My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΓΝΚ με τη ματιά του “Συμμετέχω”

*Μια αποτίμηση από την επίσκεψη του συνδυασμού στο Νοσοκομείο Κιλκίς και μια θεώρηση για το μέλλον του.

Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση μας, στην πορεία μας προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να επισκεφθούμε τις δημόσιες υπηρεσίες και δομές του Δήμου, για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμασι τις συνθήκες λειτουργίας τους και να γίνει όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Η αποτύπωση της κρατούσας κατάστασης θα μας βοηθήσει να ολοκληρώσουμε το πλήρες και λεπτομερές πρόγραμμα του συνδυασμού μας, «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – Ο Δήμος στα χέρια του Πολίτη».

Η επίσκεψή μας στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς έφερε μπροστά μας προβλήματα αλλά και επιτυχίες, καθώς επίσης διάθεση προσφοράς και αποφασιστικότητας των εργαζομένων για αγώνες βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και λειτουργίας του ιδρύματος.

Το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το νοσοκομείο μας είναι η παλαιότητα των κτηρίων, τα οποία χρονολογούνται από το 1936. Όσες βελτιώσεις και να γίνουν δεν παύει αυτό το κτήριο να δημιουργεί συνεχώς λειτουργικά προβλήματα και να απαιτεί υψηλό κόστος συντήρησης και επισκευής. Είναι επίσης γεγονός πως η κτηριακή ασυνέχεια των υποδομών του δεν διευκολύνει την λειτουργία του και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Η έλλειψη βοηθητικού προσωπικού έχει σαν αποτέλεσμα την όχι καλή εικόνα του περιβάλλοντος χώρου.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι εργαζόμενοι των μαγειρείων, παρά το ότι οι χώροι έχουν αναβαθμιστεί, εργάζονται κάτω από συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με χαμηλές απολαβές και ανύπαρκτα δικαιώματα, διότι βρίσκονται ακόμα κάτω από εργολαβικές συμβάσεις εργασίας. Σε αντίθεση με τους εργαζομένους, στον τομέα της φύλαξης, που απολαμβάνουν όλων των δικαιωμάτων των ατομικών συμβάσεων με το δημόσιο.

Η μεταφορά τμημάτων του νοσοκομείου στη νέα πτέρυγα βοήθησε στην αναβάθμιση της ποιότητα εργασίας των εργαζομένων και των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως το τμήμα νεφρού, τα χειρουργεία, η αιμοδοσία, το φαρμακείο και η αποστείρωση.

Εμφανές επίσης έγινε το γεγονός, ότι η γραφειοκρατία καλά κρατεί έτσι ώστε να εμποδίζει την πρόοδο εργασιών, όπως αυτό της ανακαίνισης των πλυντηρίων.

Παρά τις δύσκολες αυτές συνθήκες είναι σημαντικό να αναφερθεί πως το προσωπικό του νοσοκομείου προσπαθεί συνεχώς για τον, όσο το δυνατόν καλλίτερο τρόπο λειτουργίας ιδρύματος.

Είναι γεγονός πως όταν υπάρχει η βούληση της Διοίκησης και η πίεση των εργαζομένων, μπορούν να αξιοποιηθούν προσφορές για την βελτίωση τμημάτων και κλινικών αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Φωτεινό παράδειγμα είναι η ανακαίνιση της παιδιατρικής κλινικής.

Αξιέπαινη είναι επίσης η αποφασιστικότητα των εργαζομένων, οι οποίοι αξιοποιώντας προσφορές ιδιωτών και με εθελοντική εργασία κατάφεραν να δημιουργήσουν μια άλλη κατάσταση στην γυναικολογική κλινική, βελτιώνοντας τους χώρους και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η εκτίμηση μας γενικά είναι ότι το Γ. Ν. Κιλκίς έχει ανάγκη σοβαρών παρεμβάσεων, οι οποίες δεν μπορούν να υλοποιηθούν με τις υφιστάμενες ετήσιες χρηματοδοτήσεις, όσο και αν βελτιωθούν στο μέλλον. Ο Δήμος Κιλκίς μπορεί και πρέπει να στηρίξει επιμέρους προσπάθειες της Διοίκησης, όσο του επιτρέπουν οι δυνατότητές του.

Επομένως, είναι αναγκαίο, με την πίεση όλων των φορέων και του Δήμου, να απαιτηθούν κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα και μη, για μια ολοκληρωμένη λύση στα χρόνια προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο των εργαζομένων και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Δήμος Κιλκίς επιβάλλεται να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε μία τέτοια κατεύθυνση και δεσμευόμαστε ότι κάτι τέτοιο θα είναι στις προτεραιότητες του συνδυασμού μας.

Δημήτριος Αγαθόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Σχολιάστε