My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Οι γιορτές και οι ευχές

S.K.K. kolesiotou georgia

Της Γεωργίας Κολεσιώτου (Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς, μέλος Δ.Σ. Επμελητηρίου Κιλκίς)

Πριν δυο – τρία χρόνια οι ευχές δίνονταν ενόψει των Χριστουγεννιάτικων Εορτών και του Νέου Έτους για ένα  καλύτερο αύριο. Έχουμε φτάσει όμως στο σημείο να δίνουμε ευχές για ένα παρόν βιώσιμο, φοβούμενοι να κάνουμε αναφορά στο μέλλον, γιατί αυτό φαντάζει όλο και περισσότερο αβέβαιο και χαώδες.

Η επιβίωση σε χρόνο ενεστώτα έχει γίνει ευχή για τον κάθε μέσο Έλληνα από το μυαλό του οποίου πριν δυο – τρία χρόνια δεν περνούσε καν η σκέψη ότι θα βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση (οικονομική, πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική, οικογενειακή).

Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς το 2012 ήρθα σε επαφή με καρκινοπαθείς που δεν αντιμετώπιζαν μόνο τον καρκίνο αλλά και τα καρκινώματα.  Βέβαια ο καθημερινός αγώνας είχε κι ένα καλό, «ξεχνούσαμε τον καρκίνο».

Το λεγόμενο μνημόνιο δεν μας άφησε ανέγγιχτους, αλλά όπως και σε όλους τους αναπήρους έτσι και σ’ εμάς επέβαλε περικοπές σε μισθούς, συντάξεις αλλά και φάρμακα. Καταβάλουμε τα χαράτσια, φορολογούμαστε ως ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνοντας φόρο επιτηδεύματος, στερούμαστε τις φοροαπαλλαγές (μειωμένο ποσοστό αναπηρίας κτλ) και μόλις παρέλθει η πενταετία μετά την εγχείρηση «μας κόβονται» τα πάντα διότι θεωρούμαστε υγιείς όταν δεν προκύπτει μετάσταση από τις ιατρικές μας εξετάσεις.

Επειδή το κράτος δεν είναι σε θέση να ελέγξει το νόμιμο, το παράνομο και το παράτυπο, επιλέγει εξαιτίας των αναπήρων «μαϊμού» να μην παρέχει το περιβόητο ποσοστό 67% αναπηρίας. Με τον τρόπο αυτό δεν στερεί μόνο τη σύνταξη και τις φοροαπαλλαγές αλλά και τη χαρά του ατόμου που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες να μετακινηθεί με μειωμένο εισιτήριο ή να επισκεφτεί δωρεάν αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας του.

Οι άνεργοι και ανασφάλιστοι έμποροι και επαγγελματίες καταφεύγουν στα ιατρεία αναισθησιολόγων καθώς και σε κοινωνικά φαρμακεία (όσων η αξιοπρέπεια το επιτρέπει) για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους. Ταλαιπωρούνται στις θεραπείες τους λόγω έλλειψης φαρμάκων και περιμένουν υπομονετικά.

 Πιστεύω όμως ότι το δαιμόνιο του Έλληνα θα βρει λύση γιατί μας διακατέχει η αισιοδοξία η οποία δεν φορολογείται. Έχουμε έμφυτα τα χαρακτηριστικά της πίστης και της αγάπης που δεν τα πιάνει κανένας εισπρακτικός μηχανισμός και το χαμόγελο θα «ξανασκάσει» στα χείλη μας.

Πιστεύω ότι θα βρεθεί τρόπος (όχι μέσω τραπεζών) ώστε η ανάπτυξη να γίνει πράξη και να μην προφέρεται μόνο σαν λέξη από τον κάθε επαγγελματία που την προσδοκά. Τότε μόνο θα πάρουν νόημα και ουσία οι έννοιες Ελλάδα και Έλληνες και θα ξαναγίνουν παράδειγμα προς μίμηση σε κάθε Ευρωπαίο.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ 2013

 

Σχόλια
One Response to “Οι γιορτές και οι ευχές”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω με την κ. Γ. Κολεσιώτου σχετικά με την σοβαρότητα όλων αυτών που αναφέρει, αλλά με μία ουσιαστική επισήμανση που θέτει το όλο πρόβλημα στη βάση του. Οτι δηλαδή τα μνημόνια δεν κατέπεσαν στα κεφάλια των πολιτών ως η όγδοη πληγή του Φαραώ κατ΄εντολή κάποιου Θεού που ήθελε να τιμωρήσει τον αμαρτωλό ελληνικό λαό ο οποίος τώρα προσπαθεί να τον εξευμενίσει, προκειμένου να επιβιώσει. Κάποιοι ντόπιοι περι την εξουσία μάς οδήγησαν εκεί στο πέρασμα του χρόνου, με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές-πρακτικές και τα επέβαλαν επι δικαίων και αδίκων σε συνεννόηση με τους γνωστούς αλλοδαπούς κεφαλαιοκράτες-τοκογλύφους. Με την εφαρμογή λοιπόν κυβερνητικών συνταγών συνεχούς ύφεσης που οδηγούν σε χιλιάδες λουκέτα, αυτοκτονίες και κατάθλιψη, καμμία ανάπτυξη δεν πρόκειται να γίνει, ακόμα κι’ αν η αισιοδοξία και το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Ελληνα οργιάσει. Ετσι οι ευχές των Ελλήνων στην παρούσα χρονική στιγμή δεν πρέπει να εστιάζονται σε λάθος προσδοκίες περι μεταφυσικών φαινομένων ανάκαμψης και “ολικής επαναφοράς”, αλλά στην απαλλαγή της χώρας απο τους υπαίτιους του μαρασμού, της εθνικής υποτέλειας και του διεθνούς εξευτελισμού του λαού αυτής της χώρας, ωστε σε δεύτερο χρόνο να υπάρξει η παλινόστηση της ελπίδας, που στο μεταξύ έχει… μεταναστεύσει.

Σχολιάστε