My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΓΝΚ: Τις πταίει για τα πλυντήρια;

Σε σχέση με τη νέα καταγγελία που προέβη η ΠΟΕΔΗΝ και αφορά την κατάσταση στο χώρο των πλυντηρίων του Νοσοκομείου Κιλκίς, αποκαλυπτική ήταν η απάντηση της διοικήτριας του Ιδρύματος, Μαρίας Βλάχου.

Με δήλωσή της στο ΚΙΛΚΙΣ24, η κ. Βλάχου γνωστοποίησε ότι εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια επικρατεί στον επίμαχο χώρο μια απαράδεκτη κατάσταση, για την οποία δεν ενδιαφέρθηκε κανείς.

“Δεν βρήκα όχι μόνο μελέτη αλλά ούτε καν μια προμελέτη που να αφορά παρεμβάσεις για το χώρο των πλυντηρίων. Η νέα διοίκηση απαίτησε αμέσως να συνταχθεί η σχετική μελέτη προκειμένου να τύχουμε άμεσης διάθεσης ποσού 500.000 ευρώ για την ανακαίνιση του χώρου, όπως μας υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

“Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν πότε στην εμφάνιση φιδιού και πότε σε ακαθαρσίες κλπ, ξεκίνησαν απ` τη στιγμή που προβήκαμε στις δικές μας ενέργειες να εκτελέσουμε το έργο, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια επικρατούσε για το θέμα σιγή ιχθύος”, υπογράμμισε η κ. Βλάχου.

Όπως τόνισε η διοικήτρια, ήδη στο χώρο των πλυντηρίων έγιναν κάποιες επισκευές και προσπάθειες ευπρεπισμού, ενώ βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης οι μελέτες για την ανακαίνιση, οι οποίες θα αποσταλούν στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να εκταμιευθεί το ποσό τον 500.000 ευρώ. Πρόσθεσε δε, ότι μετά την εκταμίευση του ποσού θα πρέπει να γίνει διαγωνισμός για την προμήθεια νέων συσκευών πλυντηρίων, κάτι που συνιστά μια χρονοβόρα διαδικασία.

Η ΠΟΕΔΗΝ

Στην καταγγελία της, που συνόδευσε και με φωτογραφίες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “πέρασαν 14 μήνες από τη δέσμευση του υπουργού για την ανακαίνιση των πλυντηρίων. Τα χρήματα δεν δόθηκαν. Η κατάσταση των πλυντηρίων ημέρα με την ημέρα χειροτερεύει. Θυμίζουν πλυντήρια άθλιας φυλακής υψίστης ασφαλείας. Στις 27-6-2016 εμφανίστηκε φίδι στο χώρο των πλυντηρίων του νοσοκομείου. Δεν υπήρχε εκείνο το χρονικό διάστημα σύμβαση με εταιρεία για απολύμανση και απεντόμωση του Νοσοκομείου. Η διοικήτρια του Νοσοκομείου, αν και έχει αναλάβει καθήκοντα από τον Μάιο του 2016 (άρα πριν εμφανιστεί το φίδι), τι έκανε για να αντιμετωπίσει την κατάσταση; Να φτιάξει τα πλυντήρια; Ούτε σκέψη. Διενήργησε την ΕΔΕ (Απρίλιος 2017) σε πέντε υπαλλήλους για το γεγονός του φιδιού. Εννέα μήνες μετά την εμφάνιση του φιδιού και έξι μήνες μετά την ανάθεση της ΕΔΕ σε υπάλληλο”.

 

Σχολιάστε