My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Γ. Γεωργαντας: Ανοιξε ο δρομος…

Όλα δείχνουν, μετά και την τελευταία Σύνοδο Κορυφής,  ότι για την Ελλάδα άνοιξε ο δρόμος να επιλυθεί το πολιτικό της πρόβλημα με την μόνη δημοκρατική λύση: Την προσφυγή στο λαό για εκλογή νέας κυβέρνησης. Βεβαίως το οικονομικό περιβάλλον είναι ακόμα εξαιρετικά  δυσάρεστο για τους πολίτες, αλλά τουλάχιστον με τις τελευταίες εξελίξεις ο τόπος πλέον έχει δικαίωμα στην ελπίδα.”

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του, ο πολιτευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, προσθέτοντας τα εξής:

“Είναι η δικαίωση μιας συνεπούς πορείας δυο ετών για την Νέα Δημοκρατία, καθώς τώρα πλέον πληθαίνουν οι φωνές και στην Ευρώπη – ακόμα και μέσα στη Γερμανία- που αποδέχονται όσα ακριβώς τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς από το πρώτο ακόμα μνημόνιο. Καμιά πολιτική φτώχιας δεν μπορεί να ανορθώσει την χώρα, καμιά πολιτική δεν πετυχαίνει τους στόχους της αν δεν έχει σε πρώτη προτεραιότητα την ανάπτυξη.

 Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που από την πρώτη στιγμή, τον Μάιο του 2010,  με επιχειρήματα και τη γλώσσα της λογικής και της πατριωτικής ευθύνης τάχθηκε κατά του πρώτου μνημονίου και της τυφλής προσφυγής  της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο, κάτι άλλωστε που σχεδίαζε ο Γ. Παπανδρέου από το καλοκαίρι του 2009, όπως αποκάλυψε ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ  Στρός Καν. Άκριτα και ανεύθυνα η κυβέρνηση Παπανδρέου  παρέδωσε την οικονομική της ανεξαρτησία στα χέρια τεχνοκρατών του Νομισματικού Ταμείου που πολιτική τους είχαν την ανόρθωση των αριθμών. 

Η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποίησαν τότε για τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής ύφεσης και συνεχούς φτωχοποίησης των Ελλήνων που τυφλά και απερίσκεπτα υλοποιούσε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Προτείναμε ένα διαφορετικό δρόμο, ένα δρόμο ανάπτυξης και αναζωογόνησης της οικονομίας ώστε από τον παραγόμενο πλούτο να αντλούνταν τα έσοδα  για τη δημοσιονομική εξυγίανση της οικονομίας μας.

Οι προτάσεις  όμως του Αντώνη Σαμαρά  δεν ετίθεντο ούτε καν σε συζήτηση. Ο Παπανδρέου και οι αδιάβαστοι υπουργοί του υπέγραφαν μνημόνια και μεσοπρόθεσμα χωρίς καμιά διαπραγμάτευση και οδήγησαν την χώρα στο χείλος της καταστροφής. Ο Αντώνης Σαμαράς από τις αρχές του καλοκαιριού του 2011 προσκάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να συναισθανθεί την τεράστια ευθύνη του στην επερχόμενη καταστροφή και να παραιτηθεί όσο υπήρχε χρόνος να αναστραφεί η πορεία.

Δυστυχώς για τον τόπο ο κ. Παπανδρέου, δειλός άβουλος και μοιραίος, οδήγησε στο αδιέξοδο και τότε πλέον η έξοδός του από την κυβέρνηση αποτελούσε για εκείνον μεν λύτρωση, για την Ελλάδα όμως την κορύφωση του μαρτυρίου της. Η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς δέχτηκαν να στηρίξουν την κυβέρνηση Παπαδήμου για έναν  και μόνο λόγο. Διότι η χώρα κατέρρεε και διότι δεν μπορούσε το κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα να θέσει εν κινδύνω την παραμονή μας στη Ευρωπαϊκή Ένωση, εκεί δηλαδή που την οδήγησε το κόμμα μας και ο ιδρυτής του, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Οι πολίτες σήμερα πρέπει να αισθάνονται υπηρηφάνεια για την στάση ευθύνης του Αντώνη Σαμαρά. Δικαιώθηκε για τις πολιτικές του θέσεις στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Σήμερα όλοι στην Ευρώπη επαναλαμβάνουν όσα περί ανάπτυξης επί δυόμισι χρόνια  διακήρυσσε ο Αντώνης Σαμαράς. Τώρα οι πολίτες γνωρίζουν ότι η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς  αποτελούν την ελπίδα για μια πορεία ανάπτυξης και ανάκτησης του διεθνούς κύρους της Ελλάδας.”

Σχολιάστε