My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Δήλωση Σούλη για Δημόσιο

Με τίτλο “έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες”, ο πολιτευτής Κιλκίς της ΝΔ, Αναστάσιος Καζαντζίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

’ Όταν κάνεις κάτι,το βρίσκεις γρήγορα μπροστά σου ’’ λέει ο  θυμόσοφος λαός μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση έδωσε πολλές φρούδες υποσχέσεις στον κόσμο όπως την κατάργηση του μνημονίου, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την ελάφρυνση των ασθενέστερων τάξεων με αύξηση του αφορολόγητου και άλλα πολλά, διανθισμένα με δεκάδες ΘΑ.

Είχε ξεσηκώσει θύελλα κινητοποιήσεων εναντίον της τότε αξιολόγησης στον Δημόσιο τομέα την οποία πολέμησε με λυσσαλέο τρόπο και πολλά ψέματα, πιστεύοντας ότι έτσι θα πλήξει την τότε κυβέρνηση Σαμαρά και τον τότε αρμόδιο υπουργό και σημερινό Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Το έκαναν μάλιστα λέγοντας το χονδροειδές ψεύδος ότι η τότε κυβέρνηση και ο τότε υπουργός κάνοντας την αξιολόγηση με τον Ν. 4250/2014 βρήκαν τον τρόπο για να απολύσουν υπαλλήλους.

Ο εν λόγω νόμος ήταν απλώς μια δέσμη μέτρων που στόχο είχε την αναβάθμιση και τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης. Συκοφαντήθηκε τότε σκοπίμως και χλευάστηκε από όλα τα στελέχη και τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη χώρα καθώς η εφαρμογή του ήταν μέσα στα συμφωνηθέντα ανάμεσα στους δανειστές (θεσμούς) και τον υπουργό-καθηγητή Αντώνη Μανιτάκη που ανήκε στη ΔΗΜΑΡ η οποία ήταν εταίρος της κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

Ο λαός μας έχει μνήμη και θυμάται καλά τι έλεγαν τότε όταν ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τόνιζε ότι:

1) ‘’η συγκυβέρνηση Σαμαρά δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει ένα δημόσιο τομέα που θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες…’’,

2) ‘’Η αξιολόγηση δεν αποτελεί το όχημα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα την οποία έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, αλλά είναι το όχημα για την εκδίωξη από τον δημόσιο τομέα όσων δημόσιων λειτουργών δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις και δεν πειθαρχούν στη στενή παλαιοκομματική αντίληψη της υπηρέτησης της μνημονιακής πολιτικής’’. Και πόσα άλλα ψέματα και υποσχέσεις …

Σήμερα,η κυβέρνηση της πολιτικής απάτης, της διαπραγμάτευσης (ανέκδοτο) και των capital controls αλλά και των τόσων άλλων αξέχαστων κυβιστήσεων, φέρνει άρον άρον έναν νόμο και μάλιστα απαιτούν να τον εφαρμόσουν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ξεσήκωναν τότε σε μεγάλες αντιδράσεις όλον τον δημόσιο τομέα. Αρκεί κανείς να ανατρέξει σε βίντεο της ΑΔΕΔΥ με τον σημερινό πρωθυπουργό να τάσσεται κατά του νόμου και να καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να απέχουν. Πολύ απλά, η αντίθεση του 2014 σε κάθε αξιολόγηση έγινε με προφανή σχεδιασμό να υφαρπάξει την ψήφο των δημοσίων υπαλλήλων.

Σήμερα λοιπόν καλείται η κυβέρνηση να εφαρμόσει έναν νόμo γεμάτο ανακρίβειες και εμπάθεια, έναν νόμο που προσβάλει τους εργαζόμενους στο δημόσιο και απαξιώνει την συνδικαλιστική δράση. Κι όλα αυτά για να πάρει την στήριξη των δανειστών…

Βλέπουμε λοιπόν άλλη μια τρανταχτή μετάλλαξη των αριστεροακροδεξιών κυβερνώντων οι οποίοι έχουν ένα μόνο κοινό, την λατρεία της καρέκλας και των αξιωμάτων τους. Μπροστά στην παραμονή τους στην εξουσία κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκαλώντας με τις δηλώσεις τους την κοινωνία (βλέπε δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη για το ζήτημα της αξιολόγησης στις οποίες υποστηρίζει μιμούμενη τον συνάδελφό της υπουργό κ. Πετρόπουλο, ότι η κυβέρνηση είναι η πιο φιλοϋπαλληλική και φιλεργατική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος… ») !!!

Η ΝΔ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ με ευθύνη και ειλικρίνεια τόσο ως αντιπολίτευση όσο και αύριο ως κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης γιατί η κοινωνία την επιζητεί. Οι υπάλληλοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε πολύ περισσότερο οι άξιοι Δημόσιοι Υπάλληλοι οι οποίοι με αυταπάρνηση και κάτω από αντίξοες συνθήκες, τιμούν τον όρκο τους και γι’ αυτό αξίζουν την αναγνώριση των κόπων τους και την επιβράβευση της υπευθυνότητας και της εργατικότητας τους. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε όμως και αυτοί που δεν αποδίδουν όπως πρέπει γιατί με την αξιολόγηση και αυτοί θα προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι.

Η ΝΔ δεν λέει σήμερα άλλα και αύριο ως κυβέρνηση άλλα. Δεν θα επικαλείται αύριο ζητήματα αυταπάτης για να δικαιολογηθεί.

Η ΝΔ τιμά το δημόσιο και τους εργαζομένους του που καθημερινά προσφέρουν στους συνανθρώπους τους τις καλύτερες υπηρεσίες παρά τα πενιχρά μέσα (οικονομικά και άλλα) που η Πολιτεία τους διαθέτει.

ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Δημόσιο τομέα και η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση: Να γίνει αξιολόγηση μετά από εξαντλητική διαβούλευση γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει μια σοβαρή προσπάθεια ανασυγκρότησης και εξορθολογισμού του ανθρώπινου δυναμικού του Δημόσιου τομέα. Με στοιχεία που θα ανταμείβουν τους καλούς υπαλλήλους και θα δίδουν κίνητρα στους λιγότερο καλούς ώστε να γίνουν καλύτεροι μέσα από τη διαρκή επιμόρφωση και όχι με απολύσεις όπως πέρασε στον κόσμο τεχνηέντως και σκόπιμα όλα αυτά τα χρόνια η σημερινή επικίνδυνη πολιτική συμμαχία των καρεκλοκένταυρων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.”

Σχολιάστε