My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Δήλωση Κυριακίδη για το “Πολυανής”

Με αφορμή την κοινοποίηση της επιστολής του επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος προς τον μητροπολίτη Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, βάσει της οποίας αναιρείται ο διοικητικός τίτλος ‘’Πολυανής’ από τη Σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

“Ήμουν από τους πρώτους, αν όχι ο μοναδικός, που ως υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς και ως ενεργός πολίτης τον περασμένο Ιανουάριο αντέδρασα στην προσπάθεια σφετερισμού της εκκλησιαστικής και ιστορικής κληρονομιάς της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, που επιχειρήθηκε με την αιφνιδιαστική όσο και αναιτιολόγητη υφαρπαγή της διοικητικής ονομασίας ‘’Πολυανής’’ διά της εκλογής ψευδοεπισκόπου από τη  Σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων.

Η διορθωτική επιστολή του επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος προς το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου με την οποία ακυρώνεται το αβάσιμο του διοικητικού τίτλου αποκαθιστά την εκκλησιαστική τάξη και συνιστά μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη την οποία και χαιρετίζω.

Ελπίζω και εύχομαι να πρυτανεύει πάντοτε η λογική της αλήθειας και να αποφεύγονται προκλητικές ενέργειες που μόνο ζημία θα μπορούσαν να προκαλέσουν στις όποιες επαφές μας με τη γείτονα χώρα.

Συγχαίρω θερμά το Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου για το θάρρος αλλά  και για το πνεύμα ορθοφροσύνης που επέδειξε σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τις διμερείς μας σχέσεις.”

Σχολιάστε