My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

ΓΝΚ: “Πλυντήρια Συνειδήσεων”

Με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τα πλυντήρια του Νοσοκομείου Κιλκίς, το μέλος της διοίκησης του Ιδρύματος, Οδυσσέας Μπαγκατουρίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση με τίτλο “πλυντήρια συνειδήσεων”:

“Βλέποντας ένα δημόσιο οργανισμό βορά στα νύχια ορισμένων κύκλων, που το κύριο μέλημα τους είναι η αρνητική δημοσιότητα, ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί το “γιατί συμβαίνει” και να ψάξει “τι πραγματικά ισχύει”.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς τις τελευταίες μέρες εμφανίζεται στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με διάφορα κοσμητικά επίθετα τα οποία δεν είναι καθόλου κολακευτικά και δεν ανταποκρίνονται επ’ ουδενί στην πραγματικότητα.

Μέσα σε ένα περίπου χρόνο, η νέα διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε έργα τα οποία λίμναζαν για χρόνια και σε ορισμένες περιπτώσεις για δεκαετίες. Για το φλέγον θέμα των ημερών, τον χώρο των πλυντηρίων, είχε κολλήσει επί 12 χρόνια σε μια τεχνική μελέτη (2004-2016).  Κανένα μέλος της ΠΟΕΔΗΝ και κανένα μέλος του σωματείου του νοσοκομείου δεν έκανε παράπονα και καταγγελίες. Όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση, εν έτει 2016, ανακάλυψαν τον τροχό. Ξαφνικά εμφανίστηκαν φίδια, ψύλλοι, χάλασαν τα πλυντήρια και εμφανίστηκαν διάφορες λοιμώξεις.

Πράγματι, ο χώρος των πλυντηρίων δεν ήταν σε καλή κατάσταση και πράγματι από το Υπουργείο υπάρχει δέσμευση για εκταμίευση ποσού της τάξης των 500.000 ευρώ μετά την κατάθεση της τεχνικής μελέτης. Οι διαδικασίες κινήθηκαν άμεσα, και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην φάση της  ολοκλήρωσης τους ώστε τα πλυντήρια να είναι αυτά που αρμόζουν σε ένα σύγχρονο δημόσιο φορέα.

Με την ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ, αν και φαινομενικά βάλλει κατά της διοίκησης, υποτιμά ευθέως τις προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του νοσοκομείου,  οι οποίοι υπερβάλλουν καθημερινά εαυτό ώστε να κρατούν το νοσοκομείο ψηλά στην συνείδηση των πολιτών.  Είναι αυτοί οι “μικροί ήρωες” οι οποίοι έβγαλαν ασπροπρόσωπη μια ολόκληρη χώρα όταν περιέθαλψαν πάνω από 25.000 πρόσφυγες.

Φυσικά το χρονικό σημείο της ανακοίνωσης δεν ήταν τυχαίο. Απ΄ ότι φαίνεται η θετική προβολή ενοχλεί ορισμένους, καθώς το νοσοκομείο ολοκλήρωσε το έργο της διασύνδεσης του με το δίκτυο του φυσικού αερίου (άλλο ένα έργο το οποίο βρισκόταν καθηλωμένο επί σειρά ετών),  προχώρησε σε προσλήψεις ιατρικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού, αναβαθμίζει διαρκώς τον ιατροτεχνολογικό του εξοπλισμό και σχεδόν διπλασίασε τον προϋπολογισμό του για το έτος  2017.

Τα πλυντήρια, λοιπόν, όσο και να προχώρησε η τεχνολογία, δεν μπορεί να λειτουργούν για να ξεπλένονται συνειδήσεις και να διαγράφεται η συλλογική μνήμη.

Υ.Γ. 1: Τα μέλη του ΔΣ του σωματείου συμφωνούν με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ; Αν όχι, θα τοποθετηθούν δημόσια; Σε αυτές τις περιπτώσεις η σιωπή είναι συνενοχή.

Υ.Γ. 2: Περίεργες συμπτώσεις. Μόλις ξεκίνησε στην Βουλή η εξεταστική για την Υγεία ξεκίνησαν και οι ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ. Φαντάζομαι θα συνεχιστούν για όσο θα διαρκέσει η εξεταστική ώστε να αποπροσανατολίζονται οι πολίτες από την ουσία.

Υ.Γ. 3: Αν αυτοί είναι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και είναι αυτοί που κόπτονται για το δημόσιο συμφέρον, να τους χαιρόμαστε!!!”

 

 

Σχολιάστε