My Twitter Feed

27 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

ΓΝΚ: Εντοπίστηκαν ποντίκια!

Εξηγήσεις από την ιδιωτική εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει το έργο απεντόμωσης, μυοκτονίας και οφιοαπώθησης ζήτησε η διοίκηση του Nοσοκομείου Κιλκίς, έπειτα από τον εντοπισμό ποντικού σε χώρο φύλαξης υγειονομικού υλικού.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από το οποίο δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες.

Τα παραπάνω επισημαίνει η διοικήτρια του Nοσοκομείου, Μαρία Βλάχου, έπειτα από τη δημοσιοποίηση πιστοποιητικού εποπτών Υγείας για ύπαρξη τρωκτικών σε χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με την κ. Βλάχου, με την ανάληψη καθηκόντων της διοικήτριας στο Νοσοκομείο, προχώρησε άμεσα στην υπογραφή σύμβασης με εταιρεία απεντόμωσης, μυοκτονίας και οφιοαπώθησης.

Έπειτα από την εμφάνιση τρωκτικού και την αυτοψία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, εστάλη έγγραφο προς την ανάδοχο εταιρεία.

Με αυτό, ζητούνται εξηγήσεις για τη μη αποτελεσματική αντιμετώπιση του έργου, όπως αναφέρεται στην προσφορά της και ότι θα εξεταστεί η επιβολή προστίμου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθώς είναι υπεύθυνοι για την καλή εκτέλεση της σύμβασης.

Οι ενέργειες στις οποίες προέβη η διοίκηση, ήταν μυοκτονία και απολύμανση της αποθήκης της Ορθοπεδικής και τοποθετήθηκαν επιπλέον δολωματικοί σταθμοί από την εταιρεία.

Η επιτροπή λοιμώξεων και η Διοίκηση ήταν σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, από το οποίο εστάλησαν και οι γραπτές οδηγίες για την σωστή αντιμετώπιση του συμβάντος και τα μέτρα πρόληψης που έπρεπε να ληφθούν για την μετάδοση νοσημάτων από τρωκτικά.

Επιπλέον, δόθηκε άμεσα εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία και το γραφείο Επιστασίας για την υλοποίηση των μέτρων που προτείνονται στην έκθεση αυτοψίας.

Συγκεκριμένα, έχει γίνει προμήθεια αεροστόπ πόρτας και η τοποθέτησή τους είναι άμεση. Έγινε σύσταση στο προσωπικό να παραμένουν οι εξωτερικές θύρες κλειστές.

Έγινε, επίσης, έλεγχος όλων των αγωγών αποχέτευσης εντός και εκτός του νοσοκομείου και έχουν τοποθετηθεί σχάρες σε πατοσίφωνα μπάνιου. Παράλληλα, έγινε αίτηση για προμήθεια επιπλέον σχαρών για μελλοντική χρήση.

Σύμφωνα με την κ. Βλάχου, έχει ήδη ορισθεί η διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών των εμπλεκομένων υπάλληλων για ελλιπή άσκηση καθηκόντων.

Οι επόπτες Υγείας

Ανησυχία προκαλούν ευρήματα εποπτών Υγείας σε κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς. Όπως αναφέρουν σε πόρισμά τους, εντόπισαν ποντίκια ή ίχνη τρωκτικών σε διάφορα σημεία.

Στον χώρο κλινικής του νοσοκομείου – αναφέρουν – υπήρχαν σημεία εισόδου τρωκτικών, όπως ανοικτή πόρτα εισόδου, παράθυρα και μπαλκονόπορτες στους θαλάμους των ασθενών χωρίς σήτες.

Στην αποθήκη υγειονομικού υλικού εντοπίστηκε τρωκτικό, ενώ στον χώρο αυτό δεν είχαν ληφθεί μέτρα πρόληψης, όπως κάλυψη των κενών και των κάδων απορριμμάτων.

Η ίδια παρατήρηση έγινε και στους αγωγούς αποχέτευσης, οι οποίοι δεν ήταν στεγανά καλυμμένοι ή βρέθηκαν γεμάτοι και ανοικτοί.

Υπήρχε, δε, έντονη βλάστηση και ξερά κλαδιά σε διάφορα σημεία, τα οποία είναι πόλος έλξης τρωκτικών.

Περιμετρικά της συγκεκριμένης κλινικής, εντοπίστηκαν δολωματικοί σταθμοί τρωκτικών, καθώς το νοσοκομείο έχει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία.

Οι επόπτες καλούν τη διοίκηση να λάβει όλα τα μέτρα πρόληψης, όπως κάλυψη σημείων εισόδου με σήτες και να τοποθετηθούν καπάκια στους κάδους.

Πηγή: iatronet.gr

Η ΠΟΕΔΗΝ

Με αφορμή το περιστατικό, το ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Μετά τα φίδια, τα πλυντήρια του Νοσοκομείου που δεν τα συναντάς ούτε σε φυλακές, τώρα κάνουν παρέλαση τα ποντίκια.

Κυνηγάνε να τα σκοτώσουν οι εργαζόμενοι. Εκλήθη το Υγειονομικό το οποίο πρότεινε μέτρα προστασίας. Σας κοινοποιούμε την έκθεσή του. Η κατάσταση είναι απερίγραπτη.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Είναι ή όχι φορείς μετάδοσης μικροβίων τα ποντίκια, όταν χορεύουν στα εργαστήρια και τους θαλάμους ασθενών;

Η Διοικήτρια κα Βλάχου τι λέει; Που βρίσκεται;”

Σχολιάστε