My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Για το ΕΣΥ και τις κλίνες ΜΕΘ

Ομιλία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στο πλαίσιο συζήτησης σ/ν του Υπουργείου Υγείας για την τροποποίηση της σύμβασης με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εκφώνησε η Ειρ. Αγαθοπούλου ως εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία της τονίζοντας πως το κόμμα της τάσσεται υπέρ της συνεργασίας του Δημοσίου με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς αφορά μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε επί δικής του διακυβέρνησης με στόχο την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας χωρίς ίχνος ιδιωτικού κέρδους, στην ουσία προωθώντας ένα κοινωφελές μοντέλο σύμπραξης του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ίδια η πανδημία ανέδειξε τη σημασία του ΕΣΥ, καθώς φαίνεται πως η κυβέρνηση αντιλήφθηκε την ανάγκη ενίσχυσής του με κλίνες ΜΕΘ (Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και ΜΑΦ (Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας) μετά την πάροδο του πρώτου κύματος. Στον αντίποδα ήταν η στάση της κατά την περίοδο της μεγάλης έξαρσης, όπου διπλασίασε το μίσθωμα των κλινών σε ιδιωτικές ΜΕΘ, γεγονός που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έντονα καταγγείλει και τότε. Επισήμανε ωστόσο, ότι η αύξηση των κλινών αποτελεί κενό γράμμα αν δεν συνοδεύεται με αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Αναφορικά με επιμέρους σημεία της τροποποιημένης σύμβασης, η κα Αγαθοπούλου αναφέρθηκε στον ΟΔΙΠΥ (Οργανισμό για Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία) που εμφανίζεται επανειλημμένα στις συμβάσεις με το Ίδρυμα ως υπό σύσταση φορέας, χωρίς να υπάρχει νεότερη πληροφόρηση από την κυβέρνηση για τη σύσταση του. Επιπλέον, επισήμανε την ρητή πρόβλεψη της σύμβασης για ανάθεση της εκπαίδευσης στην εντατικολογία σε συγκεκριμένο ΝΠΙΔ, ενώ καθύλην αρμόδιο φορέα αποτελεί η Ελληνική Εταιρία Εντατικής Θεραπείας, η οποία και υλοποιεί ήδη αντίστοιχα επιστημονικά σεμινάρια σε συνεργασία με το ΚΕΣΥ.

Κλείνοντας, η βουλεύτρια υπογράμμισε την ανάγκη αποκέντρωσης των κλινών ΜΕΘ προς την περιφέρεια, ειδικά προς τα νησιά που κατά τους θερινούς μήνες επιφορτίζονται με μεγάλο όγκο τουριστών. Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ καθώς καλούμαστε να στηρίξουμε τον τουρισμό, ως τη βαριά βιομηχανία της χώρας, διατηρώντας συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια της εισηγήτριας του επιφυλάχθηκε για την ψήφιση του νομοσχεδίου, αφού όπως είπε, παρεκκλίνει από τον αρχικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ της συνεργασίας με το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος, δηλαδή του απόλυτου ελέγχου του Δημοσίου, ανοίγοντας παραθυράκια στην ιδιωτική πρωτοβουλία και κερδοσκοπία.

Δείτε στο link που ακολουθεί το βίντεο με ολόκληρη την τοποθέτηση της κ. Αγαθοπούλου.

https://www.youtube.com/watch?v=zX2sBU1VAoA

Σχολιάστε