My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Γράμμα σε χρυσαυγίτη

Του Λάζαρου Λαζαρίδη (Υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς)

——————————————————————————————————————————————————————————————————–Αγαπητέ χρυσαυγίτη…
απευθύνομαι σε σένα που για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές σκοπεύεις να ψηφίσεις Χρυσή Αυγή. Αν έχεις ψηφίσει και στο παρελθόν Χρυσή Αυγή, τότε δεν απευθύνομαι σε σένα. Θα ήταν χαμένη υπόθεση, γιατί σημαίνει ότι είσαι συνειδητά χρυσαυγίτης, και άρα υποστηρικτής των νεοναζί. Αν όμως για πρώτη φορά φέτος σκέφτεσαι την ψήφο στην Χρυσή Αυγή, απευθύνομαι σε σένα.

Βέβαια, θα μου πεις, αν απευθύνομαι σε σένα που δεν έχεις ψηφίσει ποτέ Χρυσή Αυγή, τότε γιατί σε αποκαλώ “Χρυσαυγίτη”; Σε αποκαλώ έτσι για να το συνηθίσεις. Γιατί αν τελικά όντως ρίξεις εκεί την ψήφο σου, θα έχω κάθε δικαίωμα να σε λέω χρυσαυγίτη. Όπως κι εσύ, κι εγώ, και όλος ο κόσμος έχει δικαίωμα να αποκαλεί απαξιωτικά “πασόκο” οποιονδήποτε ψήφισε ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, έτσι κι εγώ θα σε αποκαλώ χρυσαυγίτη. Δεν ξέρω αν σου αρέσει ή όχι. Ελπίζω να μη σου αρέσει.

Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνω τους λόγους που σε ωθούν σε αυτήν την απόφαση. Ναι, ξέρω. Φοβάσαι. Νιώθεις ότι απειλείσαι από παντού. Νιώθεις απογοητευμένος, παρατημένος στην τύχη σου, μόνος και τρομαγμένος, αβοήθητος. Από τα κόμματα, από τα ΜΜΕ, από τους συνανθρώπους σου, από όλους. Και αντιδράς σε όλα αυτά απερίσκεπτα. Και λες “θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή να ξεβρωμίσει ο τόπος”.
Μα από ποιον να ξεβρωμίσει ο τόπος; Οι μετανάστες είναι το πρόβλημά σου; Το ΑΛΗΘΙΝΟ σου πρόβλημα είναι οι μετανάστες; Για ξανασκέψου το.

Το πραγματικό σου πρόβλημα είναι ο μισθός σου που πετσοκόβεται (όχι από τους μετανάστες). Η σύνταξή σου που όλο και μειώνεται (όχι από τους μετανάστες). Οι δυσβάσταχτοι φόροι και τα άδικα χαράτσια που πληρώνεις (όχι για τους μετανάστες). Οι δουλειές που δεν υπάρχουν (όχι επειδή σου τις παίρνουν οι μετανάστες). Και μέσα σε όλα αυτά, κάπου στη μέση της λίστας όλων όσων σου φταίνε, θα βρεις και τους μετανάστες. Γιατί λοιπόν εσύ το βάζεις στην κορυφή της λίστας σου; Εσύ ο ίδιος, που λες ότι θες να τιμωρήσεις αυτούς που σε φέρανε ως εδώ, γιατί κάνεις σημαία σου το μεταναστευτικό πρόβλημα; Αυτοί σε φέρανε ως εδώ; Ε, δε νομίζω.

Αν θες να τιμωρήσεις αυτούς που φταίνε για όσα συμβαίνουν γύρω σου, υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις. Στην πραγματικότητα, οτιδήποτε θα ήταν καλύτερο από την ψήφο σε ένα κόμμα απροκάλυπτα φιλοναζιστικό. Λες ότι θα ψηφίσεις Χρυσή Αυγή. Ξέρεις τι πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή; Έχεις ακούσει τα “κατορθώματά” της; Είσαι περήφανος γι’αυτά; Θες κι εσύ να γίνεις μέλος μίας εγκληματικής οργάνωσης; Αν απάντησες “ναι” στις τρεις αυτές ερωτήσεις, τότε αυτό το γράμμα δε σε αφορά. Μπορείς να σταματήσεις να το διαβάζεις και να πας να δείρεις κανέναν Πακιστανό. Και σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Αν όμως έστω και σε μία απάντησες “όχι”, συνέχισε.

