My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Γκουντενούδης: Τα διόδια, κοντά στους Ευζώνους

diodiaΓκουντενούδηςΤη χωροθέτηση του σταθμού διοδίων Ευζώνων σε πιο κοντινό χώρο προς τον Συνοριακό Σταθμό (σε απόσταση μικρότερη του ενός χλμ.), ώστε να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι κάτοικοι των παραμεθορίων οικισμών, ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρήστος Γκουντενούδης, μ` επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη.

Η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (Τ.Ε.Ο.) έχει παραχωρήσει στην ΕΓΝΑΤΙΑ Οδό Α.Ε. την εκμετάλλευση και λειτουργία του σταθμού διοδίων επί της Π.Α.Θ.Ε. στους Ευζώνους της Π.Ε.Κιλκίς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η χωροθέτηση του σταθμού διοδίων θα γίνει στις παλιές αντίστοιχες εγκαταστάσεις στον κόμβο της Π.Α.Θ.Ε. (έξοδος προς χωριό Ευζώνους) και σε απόσταση 2,6 χλμ. από τον Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων.

Αν η λειτουργία του σταθμού διοδίων πραγματοποιηθεί στον προαναφερόμενο χώρο, τότε θα υπάρξει πρόβλημα με την μετακίνηση των κατοίκων των παραμεθόριων οικισμών Ειδομένης, Χαμηλού, Φανού, Πλαγίων και Σκρα (του Δήμου Παιονίας), οι οποίοι διέρχονται από την νέα γέφυρα του Αξιού ποταμού (συντόμευση διαδρομής κατά 25χλμ.) και στην συνέχεια μέσω της Π.Α.Θ.Ε. συνεχίζουν προς Κιλκίς ή Θεσσαλονίκη, γεγονός που θα επιβαρύνει οικονομικά τους κατοίκους στις εσωτερικές τους μετακινήσεις.

Στόχος της λειτουργίας των σταθμού διοδίων είναι α)η δημιουργία εσόδων από την κίνηση των αυτοκινήτων από/προς την Ελλάδα/εξωτερικό και β)η προστασία της τοπικής οικονομίας από την μαζική εκροή αγοραστικού εισοδήματος προς την Π.Γ.Δ.Μ. (Σκόπια).

Κύριε Υπουργέ,

λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, προτείνουμε η χωροθέτηση του σταθμού διοδίων να πραγματοποιηθεί σε πιο κοντινό χώρο προς τον Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων (<1χλμ.), ώστε να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι κάτοικοι των παραμεθορίων οικισμών και να επιτευχθεί χωρίς προβλήματα ο στόχος της λειτουργίας του.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.”

Σχολιάστε