My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Γ. Φλωρίδης: «Όχι άλλα πυροτεχνήματα»

floridis-giorgosΠαραμένει συνήθως αμέτοχος στο πολιτικό γίγνεσθαι, αρνείται πεισματικά να συμμετάσχει σε οποιονδήποτε πολιτικό σχηματισμό, έχει εμμονή στις δικές του θέσεις και αρκείται στον… σχολιασμό των όσων συμβαίνουν στη χώρα.

Έτσι προλόγισε τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Γ. Φλωρίδη στο «Βήμα της Κυριακής», ο γνωστός δημοσιογράφος Ν. Χασαπόπουλος.

Και η απάντηση του Κιλκισιώτη πολιτικού μέσω της ίδιας της συνέντευξης:

«Κάποιοι μου προσάπτουν πως μένω αμέτοχος στις πολιτικές εξελίξεις, αρκούμενος στο σχολιασμό όσων συμβαίνουν στη χώρα –και μάλιστα με εμμονή στην άποψή μου. Κι αυτό θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω.

Σε ένα περιβάλλον που ανέχεται και προβάλλει τις εύκολες πολιτικές μετατοπίσεις, τις «αναγεννήσεις» και τα ξεπλύματα πολύχρονων αμαρτιών, η σταθερότητα της πολιτικής άποψης αποτελεί για ορισμένους «μειονέκτημα». Δεν είναι αρκετά «επικοινωνιακή».

Παρόλο που δραστηριοποιούμαι για περισσότερα από είκοσι χρόνια με την πολιτική, αρνούμαι να την δω σαν επάγγελμα και σαν εύκολο τρόπο να κερδίζω τα προς το ζειν –κι αυτό μου δίνει την πολυτέλεια να υποστηρίζω την άποψή μου.

Όσο για τη στασιμότητα, αξίζει να σκεφτεί κανείς τι θεωρείται δράση. Για μένα, που από καιρό επιμένω στην άποψη πως χρειάζεται ένας νέος πόλος που θα έχει στους κόλπους του αξιόπιστα πρόσωπα με πολιτική διαδρομή και νέους άφθαρτους ανθρώπους, βασικό μέλημα είναι η συμβολή στη συγκρότηση μιας τέτοιας ομάδας. Αυτό δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε χρειάζεται να επικοινωνηθεί πριν ακόμα συγκροτηθεί. Δεν χρειαζόμαστε άλλα πυροτεχνήματα, η ουσία μας λείπει…».

 

Σχόλια
3 Σχόλια to “Γ. Φλωρίδης: «Όχι άλλα πυροτεχνήματα»”
  1. Ο/Η HELLAS λέει:

    Η ουσία ασφαλώς είναι το ζητούμενο όμως από μόνη της δεν υπάρχει. Απαιτείται κ. ΥΠΟΥΡΓΕ και ένα μείγμα ειλικρίνειας, κριτικής και δραστηριοποίησης εντός ενός συγκροτημένου και συμφωνημένου πλάνου ανάταξης και ευημερίας του τόπου όπου θα λαμβάνεται υπόψιν ένα μόνο ζήτημα: που είμαστε, που μπορούμε να πάμε και πως θα στήσουμε ενα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα. Εκεί λοιπόν είναι το θέμα ποιοι θα είναι οι πυλώνες του μοντέλου αυτού, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και οι προϋποθέσεις που έχουμε ως λαός-κράτος. 5 βασικοί πυλώνες θα οικοδομήσουν κατ΄ εμέ το νέο μοντέλο: Εκβιομηχάνιση, Τουρισμός, Ναυτιλία, Παροχή Υπηρεσιών και ένας σύγχρονος Αγροτικός τομέας-Επιχειρηματικός στενά αγροτικός τομέας. Και όλοι αυτοί οι πυλώνες θα συνεπικουρούνται από δίκτυο παροχών υπηρεσίας, αειφόρος ανάπτυξη της υπαίθρου, έρευνα και βιοτεχνικά πάρκα ικανά να δώσουν νέα ώθηση σε έναν χώρο που κάποτε είχε βαρύνουσα σημασία και αξία και έφερνε συνεχώς οφέλη είτε οικονομικά είτε και ως θέσεις εργασίας καθώς πολύς κόσμος έβρισκε δουλειά. Αλλά βασικά για να γίνουν όλα αυτά είναι η από άνωθεν κίνηση της μείωσης των φορολογικών συντελεστών για να γίνουν όλα σιγά σιγά και να έχουμε ως χώρα πολλαπλά οφέλη.

