My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

Δάνειο για “πράσινο φως” στο ΦΑ

Με δάνειο ύψους 48 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε η ΔΕΔΑ (Δίκτυα Εταιρείας Διανομής Αερίου) Λοιπής Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ξεκινά η κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε 18 πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Κιλκίς.

Το δάνειο θα έχει τετραετή περίοδο χάριτος με 20ετή περίοδο αποπληρωμής και θα συνδράμει αποφασιστικά στη κατασκευή δικτύων και στις πόλεις: Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Λιβαδειά, Άμφισσα, Καρπενήσι, Κατερίνη, Σέρρες, Βέροια, Γιαννιτσά, Αλεξάνδρεια, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, Ορεστιάδα και Καβάλα.

Όπως τονίζει η εταιρεία, η έγκριση του δανείου  θεωρείται «ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική και συγκεκριμένα στον τομέα της περιφερειακής ανάπτυξης, της ενεργειακής οικονομίας και της ουσιαστικής ενίσχυσης των ελληνικών νοικοκυριών».

Για την κατασκευή των δικτύων θα αξιοποιηθεί επίσης χρηματοδότηση από τα ΠΕΠ των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Στερεάς Ελλάδας,  καθώς και ίδια κεφάλαια της ΔΕΠΑ (θα δοθούν ως αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΔΑ).

«Στόχος του προγράμματος ανάπτυξης της ΔΕΔΑ, αποτελεί η κατασκευή πλήρους υποδομής διανομής φυσικού αερίου, προκειμένου το σύνολο των κτηρίων στις παραπάνω πόλεις να αποκτήσει πρόσβαση στο οικονομικότερο καύσιμο, γεγονός που παράλληλα θα οδηγήσει στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας των νοικοκυριών, στη μείωση του κόστους παραγωγής για τους επαγγελματίες και στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης», τονίζει η εταιρία.

Να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο των κατασκευών (2018-2023), αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 2.500 άμεσες και έμμεσες νέες θέσεις εργασίας.

Σχολιάστε