My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Γκουντενούδης με Παυλόπουλο

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, επισκέφτηκαν χθες (Τετάρτη) το απόγευμα, ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης και ομόλογοί του νησιωτικών και παραμεθόριων δήμων της χώρας, μαζί με το προεδρείο της ΚΕΔΕ, προκειμένου να τον ενημερώσουν για το προσφυγικό ζήτημα.

gountenoudis- paulopoulosΣτο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Γκουντενούδης ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την ευαισθησία του στο θέμα και τις πιέσεις που ασκεί για την διενέργεια Συνόδου Κορυφής αποκλειστικά για το μεταναστευτικό

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν “στις ουσιαστικές ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχει πάρει όλο αυτό το διάστημα η Αυτοδιοίκηση”. Απ` τη πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος θεώρησε εύλογες τις ανησυχίες των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και τους ζήτησε να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις “στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος, που πλέον αποτελεί όχι μόνον ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε την ανάγκη άμεσης σύγκλησης Συνόδου Κορυφής για το πρόβλημα του Μεταναστευτικού στο πλαίσιο της ΕΕ σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη και ιδίως με την Ύπατη Αρμοστία, ώστε να υπάρξει συγκεκριμένη -επείγουσα-ευρωπαϊκή πολιτική, κυρίως για το θέμα του Ασύλου.

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, το Μεταναστευτικό έρχεται να προστεθεί στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το Μεταναστευτικό ξεπερνάει όχι μόνο την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και την Ελλάδα. “Πρόκειται για ένα τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα, λόγω της ιδιομορφίας υπό την οποία έχει διαμορφωθεί. Ξέρουμε πολύ καλά τις φωτιές του πολέμου που το έχουν δημιουργήσει, και οι οποίες εάν δεν σβήσουν το πρόβλημα αυτό θα διαιωνίζεται”, σημείωσε.

Στη συνάντηση, εκτός του κ. Γκουντενούδη παρέστησαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, οι αντιπρόεδροί της Δ. Καφαντάρης, Γ. Καραγιάννης και Γ. Μουράτογλου, καθώς και οι δήμαρχοι Σπύρος Γαληνός (Λέσβου), Εμμανουήλ Βουρνούς (Χίου), Μιχάλης Αγγελόπουλος (Σάμου), Ιωάννης Γαλούζης (Καλύμνου), Μιχάλης Κόλιας (Λέρου), Γεώργιος Κυρίτσης (Κω) και Φώτιος Χατζηδιάκος (Ρόδου), καθώς και ο αντιδήμαρχος Οινουσσών Μ. Μαγγανάς.

Σχολιάστε