My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Από την πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς, Παρασκευή Αλεξανδρίδου – Ποζίδου, λάβαμε την εξής απάντηση σε δημοσίευμα του Kilkis24 (εδώγια το Κοινωνικό Παντοπωλείο Κιλκίς:

koinoniko-pantopoleio“Με αφορμή δημοσίευμα που φιλοξενείται στον ενημερωτικό ιστότοπο Kilkis.24.gr και αναφέρεται στην έλλειψη τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Κιλκίς η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκις (Κ.Δ.Ε.Κ.) Παρασκευή Αλεξανδρίδου – Ποζίδου προέβη στην ακόλουθη δήλωση – απάντηση:

”Στο ρεπορτάζ που υπογράφεται από τη Δέσποινα Μοσχούτα και δημοσιεύεται στον ενημερωτικό σας ιστότοπο γίνεται μία εύστοχη επισήμανση: Πράγματι, κατά το τρέχον έτος υπερδιπλασιάστηκαν οι οικογένειες που ζήτησαν την κοινωνική υποστήριξη και συνακόλουθα τις ωφέλειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Κιλκίς.

Ως Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.) επιβεβαιώνω επίσημα ότι οι οικογένειες των δικαιούχων που ζητούν την υποστήριξή μας αυξήθηκαν από 300 στις 650. Και μαζί τους αυτομάτως αυξήθηκαν πιεστικά και οι ανάγκες διασφάλισης τροφίμων και άλλων απαραίτητων ειδών για το νοικοκυριό μιας οικογένειας.

Τα τρόφιμα δε στέρεψαν, αν και κάποιες φορές παρατηρήθηκαν ελλείψεις και έγινε ολόκληρη κινητοποίηση για νέες προμήθειες με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς, στέρεψε όμως η κατανόηση, και η έλλειψη γνώσης  οδήγησε  σε αυθαίρετα συμπεράσματα που αδικούν κατάφωρα την εικόνα του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Επομένως, ας βάλουμε σε μια τάξη τα πράγματα.

 Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δεν είναι σούπερ – μάρκετ. Δε λειτουργεί με κερδοσκοπικά κριτήρια, ούτε έχει την άμεση δυνατότητα να κάνει παραγγελίες για προμήθειες αυθωρεί και παραχρήμα. Δυστυχώς δεν έχουμε την οικονομική δύναμη για κάτι τέτοιο.

 Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια κοινωνική δομή που στηρίζεται οικονομικά από το Δήμο Κιλκίς και που λειτουργεί με βάση τον εθελοντισμό και τη διάθεση προσφοράς προς το συνάνθρωπό μας που στερείται τα χρειώδη.

Τα κίνητρά μας εκπορεύονται από ανιδιοτέλεια, αλληλεγγύη και ειλικρινή διάθεση να βοηθήσουμε τους συνδημότες μας που είναι οικονομικά αδύναμοι.

 Πριν στάξει η γραφίδα στη δηλητηριώδη και άδικη κριτική που υφίσταται αυτή τη στιγμή το Κοινωνικό Παντοπωλείο – και εγώ προσωπικά- διερωτήθηκε άραγε κανείς με τι κόπο, με τι παρακάλια, με τι ψυχικό απόθεμα προσπαθούμε και δίνουμε άμεσα λύσεις ώστε αυτό το Κοινωνικό Παντοπωλείο να είναι ανοιχτό και να εξυπηρετεί τους δικαιούχους; Σκέφτηκε άραγε κανείς ότι έχουμε εξαντλήσει κάθε περιθώριο και πολύ περισσότερο τις προσωπικές και επαγγελματικές μας γνωριμίες –  σε σημείο που κάποτε να γινόμαστε φορτικοί και δυσάρεστοι – ώστε να μη λείψει τίποτε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και από τους δικαιούχους του;

Δε μελοδραματοποιούμε τα γεγονότα και τις καταστάσεις, παρά ταύτα δε μπορούμε να σηκώσουμε και το βάρος μιας αδικίας που δεν μας αξίζει. Και που έγινε υπό καθεστώς βιασύνης και ελλιπούς ενημέρωσης.

Ενημερωτικά, από τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου θα διανέμονται τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η διανομή χοιρινού κρέατος στους δικαιούχους, δηλ. σε όσους συμπολίτες μας έχουν προσκομίσει στη ΚΔΕΚ εκκαθαριστικό σημείωμα του 2014.

Κλείνοντας, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα συνεχίσει την κοινωνική του αποστολή, με σεβασμό και με αγάπη στο συνάνθρωπο που θα εκδηλώνεται όπως πάντα εμπράκτως. Αυτές οι αξίες για εμάς ποτέ δε θα στερέψουν.”

Σχόλιο kilkis24:

Κατ` αρχάς, το δημοσίευμά μας δεν αναφέρονταν καθόλου στην κ. Ποζίδου, και πολύ περισσότερο δεν την ονομάτιζε ως υπεύθυνο της κατάστασης στο Κ.Π.Κ. Ούτε, βέβαια, αμφισβήτησε τις προσπάθειες που απαιτούνται για να λειτουργήσει η δομή σωστά. Έθετε όμως κάποια καίρια ερωτήματα στα οποία η κ. Ποζίδου δεν απαντά. Τα επαναφέρουμε για να δώσουμε σε κάθε υπεύθυνο μια ακόμα ευκαιρία προς απάντηση:

Βάσει ποιου καταλόγου και με ποια κριτήρια θα μοιραστούν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο για τα Χριστούγεννα;

Γιατί οι αρμόδιοι δεν έκαναν κάποια ενημέρωση στην κοινωνία του Κιλκίς γιαυτό το ζήτημα;

Είναι αλήθεια ότι τα χαρτιά που χρειάζονται για να θεωρηθεί ένας πολίτης δικαιούχος, δεν μπορούν να υποβληθούν τώρα επειδή λείπει ο υπεύθυνος υπάλληλος και θα επιστρέψει μετά την 1η Ιανουαρίου;

Αυτά προς το παρόν, και οψόμεθα…

 

 

Σχολιάστε