My Twitter Feed

19 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Δήμαρχοι: Κανονικά το δημοψήφισμα

neroΜετά την απαγόρευση από την κυβέρνηση να διεξαχθει δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ήρθε και εισαγγελική εντολή στην αστυνομία, να συλλαμβάνεται όποιος κατέχει παρανόμως εκλογικούς καταλόγους, επειδή είναι παράνομο να χρησιμοποιηθούν οι εκλογικοί κατάλογοι για άτυπο δημοψήφισμα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι δήμαρχοι και οι φορείς του δημοψηφίσματος πραγματοποιησαν νέα σύσκεψη στο δημαρχείο.

Κανονικά το δημοψήφισμα

Ανυποχωρητοι στο θέμα του δημοψηφισματος εμφανίστηκαν μετά την σύσκεψη οι δήμαρχοι.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΚΜ Σίμος Δανιηλιδης τόνισε ότι το δημοψηφισματος θα γίνει κανονικά και πως δεν φοβούνται συλλήψεις. Ενημέρωσε πως θα χρησιμοποιηθουν απλοί κατάλογοι και όχι εκλογικοί

Κατακραυγή για Μιχελάκη

Σύσσωμοι οι δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης κατέκριναν και στηλίτευσαν το έγγραφο του ΥΠΕΣ.

Για απαράδεκτη παρέμβαση και σοβαρότατες ανακριβείς που μας θίγουν έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΚΜ Σίμος Δανιηλιδης.

Ανέφερε πως ενημερώθηκε από τον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης τον κ. Μαδεμλή ότι δεν μπορούν να στηθούν κάλπες έξω από τα εκλογικά κέντρα ή στον αυλειο χώρο των σχολείων.

Τελικά αποφασίστηκε από κοινού με τους 3 εφορους που ορίστηκαν από την Αθήνα για τις εκλογές στη Θεσσαλονίκη, να στηθούν οι κάλπες έξω από τα σχολεία είτε στο πεζοδρόμιο είτε και στο δρόμο με τη φροντίδα των δήμων.

“Όποια προσπάθεια και αν έγινε μέχρι σήμερα, οποία κι αν προκύψει, το δημοψήφισμα θα γίνει” τόνισε.

“Απαράδεκτο το γεγονός ότι ο ΥΠΕΣ μας αποκαλεί “κάποιους” ενώ ξέρει πολύ καλά ότι είναι η ΠΕΔ ΚΜ οι κινήσεις των πολιτών και οι εργαζόμενοι” είπε από τη μεριά του ο Λάζαρος Κυρίζογλου.

“Φιμωνουν τη φωνή των τοπικών κοινωνιών. Καταγγέλουμε το υπουργείο. Οι απειλές δεν μας φοβιζουν. Ζούμε σε δημοκρατία, θα εκφραστούμε ελεύθερα” πρόσθεσε.

Κατάπτυστη, εξαιρετικά προσβλητική και φαρισαικη χαρακτήρισε την επιστολή Μιχελάκη ο Γιάννης Μπουτάρης. “Θα μπορούσε να κάνει μια χειρονομία καλής θέλησης και να βάλει κάλπη μέσα στο κενό. Αντιθέτως δυσκολεύει τα πράγματα. Γιατί; Φοβάται να ακούσει την άποψη του κόσμου για την ΕΥΑΘ;” συμπλήρωσε.

“Κάποιοι φοβούνται το κίνημα και το Soste το νερό. Με κάνουν καχύποπτο ότι οι συναντήσεις της αγοραστριας εταιρίας με φορείς της πόλης είχαν αποτέλεσμα” σημείωσε από τη μεριά του ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ Γ. Αρχοντοπουλος. “Η παρέμβαση από το ΥΠΕΣ δείχνει ότι δεν θέλουν να εκφραστεί η γνώμη των πολιτών” σχολίασε ο Λάζαρος Αγγέλου από την Κίνηση 136.

Με τα χειρότερα λόγια εκφράστηκαν για αυτά που κάνει η κυβέρνηση δύο εκπρόσωποι των 28 Ευρωπαίων παρατηρητών του δημοψηφίσματος. “Αντί να θέλουν συμμετοχή αυτοί που πρεσβεύουν τη Δημοκρατία, δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην Δημοκρατία. Είναι παράδοξο, παράλογο. Λεπτό προς λεπτό ότι γίνεται, μεταδίδεται στις χώρες μας, η Θεσσαλονίκη είναι αυτή τη στιγμή ένας διεθνή τόπος” σημείωσε ο Χουάν Αντόνιο Χουλιάν. “Έχω τρομάξει από αυτά τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης μιας χώρας που είναι περήφανη που εφηύρε την δημοκρατία” τόνισε από τη μεριά του ο Κλάους Κιπσταινερ.

rthess.gr

Σχολιάστε