My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Γ. Φλωρίδης: Υπέρβαση παλιού – προσωποπαγούς

vivlio

*Ομιλία στη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μ. Αμδρουλάκη.

«Η προοπτική του δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου, με σκοπό πάντα να «δώσει» στην αποκατάσταση της χώρας, περνάει μέσα από την υπέρβαση δύο καθηλωτικών ορίων του παλιού – φθαρμένου και του μεμονωμένου – προσωποπαγούς. Η απάντηση είναι εξίσου διπλή. Είναι το νέο και το ενιαίο. Είναι το αίτημα για τη νέα και ενιαία δημοκρατική σοσιαλιστική παράταξη».

Τα παραπάνω τόνισε, σύμφωνα με ρεπορτάζ enikos.gr, ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας χθες στη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη, στη Θεσσαλονίκη.

Το βιβλίο έχει τίτλο «Όπλων κρίσις: Νεκρικοί διάλογοι για την Αριστερά», και κατά τη παρουσίασή του σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι χρησιμοποιεί την ομηρική αφήγηση του μοιράσματος των όπλων του Αχιλλέα, για να μιλήσει για την αριστερά, μέσα από τους «νεκρικούς διαλόγους» του συγγραφέα με κεντρικούς πρωταγωνιστές της κατά τον 20 αιώνα (Μιτεράν, Α. Παπανδρέου, Μπερλίνγκουερ, κ.α.) ως υπόδειξη της σημερινής ανάγκης αναζήτησης για «μια νέα σύνθεση στο χώρο της αριστεράς μια νέα ιδρυτική πράξη».

«Δε λέω σε κανένα, ως συγγραφέας, τι πρέπει να κάνει, άλλα το «όπλων κρίσις» στέλνει στον καθένα ένα μυστικό μήνυμα, ο καθένας πρέπει να το δει, κάτι λέει στο ΚΚΕ, κάτι στο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι στη ΔΗΜΑΡ, ή στο ΠΑΣΟΚ και στη κεντροαριστερά που είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός χώρος, ασχέτως κομμάτων… χωρίς να κάνει διδακτισμό, κάτι έχει να πει. Όλοι μέσα από αυτή την κρίση θα βγουν αλλαγμένοι» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν επίσης ο συγγραφέας και πρόεδρος του ΚΘΒΕ, Μάκης Τρικούκης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Σχόλια
2 Σχόλια to “Γ. Φλωρίδης: Υπέρβαση παλιού – προσωποπαγούς”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Εκείνο που με κάνει να απογοητεύομαι και να θυμώνω ορισμένες φορές, είναι το γεγονός οτι άνθρωποι κατα τεκμήριο έξυπνοι όπως ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος ως συγγραφέας έγραψε βιβλία και εμβάθυνε την σκέψη πάνω σε θέματα πολιτικής και πολιτισμού, ως πολιτικός ο ίδιος και βουλευτής του Πασοκ δεν κατάφερε στην πράξη τόσα χρόνια(ήταν νιός και γέρασε), να αλλάξει προς το καλύτερο ούτε κατα μία κεραία το κόμμα αυτό, αλλά και γενικότερα κάτι στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό. Και συνεχίζει το ίδιο μοτίβο. Αυτός γράφει και οι υπόλοιποι, αφού του πλέξουν το εγκώμιο στην παρουσίαση κάποιου βιβλίου του, στην συνέχεια τον “γράφουν” κανονικά, αγνοώντας επι του πρακτέου, τα όσα γράφει. Κανονικά όμως, σαν να τον χλευάζουν επι της ουσίας, δεκαετίες τώρα. Αν τώρα ο ίδιος θεωρεί οτι αξίζει αυτήν την συμπεριφορά και την αποδέχεται μαζοχιστικά ή αυτάρεσκα και σαν αυτοσκοπός δηλαδή, τότε χαράμι το μυαλό που τού ‘δωσε ο Θεός! Οσο για τους εκάστοτε παρουσιαστές των βιβλίων του Ανδρουλάκη, έξυπνοι και αυτοί κατα τεκμήριο άνθρωποι, έχω να πώ πως, φτάνει ρε καλόπαιδα να τον δουλεύετε τον άνθρωπο, αφού αυτά τα μεγαλόσχημα που λέτε γι’ αυτόν δεν τα πιστεύετε ΔΙΟΛΟΥ και το μόνο που θέλετε να κάνετε με πρόσχημα τον Ανδρουλάκη και ανάμεσα σε τόσα άλλα, είναι να αυτοπροβάλεστε. ΜΟΝΟΝ !

  2. Ο/Η αναπ-οδος λέει:

    Ακριβώς αυτό ισχύει που γράφει ο Λούκυ Λουκ. Ο Ανδρουλάκης έχει πάρα πολύ σωστή αντίληψη των οικονομικών πραγμάτων, πολλές ιδέες και γενικότερα έναν εγκέφαλο IKANOTATO . Δυστυχώς αυτό του το χάρισμα το έκαψε ασχολούμενος με την πολιτική. Στην Ελλάδα η πολιτική έχει γίνει συνώνυμο με την εξουσία. Και κάπου εκεί χάθηκε η ανάγκη αυτών των ικανών ανθρώπων για δημιουργία μέσα από την πολιτική.FUCK THE SYSTEM..

Σχολιάστε