεια σε στάση πληρωμών, σε αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών τους και κατ’ επέκταση σε κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, που μέχρι σήμερα επιβιώνει και λειτουργεί αποκλειστικά μέσω των κοινωνικών δόμων των δήμων και εντέλει σε κατάρρευση του ίδιου του θεσμού».

Η δραματική αυτή διατύπωση περιλαμβάνεται στο ψήφισμα που ενέκρινε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του. Παρ` όλα αυτά, γνωστοποίησε ότι δεν διατίθεται να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. Όμως, «δηλώνει ότι θα παρακολουθήσει με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις, θα περιμένει τις απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς και ιδιαίτερα τον υπουργό Οικονομικών για τους πόρους της Αυτοδιοίκησης».

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. ήταν αρνητικό στην πρόταση να συμμετάσχει η ΚΕΔΕ στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, την οποία έκανε η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δ.Σ. Ε. Παντελάκη. Η κ. Παντελάκη πρότεινε «οι αιρετοί να κατεβούν στο δρόμο μαζί με τους εργαζόμενους» και σχολίασε σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου: «Τι θα το κάνουμε το συνέδριο όταν θα έχουν ψηφισθεί τα μέτρα και προϋπολογισμός;»

Έκτακτο συνέδριο

Τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου στις αρχές Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΚΕΔΕ , ενώ στο ψήφισμά της «εκφράζει την πλήρη διαφωνία της με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου που εγείρουν θέμα ηθικής τάξης».

Επίσης, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε να καταγγείλει την ΠΟΕ-ΟΤΑ για σειρά ανακοινώσεών της στις 22, 25 και 29 Οκτωβρίου με τις οποίες η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει «συνεργάτες των Γερμανών» 20 δημάρχους που αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε γερμανο-ελληνική συνεργασία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στη συνέχεια «οι ανακοινώσεις θυμίζουν εμφυλιοπολεμική περίοδο που η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν θέλουν να αναβιώσει. Δεν θέλουν καν να τη θυμούνται».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχολιάστε