My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Κόντρα Σιωνίδη – Παπαδόπουλου

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Σιωνίδης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, Γιάννη Παπαδόπουλο, διαμαρτύρεται κάνοντας λόγο για απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες διαδικαστικές μεθοδεύσεις του δεύτερου, σε θέματα που σχετίζονται με το “μακεδονικό”.

Σε απάντησή του, ο Γ. Παπαδόπουλος υπογραμμίζει ότι ο κ. Σιωνίδης αναφέρεται “σε θέματα τα οποία είτε έχουν απαντηθεί εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε δεν υφίστανται καν”.

Ο Κ. Σιωνίδης

Ζητώντας από τους δημοτικούς συμβούλους να μην παραστούν στη συνεδρίαση του ΔΣ, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 27 Ιουλίου, ημέρα συνεδρίασης του διευρυμένου Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Σιωνίδης αναφέρει στην επιστολή του τα εξής:

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας , για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες οι ενέργειες σας με εκπλήσσουν αρνητικά και με θλίβουν ταυτόχρονα.

Η πρώτη ήταν όταν κρατήσατε στο συρτάρι σας το αίτημα που σας είχε υποβληθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2017, για έκδοση ψηφίσματος εν΄ όψη του Παμμακεδονικού συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιείτο στις 21 Ιανουαρίου 2018 για το Σκοπιανό.

Με πληροφόρησε τότε για την ύπαρξη του αιτήματος ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας κ. Τάτσιος. Διαπιστώνοντας την δική σας αδράνεια, έκανα χρήση του άρθρου 67 για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο και ορίσατε 7 ημέρες αργότερα.

Αποτέλεσμα. Ο Δήμος μας κατέστη ο ουραγός των δήμων της Μακεδονίας και εξέδωσε ψήφισμα τελευταίος και μάλιστα μετά το συλλαλητήριο.

Την προηγούμενη Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 με έκπληξη παρέλαβα ηλεκτρονικά και εντύπως πρόσκληση σας , για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 7:30 μμ.

Έχοντας ενημερωθεί όπως και εσείς από τις 21 Ιουνίου , για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Περιφέρεια, για σύγκληση την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 στις 6μμ , (δηλαδή την ίδια ημέρα και περίπου την ίδια ώρα) στη Θεσσαλονίκη, κοινής – διευρυμένης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με τα Δημοτικά Συμβούλια των 38 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας και με προσκεκλημένους τους φορείς, τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης , με ένα και μόνο στόχο , να μην επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών, θεώρησα ότι έχετε κάνει λάθος με τις ημέρες.

Πληροφορήθηκα όμως ότι γνωρίζατε τα τεκταινόμενα και μάλιστα ότι ο Δήμαρχος προτίθεται (και πολύ καλά θα κάνει) να παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Θεσσαλονίκης. Άρα δεν πρόκειται για λάθος με τις ημερομηνίες πρόκειται για συνειδητή επιλογή ημερομηνίας.

Η πρόσκληση του κ. Περιφερειάρχη απευθύνεται στα Δημοτικά Συμβούλια κ. Παπαδόπουλε. Δεν είναι ώρα για προσωπικές πολιτικές. Διαβάστε την προσεκτικά παρακαλώ.

(http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=35&pressid=17382).

Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω το σχεδιασμό σας, απορώ δε και με τον Δήμαρχο που συναίνεσε.

Δηλαδή την ώρα που σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση της Μακεδονίας θα αποφασίζει στην Θεσσαλονίκη τις επόμενες κινήσεις διαμαρτυρίας και τις ενέργειες για τη μη επικύρωση της ντροπιαστικής συμφωνίας των Πρεσπών, εσείς κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου του Σκρα, του Ραβινέ και των Ευζώνων συγκαλείτε Δημοτικό Συμβούλιο για τα υπηρεσιακά και συνήθη εσωτερικά θέματα.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ.

Καλώ τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους την Τετάρτη 27 Ιουλίου να απουσιάζουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο και αντί αυτού να παραστούμε στο διευρυμένο Περιφερειακό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης στις 6 μμ.

Έτσι θα μπορέσετε και εσείς κ. Πρόεδρε νομίμως να μεταφέρετε το Δημοτικό Συμβούλιο για την επόμενη εβδομάδα , λόγω μη απαρτίας.

Το Μακεδονικό είναι κυρίαρχο θέμα για την Ελλάδα και ειδικά για το Δήμο μας λόγω της γεωγραφικής θέσης και της Ιστορίας μας.

Τι είδους πανηγυρικό εορτασμό θα διοργανώσουμε του χρόνου για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Γουμένισσας;

Ο καθένας από εμάς έχει την υποχρέωση να αναλάβει τις ευθύνες του.

Η ώρα της σιωπής έχει περάσει ανεπιστρεπτί.”

Απάντηση του Γ. Παπαδόπουλου

Σε απάντησή του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, Γιάννης Παπαδόπουλος, αναφέρει τα εξής:

“Αγαπητέ κύριε Σιωνίδη,

Με έκπληξη ανέγνωσα την σημερινή (25/6/18) σας επιστολή με την οποία όμως αναφέρεστε σε θέματα τα οποία είτε έχουν απαντηθεί εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε δεν υφίστανται καν.

Όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της γείτονος χώρας των Σκοπίων, ο Δήμαρχος Παιονίας σας έχει ήδη απαντήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Ιανουαρίου του 2018.

Το ψήφισμα που υιοθέτησε το δημοτικό μας συμβούλιο ήταν εκείνο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, κάτι που άλλωστε έπραξε η πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων των δήμων της περιφέρειας μας.

Δεν σας επιτρέπουμε να αποκαλείται τον Δήμο μας ουραγό και μάλιστα σε αυτό το τόσο ευαίσθητο και κρίσιμο εθνικό θέμα.

Ο Δήμος Παιονίας υπήρξε από τους πρώτους δήμους της Μακεδονίας που διακήρυξε σε όλους τους τόνους την αντίθεση του στη σχεδιαζόμενη υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας της FYROM, τόσο μέσω του Δημάρχου με την από 15 Ιανουαρίου δήλωση του, όσο και με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου την 23η Ιανουαρίου, αλλά και φυσικά με το συλλαλητήριο το οποίο υποστήριξε ο Δήμος μας όπως και όλοι οι δήμοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την 7η Ιουνίου.

Εν προκειμένω, για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας της 27ης Ιουνίου, έχουμε ήδη αποφασίσει την αναβολή της λόγω της κοινής συνεδρίασης της ΠΕΔ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όλων των δημοτικών συμβουλίων των δήμων της ΠΕΔ-ΚΜ την ίδια ημέρα στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, έχουμε αποφασίσει και την διευκόλυνση των δημοτικών συμβούλων ώστε να παραστούν μαζικά στην εν λόγω συνεδρίαση η οποία θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου και όχι όπως λαθεμένα αναφέρετε εσείς για τις 27 Ιουλίου. Ακόμη και αυτό το λάθος σας, προδίδει την βιασύνη σας να κάνετε μικροπολιτική.

Κύριε Σιωνίδη,

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τον υπερβάλλοντα ζήλο σας για εκμετάλλευση ζητημάτων που δεν προσφέρονται ως τέτοια.

Τα εθνικά μας θέματα και δη το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, για το οποίο άλλωστε υπάρχει πάνδημη και πανθομολογούμενη αντίθεση του λαού μας στη σχετική συμφωνία που υπέγραψε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας με τον σκοπιανό ομόλογο του κ. Ζάεφ, δεν θα έπρεπε να γίνονται αντικείμενο σπέκουλας από εσάς και από κανέναν.

Τα όσα εγγράφως μας αναφέρετε είναι εύκολες κινήσεις εντυπωσιασμού και μάλιστα υπερβαίνουν την πολιτική ορθότητα που επιτάσσει η θεσμική σας ιδιότητα καθώς ήδη είχαμε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς μαζί σας και σας εξηγήσαμε ότι λόγω της κοινής συνεδρίασης, δεν θα γίνει το δημοτικό συμβούλιο.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία κι εσείς υπηρετείτε επί μακρόν, δεν χαράσσει εθνική πολιτική.

Παρά όλα αυτά, εμείς αφουγκραζόμαστε τη φωνή του κόσμου και ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να υποστηρίξουμε την ιστορία μας και αλήθεια και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες ότι δεν ξεπουλάμε τα εθνικά μας δίκαια.

Είναι ώρα ευθύνης και ενότητας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ενσπείρει το μικρόβιο της διχόνοιας και του διχασμού.”

 

Σχολιάστε