My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Γνωρίστε το Κιλκίς δια περιπάτου

peripatos1Πιλοτικά, αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον και πληθώρα συμμετοχών, συνεχίζεται η δράση “Ιστορικοί περίπατοι στο Κιλκίς: Περπατώντας στην πόλη με έναν αρχιτέκτονα” από το Δήμο Κιλκίς και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Κιλκίς.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, που απευθύνεται τόσο σε πολίτες ή και ομάδες πολιτών, όσο και σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι η γνωριμία τους με τα κτίρια- σταθμούς στην αστική αρχιτεκτονική του Κιλκίς, που ναι μεν αντικρίζουν καθημερινά, αλλά δεν έχουν βαθύτερη γνώση της μοναδικής ιστορίας που “κουβαλούν”.

Η δράση περιλαμβάνει περιήγηση στην πόλη από αρχιτέκτονες, με μία ωριαίας διάρκειας διαδρομή σε επιλεγμένα κάθε φορά ιστορικά κτίρια και σημεία της πόλης, όπως στις δίδυμες καπναποθήκες, στην αναπαλαιωμένη αυστροελληνική, στον Κήπο, στο Λαογραφικό Μουσείο, στο αναπαλαιωμένο Επιμελητήριο, στο Σαλάτς, στην παλιά νομαρχία, στο λουτρό, στο μέτωπο κατοικιών επί της οδού Μητροπόλεως, στο Πολυάνειο Ωδείο κ.α.

peripatos2Στα σχολεία, η δράση υλοποιείται με τη συνεργασία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς, ενώ στόχος είναι να συνεχίσει να λειτουργεί ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές και τα επόμενα έτη.

Αντίστοιχα, οι περιηγήσεις για τους πολίτες θα λαμβάνουν χώρα σε μηνιαία τουλάχιστον βάση. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο email: zo.tzimitra@dhmoskilkis.gr και στα τηλέφωνα 2341353413 και 2341352149.

Οι “Ιστορικοί περίπατοι” ξεκίνησαν φέτος για πρώτη χρονιά, ως μια αξιόλογη δράση ενταγμένη στο πρόγραμμα του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Όμως, λόγω του μεγάλου τοπικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν για επανασύνδεση με την ιστορία και το χθες, αλλά και της συγκινητικής ανταπόκρισης του κόσμου,  οι “Περίπατοι” όπως ήδη διαφαίνεται, θα έχουν δυναμική συνέχεια και μετά το τέλος του επετειακού έτους 2013.

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς

Σχολιάστε