My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Δήμοι: Απλήρωτα πρόστιμα 600.000

fortigaΑπλήρωτα πρόστιμα ύψους 600.000 ευρώ έχει λαμβάνειν ο Δήμος Παιονίας και 350.000 ευρώ ο Δήμος Κιλκίς, ύστερα από ελέγχους των αρμοδίων κλιμακίων σε φορτηγά ξένων χωρών. Το θέμα τέθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Πολύκαστρο με τη συμμετοχή του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, του βουλευτή Κιλκίς, Γιώργιου Γεωργαντά και του δημάρχου Παιονίας, Αθανάσιου Λαπόρδα, με την ευκαιρία της επίσκεψης του υφυπουργού στο νομό μας για τη Γ. Συνέλευση των επιμελητηρίων της χώρας.

Υπόψη του κ. Παπαδόπουλου τέθηκαν όλες οι διαστάσεις του θέματος, με τη μη τήρηση των κανόνων ασφάλειας και την μη συμμόρφωση οδηγών φορτηγών ξένων χωρών στους ελέγχους που διεξάγουν τα αρμόδια όργανα εντός (και) του ν. Κιλκίς .

Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου ο κ. Γεωργαντάς, ο υφυπουργός κατανόησε το μέγεθος του προβλήματος και ενημέρωσε πως σύντομα  θα ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση της καταγραφής των παραβάσεων στο οδικό δίκτυο  και εντός του προσεχούς τριμήνου  η κυβέρνηση, στο πλαίσιο και της προεδρίας που θα ασκεί η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα επιδιώξει αλλαγή του νομοθετικού καθεστώτος στις διεθνείς μεταφορές προς την κατεύθυνση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα οχημάτων μεταφορών που παραβιάζουν τη νομοθεσία περί ασφαλούς μεταφοράς φορτίων- εμπορευμάτων.

Για την ασφάλεια των μεταφορών στο οδικό δίκτυο του νομού, καθώς σε αυτό κινούνται εκατοντάδες φορτηγά διεθνών μεταφορών καθημερινά,  είχε προηγηθεί ενημέρωση του υφυπουργού από το βουλευτή στην Αθήνα σε προηγούμενη συνάντηση.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η μη συμμόρφωση των οδηγών στους κανόνες διεθνών μεταφορών (υπέρβαρα φορτία, φθαρμένα ελαστικά κ.ο.κ) δημιουργεί μείζονα θέματα ασφάλειας των μεταφορών στο δίκτυο του νομού, όπου σημειώθηκαν πολλά τροχαία ατυχήματα. Επίσης επέστησε την προσοχή της κυβέρνησης στο θέμα, καθώς από τη μη συμμόρφωση των οδηγών και εταιρειών μεταφορών στα νόμιμα, πλήττονται τα συμφέροντα των ημεδαπών οδηγών και εταιρειών από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Σχόλια
One Response to “Δήμοι: Απλήρωτα πρόστιμα 600.000”
  1. Ο/Η Κιλκίς λέει:

    Τώρα; Θα τα βεβαιώσουν στη ΔΟΥ Γευγελής και Σαντάνσκι;

    Μα γιατί δεν γίνεται ο έλεγχος στην είσοδο των συνόρων και να τα ακινητοποιούν; Τρια σημεία είναι όλα κι όλα! Προμαχώνας, Εύζωνοι άντε και Δοϊράνη.
    Έτσι και το πρόστιμο θα μπαίνει αλλά και δεν θα αφήνονται να συνεχίσουν στο Ελληνικό οδικό δίκτυο αν δεν αποκατασταθεί το πρόβλημά τους (καμένες λάμπες, σπασμένα φανάρια, υπερβολικό φορτίο, προβληματικά φρένα, κλπ).
    Αλλιώς πίσω.

Σχολιάστε