My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Για χαλάρωση capital controls

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας.

MADRASΚύριο αίτημα των εκπροσώπων ήταν η άμεση χαλάρωση στην εφαρμογή των ελέγχων κίνησης κεφαλαίων (Capital Controls) καθώς και η ταχύτερη εξυπηρέτηση των αιτημάτων των επιχειρήσεων προς τους προμηθευτές τους στο εξωτερικό.

   Στη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης, ο οποίος και με  την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος επισήμανε τους κινδύνους που προκύπτουν από το μαζικό άνοιγμα λογαριασμών επιχειρήσεων σε τράπεζες των βαλκανικών χώρων, που μπορεί αρχικά να έγιναν για την άμβλυνση των συνεπειών που επέφεραν τα Capital Controls παράλληλα όμως αποτελούν και το πρώτο βήμα για την οριστική αποχώρηση των επιχειρήσεων από την Ελλάδα με καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία.

   Στη συνέχεια ο κ. Τονικίδης αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα που απασχολεί εδώ και καιρό 24 νομούς της Ελλάδας και αφορά το δανεισμό των επιχειρήσεων με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, οι οποίες λόγω της οικονομικής κατάστασης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ο Υπουργός όπως δεσμεύτηκε και στην συνάντηση στο Κιλκίς, τόνισε την προσωρινή λύση που έχει δοθεί και αφορά τη με νόμο αναστολή καταβολή των δόσεων. Ο κ. Τονικίδης ευχαρίστησε τον καθ’ ύλην Υπουργό για ακόμη μια φορά και επισήμανε πως «υπάρχουν και επιχειρήσεις που ενώ μέχρι τώρα εξοφλούσαν κανονικά τις οικονομικές τους υποχρεώσεις τώρα αδυνατούν και δεν έχουν συμπεριληφθεί στην εν λόγω ρύθμιση». Ο Υπουργός δεσμεύτηκε πως θα μεριμνήσει ώστε και αυτές οι επιχειρήσεις να διευκολυνθούν

  Στο μαζικό αίτημα εκπροσώπων για τη χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων ο κ. Μάρδας απάντησε πως «Η χαλάρωση έρχεται προοδευτικά» . Τόνισε δε ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να πει πότε θα λήξει η εφαρμογή των capital controls και σημείωσε: “Αυτό δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να διευκολύνουμε όλο και περισσότερο τον κόσμο, έτσι ώστε να έχει πρόσβαση σε περισσότερες υπηρεσίες»

Δελτίο τύπου από ΕΒΕ Κιλκίς

 

Σχολιάστε