My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Γιατροί: SOS για τη Χειρουργική

Για ακόμα μια φορά το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κιλκίς εξέπεμψε ένα αγωνιώδες sos με αφορμή την υπολειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής του.

Σε συνέντευξη τύπου, στην οποία εκλήθησαν βουλευτές, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, υποψήφιοι δήμαρχοι, εκπρόσωποι κομμάτων και άλλοι παράγοντες της τοπικής κοινωνίας, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών – ΕΝΙΚ έκαναν λόγο για «δυσλειτουργία της Χειρουργικής, που έχει φτάσει στο έσχατο σημείο» και για ένδοια προσωπικού στο Ίδρυμα.

Μιλώντας κατά σειρά, ο διευθυντής της Ορθοπεδικής που εκτελεί ανάλογα χρέη και για την Χειρουργική, Ανέστης Καρανικόλας, ο πρόεδρος της ΕΝΙΚ Θεόδωρος Αποστολίδης και ο διευθυντής της Καρδιολογικής Γεώργιος Καρακώστας, ζήτησαν τη πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού για οριστική επίλυση του προβλήματος και σε άμεση φάση την κάλυψη 18 τουλάχιστον θέσεων.

Ειδικά για την Χειρουργική απαιτείται η άμεση πρόσληψη τριών μονίμων ιατρών, αφού η Κλινική λειτουργεί σήμερα με μόνο τρεις επικουρικούς επιμελητές, εκ των οποίων οι δυο πρόκειται ν` αποχωρήσουν σύντομα.

Επίσης, στα «κόκκινα» λειτουργεί και η Παιδιατρική, για την οποία κρίνονται κατεπείγουσες τρις νέες προσλήψεις.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ενώ έχουν αποχωρήσει συνολικά 27 γιατροί, έχουν αναπληρωθεί μονάχα οι τρεις!

Με βάση τη δυσοίωνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο Κιλκίς, ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς γνωστοποίησε ότι προτίθεται να καταθέσει αύριο Τετάρτη σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και σε περίπτωση που δεν λάβει άμεσα απάντηση θα προσφύγει με αναφορά στον εισαγγελέα.

Μάλιστα, αναφορά στον εισαγγελέα έκανε κι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κι υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, ζητώντας ν` αναλάβει τον θεσμικό του ρόλο, υπονοώντας αυτεπάγγελτη παρέμβασή του.

Όμως και ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, Αναστάσιος Καζαντζίδης, ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα προκειμένου να υπάρξουν άμεσα αποσπάσεις γιατρών από τη Θεσσαλονίκη προς το Νοσοκομείο Κιλκίς.

«Καμπανάκι» για το μέλλον του ίδιου του Ιδρύματος έκρουσε ο πρώην βουλευτής και γιατρός στο επάγγελμα, Γιώργος Φραγγίδης, λέγοντας ότι τυχόν κλείσιμο της Χειρουργικής θα σημάνει και το τέλος του Νοσοκομείου!

Σε άλλα σημεία των τοποθετήσεών τους οι εκπρόσωποι της ΕΝΙΚ έκαναν λόγο για:

-τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό και κτηριακό εξοπλισμό

-σημαντικές ελλείψεις γιατρών που παρατηρούνται και Παθολογική, Ορθοπεδική, Μαιευτική – Γυναικολογική και Καρδιολογική, καθώς και στα τμήματα Μικροβιολογικό, Ακτινολογικό και Αναισθησιολογικό

-αδυναμία των ολιγομελών τμημάτων να καλύψουν όλες τις εφημερίες.

-Νοσοκομείο Κιλκίς που εξακολουθεί να είναι ένα από τα λίγα επαρχιακά χωρίς Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

-ανάγκη άμεσης αύξησης της διάρκειας της θητεία των επικουρικών γιατρών σε τρία έτη, καθώς και του αριθμού των τραυματιοφορέων και των μαιών.

-κίνδυνο κατάρρευσης του δημόσιου κοινωνικού αγαθού της υγείας

-ανάγκη θεμελίωσης ενός αξιόπιστου και σύγχρονου δημόσιου συστήματος υγείας για όλους.

Σχολιάστε