My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Για το κτιριακό του 2ου ΕΠΑΛ

Για το μέγα θέμα της στατικής επάρκειας (ή, σωστότερα, ανεπάρκειας) του κτιρίου του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς δεν είναι μόνο η μελέτη του 2006 που πρότεινε συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και επιστολή που έστειλε στις 8-9-2014, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2014 – 15, ο διευθυντής του σχολείου, Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης, στον τότε δήμαρχο Κιλκίς Βαγγέλη Μπαλάσκα.

2o-epal-kilkis-001Στην επιστολή γίνεται λόγος, μεταξύ άλλων, για ανάγκη άμεσης συντήρησης οροφής και αποδυτηρίων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και στο γυμναστήριο, αντίστοιχα, συντήρηση ψευδοροφής και οροφής διαδρόμων, δημιουργία τοίχου για προστασία της αποθήκης πετρελαίου κα.

Διαβάστε την επιστολή με θέμα τις κτηριολογικές – εξοπλιστικές ανάγκες του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, Αντιδήμαρχε Παιδείας,

Με την ανάληψη της Διεύθυνσης του 2ου ΕΠΑ.Λ. κατέγραψα και σας θέτω υπόψη τις παρακάτω ελλείψεις τόσο στο σχολικό συγκρότημα όσο και στον περιβάλλοντα του χώρο. Συγκεκριμένα:

  • Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και στο γυμναστήριο απαιτείται άμεση συντήρηση οροφής – αποδυτηρίων, δεν υπάρχουν πυροσβεστήρες, φωτεινές πινακίδες εξόδου και λαμπτήρες φωτισμού οροφής, ανάγκης.
  • Στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών δεν υπάρχουν πυράντοχη κουβέρτα, απαγωγός, ντους ματιών και στοιχειώδες φαρμακείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
  • Στο χώρο του λεβητοστασίου της κεντρικής θέρμανσης απαιτείται άμεση συντήρηση του καυστήρα-διαρροές, για την ομαλή λειτουργία της, δημιουργία τοίχου για προστασία της αποθήκης πετρελαίου και καθαρισμός χώρου – απομάκρυνση παλαιών υλικών.
  • Σύστημα συναγερμού.
  • Υγιεινή και ασφάλεια κοινόχρηστων τουαλετών μαθητών – καθηγητών.
  • Συντήρηση των Μ/Τ υψηλής τάσης.
  • Συντήρηση ψευδοροφής- οροφής διαδρόμων.
  • Στην αυλή του σχολείου, καθαρισμός ζιζανίων και κλάδεμα φυτικού υλικού, στις υπάρχουσες μπασκέτες για την ασφάλεια των μαθητών απαιτείται η τοποθέτηση «αφρολέξ» και η αντικατάσταση των φθαρμένων ταμπλώ. Επιπλέον δεν υπάρχει η ενεδειγμένη περίφραξη του χώρου του σχολείο, η οποία εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών και την ομαλή γενικά λειτουργία του σχολείου. Παρατηρείται τέλος ενδεχόμενη είσοδος βρόχινου νερού από την στέγη και χρειάζεται η σχετική μόνωση.
  • Αναφορικά με τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου διαπιστώνονται ελλείψεις σχετικά με την σηματοδότηση Κ.Ο.Κ., πεζοδρομίων διάβασης των μαθητών, πλαισίου Π στην είσοδο του σχολείου, αυτόματου μηχανισμού ανοίγματος μεγάλης πόρτας (καγκελόπορτας) και θυροτηλέφωνου, κατασκευών διευκολύνσης ΑΜΕΑ.

Όπως αντιλαμβάνεσθε τα προβλήματα είναι πολλά, για το σκοπό αυτό απαιτείται η επιτόπια παρουσία σας με τους υπαλλήλους της  τεχνικής υπηρεσίας, προκειμένου να καταγραφούν και να ιεραρχηθεί η διαχείριση τους στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, ελπίζοντας σε μια δημιουργική συνεργασία για το καλό τελικά των μαθητών μας.

Με τιμή

Ο  Διευθυντής

Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης

Μ.Sc., Τεχνολόγος Γεωπόνος

Σχολιάστε