Ξέρεις κάτι; Δεν τα λέω για μένα όλα αυτά. Εγώ θα ψηφίσω αυτό που με εκφράζει και δε θα το επιβάλω σε κανέναν. Κι εσύ το ίδιο θέλω να κάνεις, όχι για μένα, αλλά για σένα και την κοινωνία που ζεις, ως άνθρωπος και πολίτης. Δε θέλω να σε πείσω να ψηφίσεις κάτι που δε θέλεις. Θέλω να σε πείσω να μην ψηφίσεις κάτι που στην πραγματικότητα δεν θέλεις, και αναπόφευκτα θα μετανιώσεις. Γιατί νομίζω ότι κατά βάθος δεν είσαι νεοναζί. Ίσως δεν είσαι καν ακροδεξιός. Πιθανότατα στις προηγούμενες εκλογές ψήφισες ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, ακόμα και ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ. Πιθανότατα δε θα έπαιρνες μια ωραία πρωία ένα λοστάρι από το σπίτι σου με σκοπό να ξυλοφορτώσεις όποιον είναι πιο μελαμψός από το μέσο όρο. Πιθανότατα νιώθεις αηδία όταν βλέπεις κάποιον να χαιρετάει ναζιστικά ή όταν βλέπεις τη ναζιστική σβάστικα. Αν ισχύουν αυτά για σένα, τότε γιατί να ψηφίσεις ένα τέτοιο κόμμα;

Δε θέλω να σου αλλάξω γνώμη. Δεν έχω δικαίωμα να το κάνω, άλλωστε. Θέλω να σε βάλω σε σκέψεις, απλά. Να σκεφτείς πολύ καλά πριν τελικά ρίξεις την ψήφο σου εκεί. Σκέψου. Ίσως αν σκεφτόμασταν περισσότερο σαν ψηφοφόροι, να είχαμε αποφύγει όλα αυτά τα δεινά. Ίσως αν ήμασταν καλύτεροι ψηφοφόροι να είχαμε και καλύτερους πολιτικούς. Ίσως αν ψάχναμε τα πάντα (και εννοώ ΤΑ ΠΑΝΤΑ) πριν καταλήξουμε στο πού θα δώσουμε την ψήφο μας να ήταν όλα διαφορετικά. Σκέψου, λοιπόν, αν το έχεις κάνει εσύ αυτό μέχρι σήμερα, και αν δεν το έχεις κάνει, σκέψου μήπως ήρθε η ώρα να το κάνεις. Αν, πάλι, το έχεις κάνει και θεωρείς ότι και φέτος κατόπιν ωρίμου σκέψεως κατέληξες στη Χρυσή Αυγή, δεν μπορώ να σου πω τίποτα, παρά μόνο να σου γράψω με μαύρο μαρκαδόρο στον καθρέφτη σου “καλωσήρθες στον κόσμο του μίσους”.

Σου εύχομαι να μην ψηφίσεις κάτι που στο μέλλον θα μετανιώσεις, κι εσύ και οι γύρω σου.

Φιλικά,
Ένας συμπολίτης σου

Σχόλια
8 Σχόλια to “Γράμμα σε χρυσαυγίτη”
  1. Ο/Η ΜΥ.ΡΙ.ΖΑ λέει:

    Κυριε Λαζαρε εγω θα ψηφισω ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να μπουν επιτελους στη φυλακη οι κλεφτες πολιτικοι. Δεν ξερω εαν γνωρισατε καποιον χρυσαυγιτη στη ζωη σας,, δεν πιστευουμε σε κανεναν χιτλερ, αντιθετα με κατι αριστερους που υμνουν τον δικτατορα Σταλιν και συμμαχο του Χιτλερ. Κυρις Λαζαρε αριστεροι χτυπησαν φιλο μου επειδη η μπλουζα του ειχε την ελληνικη σημαια, συγκεκριμενα το κινημα των αριστερων αγανακτισμενων. Θα σας ρωτησω εγω τωρα: Πριν πατε να ψηφισετε συριζα σκεφτειτε οτι αυτο το κομμα δεν αγαπα τον Ελληνα και κάθε Ελληνικη ιδεα γι αυτο και χτυπησαν τον φίλο μου. Θα μου πειτε πως γνωριζω οτι ηταν συριζαιοι αυτοι, μα φυσικα οπως γνωριζετε και εσεις οτι χρυσαυγιτες χτυπουν μεταναστες. Εσεις ειστε οι πρωτοι μου μισειτε καθε επιχειρηματια και τραπεζιτη και θα πειτε οτι εμεις μισουμε;;;;;;; Τωρα ενω μισειτε τους τραπεζιτες εχετε παρει δανειο 6 εκατομμυριων απο την Εθνικη…Το κομμα μας δεν χρωσταει ουτε ενα ευρω. Το δικο σας μαλλον ειναι του συστηματος. Φιλικα ενας Εθνικιστης.