  2. Ο/Η Παράνομος λέει:

    Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες
    -Εξελέγη βουλευτής Κιλκίς με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του: 1996, 2000, 2004, 2007 και 2009.

    Πολιτικές – Κοινωνικές Δραστηριότητες
    1974
    -Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Θράκης – Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών και Σπουδαστών Νομού Κιλκίς.

    Εντάσσεται στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
    1980
    Εκλέγεται μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κιλκίς.

    1993
    Εξελέγη Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς.

    1994 – 1996
    Εξελέγη Νομάρχης Κιλκίς.

    1996
    Εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    (1996-2005)

    1998 – 2000
    Διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

    (30/10/1998-13/04/2000)

    2000 – 2001
    Διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού (αρμόδιος για τον Αθλητισμό).

    (13/04/2000 – 24/10/2001)
    2001 – 2003
    Διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών.

    (24/10/2001-06/07/2003)
    2003 – 2004
    Διετέλεσε Υπουργός Δημόσιας Τάξης.

    (06/07/2003 – 07/03/2004)
    2004
    Συμμετέχει στο Συντονιστικό Συμβούλιο Ανασυγκρότησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
    Διορίζεται Αναπληρωτής Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    2005
    Εκλέγεται μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    2006
    Ορίζεται Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε θέματα Οικονομίας και μέλος του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου.

    2008
    Ορίζεται Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τον Τομέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

    2009
    Συμμετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελέγχου του Ισολογισμού και του Απολογισμού του Κράτους και στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)

    Ο κ. Φλωρίδης δεν ήταν στη βουλή όταν υπογραφόταν η Συνθήκη του Μάαστριχτ, συμμετείχε όμως στις κυβερνήσεις που εκτέλεσαν όχι μόνον τη συνθήκη αλλά και την ίδια τη χώρα.

  3. Ο/Η Απόστολος Θεοδοσιάδης λέει:

    “Παραμένει συνήθως αμέτοχος στο πολιτικό γίγνεσθαι, αρνείται πεισματικά να συμμετάσχει σε οποιονδήποτε πολιτικό σχηματισμό, έχει εμμονή στις δικές του θέσεις και αρκείται στον… σχολιασμό των όσων συμβαίνουν στη χώρα”.

    Και πολύ καλά κάνει…………ούτως η άλλως (το λέει και το βιογραφικό του) ήταν και παραμένει στην συνείδηση του απλού κόσμου, του κόσμου που στέκεται μακριά και σε απόσταση από τα κομματικά “μαντριά”, αν όχι άμεσα, κατ’ ελάχιστον έμμεσα, υπεύθυνος και υπόλογος για το παρόν που βιώνουμε εμείς και τα παιδιά μας, καθώς και για το μέλλον που προκαθόρισαν να βιώσουμε όλοι μας. Ευτυχώς, η δημοκρατία σε κάποιες από τις διαστάσεις της, υφίσταται ακόμα σε αυτή την άκρη της γης και για αυτό και απολαμβάνει όπως και εγώ άλλωστε το δικαίωμα του σχολιασμού των όσων συμβαίνουν. Ας μας κάνει την χάρη λοιπόν και ας συνεχίσει έτσι. Με τον αυτό ρυθμό. Για το καλό όλων μας και κυρίως αυτού του δύστυχου τόπου και λαού που τα μύρια έχει υποστεί από πολιτικούς άνδρες του δικού του αναστήματος. Ας εκτιμήσει και αυτός αλλά και οι άλλοι αξιότιμοι συντοπίτες μας, πρώην ταγοί της χώρας, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, την περιφρόνηση μας. Ας περιοριστούν στις κολακείες των κηφήνων που από ανέκαθεν είχαν και έχουν στο πλάι τους. Κάθε άλλη προσπάθεια προσέγγισής μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να καθιστά ακόμα ποιο δύσκολη την διαχείριση, σε ελέγξιμα επίπεδα, του “τέρατος” που ονομάζεται οργή. Το τέρας που αυτοί ξύπνησαν και τρώει τα σωθικά μας.

Σχολιάστε