My Twitter Feed

2 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

OMNES: Επιδότηση για Ουκρανούς -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

“Πλήττεται η Δημοκρατία μας” -

Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Παντού σαρώνει πάλι ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Η ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

“Γυάλινος Κόσμος” στο Θέατρο Λόφου

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς φιλοξενεί την Τρίτη 2 Αυγούστου στις 21:30 στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου,  το ‘’Γυάλινο κόσμο’’ του Τενεσί Ουίλιαμς με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας ο ‘’Γυάλινος Κόσμος’’ γράφτηκε από τον θεατρικό συγγραφέα το 1944 και σημάδεψε την μεταπολεμική Αμερική. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου.

Η φετινή πρεμιέρα του στο Εθνικό Θέατρο ξεπέρασε τις 8.000 διαδικτυακές θεάσεις και από τον Ιούλιο η θεατρική παράσταση περιοδεύει στην Ελλάδα με ανανεωμένη διανομή: η Κάτια Δανδουλάκη ενσαρκώνει την εμβληματική προσωπικότητα της Αμάντα, ο Γιάννης Κουκουράκης τον Τζιμ ενώ τους βασικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν η Λένα Παπαληγούρα (Λώρα) και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής (Τομ).

Στο έργο, που έχει έντονα τα αυτοβιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα, εξιστορείται η ζωή της οικογένειας Γουίνγκφιλντ Ο πατέρας την έχει εγκαταλείψει για χρόνια και τα μέλη της ζουν σ’ έναν δικό τους “Γυάλινο κόσμο”. Η παράσταση είναι μια ανάμνηση. Ο Τομ θυμάται στιγμές  της οικογενειακής του ζωής. Η πληκτική δουλειά του σε μια αποθήκη υποδηματοποιίας, έχει συνθλίψει τα  όνειρά του. Η Λόρα, η αδερφή του, αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής βρίσκοντας καταφύγιο σε έναν μικρόκοσμο από  γυάλινα ζωάκια. Η  Αμάντα, η μητέρα τους,  ξεπεσμένη καλλονή με εμμονή στα παιδικά και νεανικά της χρόνια στο Νότο, ελπίζει πως τα παιδιά της θα ζήσουν όπως η ίδια δεν κατάφερε ποτέ. Ο Τζίμ, ένας επισκέπτης στον οποίο στηρίζουν όλες τις ελπίδες τους, θα διαλύσει οριστικά κάθε αυταπάτη.

Σχολιάστε