    • Ο/Η Χρυσά Αυγά λέει:

      ούτε το ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρεις πως γράφετε ! ΣΥ.ΡΙΖ.Α!
      Ελπίζουμε σύντομα να μπείτε στην θέση σας…
      Έξω μακριά απο την κοινωνία στο περιθώριο εκεί που ήσασταν τόσα χρόνια!

  2. Ο/Η Romios λέει:

    Κύριε Λαζαρίδη
    Και πάλι σε προκαλώ γιά μία δημόσια συζήτηση με τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής σε όποιο χώρο επιθυμής και όποια ημέρα και ώρα παρουσία ακροατηρίου.
    Περιμένω απάντηση

  3. Ο/Η ΑΝΕΣΤΗΣ λέει:

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ.ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΑΖΑΡΕ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.Ο ΑΠΛΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.ΜΕ ΘΥΜΩΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ <>.ΕΠΙΣΗΣ ΘΗΜΩΝΟ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ¨΄ ΕΤΣΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ…ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΑ.ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΑΖΑΡΕ, ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ, ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ<>

    • Ο/Η Χρυσά Αυγά λέει:

      O ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά στο Κιλκίς έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα διαφορετικό κλήμα σε αυτήν την προεκλογική περίοδο…
      Ίσως είναι το μόνο κόμμα που πραγματικά μίλησε εμφανίστηκε πρότεινε.
      Μπράβο στους υποψηφίους του και αυτό θα αποτυπωθεί και στην κάλπη!

  4. Ο/Η Γιάννης Πέτρος Ιωάννου λέει:

    Τα ψέματα που ακούγονται για τη Χρυσή Αυγή:

    Λέγεται/εμφανίζεται ότι είναι μια πατριωτική/λαϊκή δύναμη. Ψέματα.
    Πρόκειται για μια ναζιστική οργάνωση, υμνεί τον Χίτλερ, δικαιολογεί τη ναζιστική θηριωδία γενικά και ειδικά στην Ελλάδα, θεωρεί ότι τα δεινά σήμερα ξεκίνησαν από την ήττα του ναζισμού το 1945, έχει διασυνδέσεις με τις αντίστοιχες ναζιστικές οργανώσεις σε όλη την ευρώπη και τον κόσμο, η αντίστοιχη ναζιστική οργάνωση στη Γερμανία δολοφόνησε έναν Έλληνα
    μετανάστη όπως αποκαλύφθηκε πριν από μερικούς μήνες.

    Ως ναζιστική οργάνωση εχθρεύεται στην ουσία τον λαό όπως όλες οι ναζιστικές οργανώσεις σε όλες τις χώρες. Γι’ αυτήν όπως και για κάθε ναζιστική και φασιστική οργάνωση η πατρίδα είναι μια σημαία ευκαιρίας για την καλλιέργεια του μίσους εναντίον των άλλων και ο ένας λαός το μέσο για την εξαφάνιση των άλλων. Σκοπός τους δεν είναι η ευτυχία και η ευημερία του λαού αλλά η εργαλειακή χρήση του πατριωτισμού για να εμπλακούν οι λαοί στην ανθρωποφαγία και τον πόλεμο και τελικά στην πλήρη καταστροφή τους. Όποτε επικράτησαν σε μια κοινωνία αυτές οι απόψεις πέρα από τα τεράστια εγκλήματα που διαπράχθηκαν, τελικά η κοινωνία καταστράφηκε ολοσχερώς (βλ. Γερμανία μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο). Πραγματικοί
    πατριώτες είναι μόνο αυτοί που έχουν στο επίκεντρο της προσέγγισής τους τις ανάγκες του λαού (οι ανάγκες του λαού δεν είναι εργαλείο για την επίτευξη άλλων στόχων), δυνάμεις που εμπνέονται από την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, δηλαδή αριστερές δυνάμεις.
    Λέγεται/εμφανίζεται ότι «προστατεύει» τους Έλληνες σε διάφορες γειτονιές εναντίον των «εγκληματιών» αλλοδαπών. Ψέματα. Η εν λόγω οργάνωση ανήκει στο κύκλωμα της εγκληματικότητας σε διάφορες περιοχές. Πουλάει προστασία σε μαγαζιά, εκτελεί συμβόλαια θανάτου, συνεργάζεται με άλλες εγκληματικές συμμορίες ημεδαπών και αλλοδαπών κοκ. Επίσης, σήμερα
    στρατολογεί Αλβανούς και άλλους ενσωματωμένους μετανάστες για τη βία στο δρόμο και τη στήριξη-επέκταση των μαφιόζικων δραστηριοτήτων της. Τα περί προστασίας των Ελλήνων κατοίκων από την εγκληματικότητα είναι κατασκεύασμα των ΜΜΕ.

    Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση δεν συγκρούεται με το οργανωμένο έγκλημα (του οποίου όπως είπαμε αποτελεί οργανικό στοιχείο) αλλά επιτίθεται σε ξένους που δεν σχετίζονται με την εγκληματικότητα χτυπάει γυναίκες και παιδιά, μπαίνει σε σπίτια και ασκεί ξεκάθαρη ρατσιστική/ ναζιστική βία που καμιά σχέση δεν έχει με την προστασία από το έγκλημα.
    Όποτε συγκρούεται με άλλες εγκληματικές οργανώσεις αυτό εντάσσεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών του υπόκοσμου και σχετίζεται με τον εγκληματικό έλεγχο περιοχών και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν προσπάθεια «αντιμετώπισης» της εγκληματικότητας. Τέτοιες οργανώσεις δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τα προβλήματα του λαού, τα αξιοποιούν για να
    προωθήσουν τη δική τους ατζέντα που μόνο καταστροφή επιφυλάσσει για τον λαό.

    Λέγεται/εμφανίζεται ότι είναι «εναντίον» αυτών που κυβερνούν, του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Ψέματα. Η εν λόγω οργάνωση έχει ισχυρές διασυνδέσεις με το κράτος, τα σώματα ασφαλείας και τον στρατό. Είναι μέρος/υπόλειμμα του παρακράτους το οποίο ενδυναμώνεται αυτή την περίοδο με μόνο σκοπό το χτύπημα της αριστεράς και του λαϊκού
    κινήματος με προβοκάτσιες, βιαιοπραγίες και αποπροσανατολισμό (στο βιβλίο του “Γκρεμίζοντας το μύθο της ΧΑ”, ένας απ’ τους υπαρχηγούς της, ο Χ. Κουσουμβρής, έγραφε ότι η οργάνωση προμηθευόταν ασυρμάτους απ’ την αστυνομία για να δρα ως συμπληρωματικό σώμα στα ΜΑΤ – η ίδια “συμπληρωματικότητα” έχει καταγραφεί πρόσφατα σε πολλές περιπτώσεις).
    Απάντηση

    Δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους πλούσιους (βλ. πρώτη τοποθέτηση για τη χαλυβουργία), εχθρεύεται κάθε λαϊκή κινητοποίηση, απεργία κοκ. Στηρίζει όλες τις κεντρικές επιλογές του αστικού κράτους και των οικονομικά ισχυρών και την ίδια ώρα αποπροσανατολίζει στοχοποιώντας τους ξένους κοκ με στόχο να μην θιχτούν οι οικονομικά ισχυροί και το πολιτικό τους σύστημα. Επίσης, σπέρνουν το μίσος ανάμεσα στους φτωχούς και επιδιώκουν την πλήρη αποκτήνωση του λαού ως το αναγκαίο
    συμπλήρωμα της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλει το σύστημα.

    Λέγεται/εμφανίζεται ότι είναι μια οργάνωση που σέβεται τη χριστιανική θρησκεία. Ψέματα. Πέρα από το γεγονός ότι το βασικό της χαρακτηριστικό είναι το μίσος και η βία εναντίον κάθε διαφορετικού ανθρώπου – στοιχείο που αντιβαίνει τον πυρήνα του χριστιανικού λόγου – η εν λόγω οργάνωση είναι διακηρυγμένα εναντίον της χριστιανικής πίστης όπως κάθε ναζιστική
    οργάνωση. Ο ναζισμός είναι αντίθετος με τη χριστιανική πίστη και θεωρεί την αποκρουστική του κοσμοθεωρία συμβατή με τον παγανισμό.
    Συμπερασματικά: ο ναζισμός και ο φασισμός ΔΕΝ είναι απαντήσεις στην επίθεση που δέχονται σήμερα οι λαοί από τους οικονομικά ισχυρούς αλλά σύμπτωμα της καταστροφής που προκαλείται στις κοινωνίες όπως η άνοδος της παραβατικότητας, της χρήσης ναρκωτικών, του χουλιγκανισμού, της ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας κοκ.
    Ακόμη χειρότερα, αν τελικά συμβεί η άνοδος του ναζισμού και του φασισμού τότε όχι μόνο δεν θα σταματήσει η κοινωνική καταστροφή αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να περάσει η κοινωνία μας στην επόμενη φάση από αυτή της μνημονιακής καταστροφής, δηλαδή από αυτή της φτώχειας, της ανέχειας και της διάλυσης που επικρατεί σήμερα στην πλήρη αποκτήνωση, στην ανθρωποφαγία και τη φυσική εξόντωση μεταξύ των φτωχών και τελικά στον πόλεμο.

Σχολιάστε