My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Γονείς: Μη παίζετε με την Υγεία

Η απουσία ουσιαστικών μέτρων αλλά και οι ασάφειες των υγειονομικών πρωτοκόλλων έχουν ως αποτέλεσμα να κλείνουν τμήματα και σχολικές μονάδες, τονίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου.

Υπογραμμίζοντας ότι “η ατομική ευθύνη, η προσοχή και η προσπάθεια που κάνουμε οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν φτάνει για να μας προστατεύσει αν δεν παρθούν μέτρα ΤΩΡΑ με ευθύνη των αρμοδίων”, ο Σύλλογος αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τα εξής:

“Από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς και μια μέρα πριν την επίσημη έναρξη της, με επίσκεψη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείο Πολυκάστρου στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Κιλκίς, προβάλλαμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας, την μείωση της διασποράς του covid-19 στην σχολική κοινότητα, παράλληλα με τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και την ισότιμη μόρφωση για όλα τα παιδιά σε συνθήκες πανδημίας.

Τα αιτήματα που έχουμε διατυπώσει αφορούν την ασφαλή λειτουργία κατά τη φετινή σχολική χρονιά και τα μέτρα που όφειλε να πάρει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο για την ασφάλεια μαθητών-εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Δυστυχώς εκτός από μια μάσκα και ένα παγούρι, δεν είδαμε τίποτα άλλο ούτε τότε, αλλά ούτε και τώρα που τα κρούσματα μέρα με τη μέρα αυξάνονται.

Η απουσία ουσιαστικών μέτρων αλλά και οι ασάφειες των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση κρουσμάτων σε σχολική μονάδα, έχουν σαν αποτέλεσμα καθημερινά να κλείνουν και στην Π.Ε. Κιλκίς και στον Δήμο Παιονίας Τμήματα και σχολικές μονάδες λόγω του covid-19. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχουν παρθεί ειδικά μέτρα για τα σχολεία ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται στο Επίπεδο 4 (κόκκινο), όπως είναι ήδη η Π.Ε. Κιλκίς μετά την αύξηση των κρουσμάτων.

Δεν πρόκειται να περιμένουμε άλλο. Η ατομική ευθύνη, η προσοχή και η προσπάθεια που κάνουμε οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν φτάνει για να μας προστατεύσει αν δεν παρθούν μέτρα ΤΩΡΑ με ευθύνη των αρμοδίων. Η ανησυχία μας μεγαλώνει ειδικά όταν τα κρούσματα τόσο σε επίπεδο Π.Ε. όσο και στον Δήμο Παιονίας αυξάνονται. Τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Γουμένισσα, το σαββατοκύριακο μαρτυρούν το παραπάνω.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΖΥΓΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

– Με ευθύνη του Δήμου Παονίας να γίνονται απολυμάνσεις προληπτικά και ανεξάρτητα εάν υπάρχουν κρούσματα ή όχι σε όλα τα σχολεία της περιοχής.

– Να γίνουν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με ευθύνη του ΕΟΔΥ δωρεάν τεστ. Δεν μπορούν οι γονείς να πληρώνουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για test με κάθε σύμπτωμα του παιδιού που μπορεί και να μη σχετίζεται με τον covid-19 από τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας δεν δέχονται μαθητές με ήπια συμπτώματα. Η πρόληψη της διασποράς του ιού στην κοινότητα είναι πρώτιστα ευθύνη του κράτους.

– Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας μέσω του Δήμου και της σχολικής μονάδας να διατίθενται ηλεκτρονικά μέσα για την τηλεκπαίδευση των μαθητών. Κανένας μαθητής να μην λαμβάνει απουσίες επειδή δεν έχει τα ηλεκτρονικά μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση. Η ισότιμη μόρφωση όλων των παιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και όχι ατομική ευθύνη του κάθε γονέα.

– Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς που συνδράμουν τα παιδιά τους όταν κλείνει ένα Τμήμα ή σχολική μονάδα. Να μην χρεώνεται καμιά ημέρα κανονικής άδειας στους γονείς, ούτε να μειώνονται οι αποδοχές τους από την εργασία τους.

Σχολιάστε