My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Για το δρόμο λεφτά υπάρχουν

Μια ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη επιφύλαξε για το Κιλκίς, το απελθόν 2015: Στις 24 Δεκεμβρίου 2015 ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, υπέγραψε την απόφαση με την οποία διασφαλίζονται οριστικά και αμετάκλητα τα χρήματα για την κατασκευή του έργου της οδικής σύνδεσης Κιλκίς-Θεσσαλονίκης (τμήμα Ν. Σάντα-Ασσηρος).

dromos-patheΜε την εξέλιξη αυτή ο πολυπόθητος δρόμος μπαίνει οριστικά στην φάση της κατασκευής του, αφού προηγουμένως έχουν λυθεί και τα προβλήματα των απαλλοτριώσεων που τόσο ταλαιπώρησαν και καθυστέρησαν το όλο έργο.

Την περασμένη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον: ήταν παρόντες ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρ. Βεργίδης. Οι δύο άνδρες ενημέρωσαν το Σώμα για τις εξελίξεις στα δύο μείζοντα ζητήματα που απασχολούν για πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία.

Το κύριο βάρος της ενημέρωσης ανέλαβε ο κ. Γεωργαντάς, ο οποίος ασχολήθηκε προσωπικά κυρίως ως κυβερνητικός βουλευτής και υφυπουργός, με την διεκπεραίωση των δύο θεμάτων. Αναφέρθηκε αρκετά διεξοδικά στο θέμα των απαλλοτριώσεων και την παράταση του έργου, η οποία χρειάσθηκε την καίρια (και σωτήρια) Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου της προηγούμενης κυβέρνησης. Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε επίσης στην επικαιροποίηση των Περιβαλλοντικών Ορων οι οποίοι είχαν λήξει λόγω της καθυστέρησης του έργου. Στον τομέα αυτόν αποφασιστική ήταν η συμβολή του τότε Υπουργού Παν. Λαφαζάνη.

Με τις νέες εξελίξεις το έργο θα συνεχισθεί από τον ίδιο εργολάβο (ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΑΕ) ο οποίος από τις 23-1-2016 είδη έχει εγκατασταθεί και προβαίνει στις πρώτες εργασίες. Η νέα προθεσμία για την αποπεράτωση του έργου είναι ο Μάρτιος του 2018. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στο έργο μπορεί αυτομάτως να προκαλέσει την έκπτωση του αναδόχου εργολάβου.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε