My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Γουμένισσα: Ιδού τα προβλήματα

Ανοιχτή επιστολή με τα επί δεκαετίες προβλήματα της Γουμένισσας που παραμένουν εκκρεμή, απευθύνουν 31 πολίτες της προς το δήμαρχο Παιονίας, Χρ. Γκουντενούδη. Μεταξύ αυτών, το πολεοδομικό, η αξιοποίηση στρατοπέδου, η ανάδειξη του παλαιού κολυμβητηρίου τα, η περιφερεαική οδός, τα αδέσποτα κα.

goumenissa-001Η επιστολή έχει ως εξής:

“Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Με την παρούσα ανοιχτή επιστολή, ως κάτοικοι της Γουμένισσας, θέτουμε υπόψη σας, χρονίζοντα θέματα του τόπου μας. Προηγούμενες Πολιτικές και Δημοτικές Αρχές υποσχέθηκαν την υλοποίησή τους, ωστόσο παραμένουν εκκρεμή. Με την παρέμβασή μας θέλουμε να ενισχύσουμε τον αυτοδιοικητικό θεσμό και ως δημότες να συμβάλουμε στην επίλυση τοπικών υποθέσεων.

Τα θέματα που θέτουμε υπόψη σας είναι:

  1. Επέκταση πολεοδομικού σχεδίου Γουμένισσας.

Με το από 10-5-89 Π/Δ (ΦΕΚ 292/Δ’) εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη επέκτασης περιοχής Γουμένισσας. Με το ΑΠ 4946/13-10-2005 της Νομαρχίας Κιλκίς, κυρώθηκε η πράξη εφαρμογής της παραπάνω μελέτης.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά σχετική ενέργεια για χάραξη δρόμων και σχετικών υποδομών ώστε να αποδοθούν στους δικαιούχους οικόπεδα, με σκοπό την κατασκευή νέων κατοικιών.

  1. Αξιοποίηση στρατοπέδου “ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΚΟΝΟΥ ΔΟΓΙΑΝΑ” Γουμένισσας.

Το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας με το Φ. 900.09/5/95265 έγγραφό του παραχώρησε για χρήση το παραπάνω στρατόπεδο στην Δήμο Παιονίας. Το συγκρότημά του (κ΄τιρια και χώροι) παραμένει σε άθλια κατάσταση, οι εγκαταστάσεις του λεηλατούνται και ρημάζουν. Είναι καιρός ο Δήμος να προβεί στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου για κοινωφελείς σκοπούς και δράσεις.

  1. Αδέσποτα ζώα και αγέλες.

Είναι γνωστό πως στην αγροτική μας περιοχή, αγέλη αδέσποτων βοοειδών προκαλεί τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες και αγροτικές υποδομές. Κινδυνεύουν περιουσίες και το σπουδαιότερο, άνθρωποι.

Επίσης, γύρω από τον οικισμό κινούνται αγέλες σκύλων. Περιφέρονται κοντά στα σχολεία, στις εργατικές κατοικίες, τα κοιμητήρια και αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο των πολιτών.

Πρέπει να βρεθεί και να δοθεί λύση. Απειλείται η ψυχική και σωματική υγεία των συμπολιτών μας.

  1. Ανάδειξη παλαιού κολυμβητηρίου.

Στη Γουμένισσα λειτουργούσε κολυμβητική δεξαμένη, η οποία προ ετών επιχωματώθηκε, προς μεγάλη λύπη των πολιτών. Μπορεί και πρέπει να προγραμματιστεί η επαναφορά της, η αξιοποίηση του χώρου της και η επαναλειτουργία της. Κοντά της υπάρχουν δημόσια κτίρια, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν σε συνδυασμό με το παραπάνω έργο.

  1. Περιφερεαική οδός.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η κατασκευή στη Γουμένισσα περιφερειακής οδού, με δεδομένο τη στενότητα των δρόμων της πόλης και τη δυσκολία πρόσβασης των οχημάτων προς το Πάικο. Πρόκειται για μεγάλο έργο, το οποίο πρέπει να ενταχθεί σε προγραμματισμό.

  1. Η δημόσια οδός Γουμένισσας-Ευρωπού.

Η απόσταση μεταξύ Γουμένισσας και Ευρωπού, δύο πανάρχαιων κέντρων της Παιονίας, είναι ελάχιστα χιλιόμετρα. Ο δρόμος που συνδέει τα κέντρα αυτά είναι από τους παλαιότερους στην ευρύτερη περιοχή, ποτέ όμως δεν ασφαλτοστρώθηκε.

Το θέμα έχει απασχολήσει πολούς, αλλά πάντα ένα τόσο ζωτικής σημασίας έργο παραμένει στην πιο κακή κατάσταση. Είναι πια καιρός οι Αρχές μας να ασχοληθούν σοβαρά με τη δημόσια αυτή οδό, που θα συμβάλει, πέραν των άλλων και στην τουριστική ανάπτυξη της Παιονίας.

  1. Εκτέλεση έργων.

Είναι αναγκαία η κατασκευή των παρακάτω έργων:

α. Φρεατίων και σχαρών μεγάλων διαστάσεων για την απορρόφηση ομβρίων υδάτων στους δρόμους προς: Γρίβα, Φιλυριά, νέα κοιμητήρια Γουμένισσας.

β. Αποχετευτικών αγωγών και ηλεκτροφωτισμός οδών και παρόδων.

γ. Συντήρηση, διαπλάτυνση και διάνοιξη αγροτικών δρόμων.

ε. Δημιουργία βιολογικού καθαρισμού.

Επειδή, κ. Δήμαρχε, δεν επιθυμούμε να είμαστε δημότες δευτέρας κατηγορίας που κατουκούμε στον ορεινό όγκο του Πάικου, απαιτούμε, δεν εκλιπαρούμε, για την υλοποίηση των χρονιζόντων αυτών προβλημάτων του τόπου μας.”

Σχόλια
One Response to “Γουμένισσα: Ιδού τα προβλήματα”
  1. Ο/Η Μαρία Μουζούρη λέει:

    Ωραία η πρωτοβουλία των συμπολιτών μας!
    Είναι πράγματι χρόνια τα παραπάνω αιτήματα και υπάρχουν άλλα τόσα που θα μπορούσαν να έχουν συμπεριληφθεί….
    Θα ήταν πολύ ωραίο να ξέραμε και ποιοι είναι οι συμπολίτες μας…
    Ήταν ανώνυμη η επιστολή τους ?
    Αν ναι….γιατί ?

Σχολιάστε