My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

“Γνώριζαν, υπουργείο και δήμος”

mnimeio-laf-kilkis2Η μεταφορά του μνημείου της ΛΑΦ σε δημόσια θέα, ήταν σε γνώση του Υπουργείου Εθν. Άμυνας και υλοποιήθηκε σε συνεννόηση με τον Δήμο Κιλκίς. Αυτό υπαινίχθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Άμυνας, Α. Δαβάκης, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρ. Αγαθοπούλου, η ερώτηση της οποίας για το εν λόγω μνημείο συζητήθηκε προχθές Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η ερώτηση με τίτλο «το μνημείο που τοποθετήθηκε σε στρατιωτικό χώρο στο κέντρο της πόλης προκαλεί διχαστικά αντανακλαστικά» είχε κατατεθεί απ` την κ. Αγαθοπούλου, από κοινού με τον βουλευτή Πειραιά Θ. Δρίτσα, ήδη από τις 9-10-2013 αλλά είχε μείνει μέχρι χτες “προκλητικά αναπάντητη”, όπως τονίζει η βουλευτής Κιλκίς.

agathopoulou-eiriniΗ ερώτηση μεταξύ άλλων αναφερόταν στην αναμόχλευση διχαστικών αισθημάτων που προκαλεί η ανάρτηση του μνημείου και του περιεχομένου του, ιδίως του χαρακτηρισμού του εμφυλίου ως ενός εκ των «ιερών εθνικών αγώνων» της πατρίδας μας, ενώ κατέληγε στα εύλογα ερωτήματα για το «ποιος ευθύνεται για την μετακίνηση του μνημείου σε περίοπτη θέση στο κέντρο της πόλης» και για το «αν συμφωνεί το Υπουργείο και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι με το περιεχόμενό του». (Το πλήρες κείμενο της ερώτησης  είναι διαθέσιμο στον δικτυακό τόπο: http://www.agathopoulou.gr/?p=1749)

Στην χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κ. Δαβάκης, “ο οποίος όχι μόνο κατατοπιστικός δεν ήταν απέναντι στα ερωτήματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χωρίς να μπαίνει στην ουσία τους κινήθηκε στις απαντήσεις του σε πνεύμα ιστοριογραφικής καταγραφής και γενικότερα στο «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», τονίζει η κ. Αγαθοπούλου, παραθέτοντας το καταγεγραμμένο βίντεο από τη σχετική συζήτηση στη βουλή (http://www.agathopoulou.gr/?p=2167 ), απ` το οποίο “φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Υφυπουργός παραμέρισε την ουσία των ερωτημάτων, δείχνοντας να παραγνωρίζει ή να απαξιώνει την παγκόσμια εμπειρία που λέει ότι πουθενά, σε κανένα πολιτισμένο και ευνομούμενο κράτος του κόσμου δεν χαρακτηρίζεται ένας αιματηρός εμφύλιος σπαραγμός ως εθνικός αγώνας. Και δεν έμεινε μόνο εκεί, αφού προέβη  σε ένα απαράδεκτο συμψηφισμό νεκρών από τις δύο πλευρές του εμφυλίου, αναφερόμενος σε άλλο μνημείο που υπάρχει σε άλλο μέρος της πόλης προς τιμήν των πεσόντων του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Όσο για την πρωτοβουλία μεταφοράς του μνημείου σε δημόσια θέα, υπαινίχτηκε ότι ήταν σε γνώση του Υπουργείου και των υπηρεσιών του και μάλιστα υλοποιήθηκε και σε συνεννόηση με τον Δήμο Κιλκίς”!

Η κ. Αγαθοπούλου από τη μεριά της εξήγησε ότι “το επίδικο εδώ δεν είναι η απλή καταγραφή της ιστορίας, αλλά η επιχείρηση παραχάραξής της και μάλιστα από επίσημες -στρατιωτικές- πηγές, σε μια ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα που κάθε άλλο από διχαστικά και μισαλλόδοξα μηνύματα χρειάζεται. Ενώ με την ευκαιρία αναφέρθηκε σε σειρά φασιστικών και αντιδημοκρατικών περιστατικών στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων το τελευταίο διάστημα, που παραπέμπουν σε νοσταλγία της στρατιωτικής χούντας και χρήζουν άμεσης παρέμβασης από την πολιτική ηγεσία στην κατεύθυνση της καθολικής κάθαρσης των «σταγονιδίων» στις ένοπλες δυνάμεις”.

Σχολιάστε