My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δήμοι: Δεν ξέρουν τι να κάνουν τους “πενταμηνίτες”

Ενώ εργαζόμενοι στους δήμους τίθενται σε διαθεσιμότητα, που κατά γενική ομολογία αποτελεί τον προθάλαμο των απολύσεων, εμφανίστηκαν κι “έπιασαν δουλειά” οι λεγόμενοι “πενταμηνίτες”, δηλαδή αυτοί που προσλήφθηκαν με πεντάμηνες συμβάσεις για κοινωνικού χαρακτήρα εργασίες.

Απ` ότι, όμως, μαθαίνουμε οι δήμοι δεν ξέρουν τι να τους κάνουν τους προσληφθέντες και σπάνε το κεφάλι τους πως να τους αξιοποιήσουν! Για ν` αποδειχθεί έτσι ότι όλα σ` αυτήν την χώρα γίνονται “στο πόδι” και για ψηφοθηρικούς λόγους, ακόμα κι εν μέσω της καταστροφής της! Κατά τ` άλλα, οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης διαγκωνίζονται κάθε μέρα στα κανάλια να μας πείσουν ότι αφήνουν πίσω την Ελλάδα του ρουσφετιού και του πελατειακού κράτους, προς χάρη του εξευρωπαϊσμού μας!

Θυμίζουμε ότι στους δήμους Κιλκίς και Παιονίας προσλήφθηκαν κοντά στους πεντακόσιους “πενταμηνίτες”, για τη διαδικασία πρόσληψης των οποίων διατυπώθηκαν πολλές ενστάσεις.

Καλορίζικοι και σε καλή μεριά!

Σχόλια
One Response to “Δήμοι: Δεν ξέρουν τι να κάνουν τους “πενταμηνίτες””
  1. Ο/Η Ερώτηση από τα μέσα. λέει:

    Για το συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να διευκρινιστούν και σε κάποιες περιπτώσεις να τεθούν ερωτήματα:

    α) το πρόγραμμα ξεκίνησε ως κοινωφελής εργασία, με πιλοτική πρόσκληση στην Ανατολικά Μακεδονία και Θράκη. Κοινωφελής εργασία για να είναι στην ουσία της, οφείλει να είναι ευέλικτη. Με τις συνεχείς αλλαγές όμως, κοινωφελής είναι μόνο στο όνομα καθώς μπορεί οι προσλήψεις να έγιναν με διαφάνεια (ΑΣΕΠ) αλλά μαζί με τη διαφάνεια ήρθε και η δυσκινησία του δημοσίου. Επίσης κατέληξε να εξυπηρετεί ανάγκες του δημοσίου γιατί δεν μπορεί να κάνεις προσλήψεις λόγω του μνημονίου. Για άλλη μια φορά δηλαδή δεν λαμβάνονται υπ’ όψη οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας για κοινωφελή εργασία αλλά περιοριζόμαστε στην τυπολατρεία.

    β) Επίσης δεν φταίνε απόλυτα οι φορείς του Νομού και αυτό για πολλούς λόγους. Αρχικά το υπουργείο εργασίας (επί υπουργείας Κατσέλη) έκανε λόγο για σχεδιασμό σε 4 συνεχόμενα πεντάμηνα (δηλαδή 500 θέσεις / 4 πεντάμηνα). Έπειτα τα τέσσερα έγιναν τρία και στο τέλος δύο. Με την έγκριση όμως της πρότασης τα δύο πεντάμηνα έγιναν ένα. Πώς όμως κύριοι του Υπουργείου Εργασίας θα σπάσει ένα αντικείμενο εργασίας σε πολλά κομμάτια ταυτόχρονα όταν ο σχεδιασμός της πρότασης είναι άλλος;

    γ) Και μια ερώτηση; Είμαστε τόσο ανάξιοι ως τόπος που δεν είχαμε ούτε έναν φορέα να υποβάλλει πρόταση (δικαίωμα υποβολής πρότασης είχαν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σε σύμπραξη με το δημόσιο) και έπρεπε να συνεργαστεί ο Νομός με την ΓΣΕΕ(ναι. των εργατοπατέρων και του Παναγόπουλου που παίρνει κάτι μπολικα χιλιάρικα για μισθό); Γιατί αν διαβάσει κανείς την πρόσκληση του ΕΣΠΑ για την υποβολή της πρότασης, υπάρχουν κάτι έμμεσες δαπάνες που αφορούν τον φορέα που υποβάλλει την πρόταση.

    Αν θυμάμαι καλά, οι έμμεσες δαπάνες αρχικά ήταν 10% επί του προϋπολογισμού και έπειτα έγιναν 5%. Οπότε έχουμε και λέμε: 500 θέσεις εργασίας * 5 μήνες = 2500 ανθρωπομήνες * 625 €= 1.562.500 € θα έρθουν στην τοπική αγορά μέσω της μισθοδοσίας αυτών των ανθρώπων.

    1.562.500 € * 5% = 78.125 € αντί να μείνουν επίσης στην τοπική αγορά μέσω οποιουδήποτε φορέα πάνε στην ΓΣΕΕ.

    Μήπως πρέπει οι σύλλογοι μας να ασχοληθούν σοβαρά και με τα ευρωπαϊκά προγράμματα, να πάρουν καμιά διαχειριστική επάρκεια και να μην κάνουν μόνο χορούς.

Σχολιάστε