My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Για τουρισμό όλον το χρόνο

Την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη υποδέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του, στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης και Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος.

 Tzitzikosta_KefalogianniΚατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ.  Τζιτζικώστας ενημέρωσε την Υπουργό Τουρισμού σχετικά με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πόρων του νέου ΕΣΠΑ, του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ)  2014-2020, εστιάζοντας  σε συγκεκριμένα έργα και προτεραιότητες στον τομέα του τουρισμού, των υποδομών και των μεταφορών που περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου, όπως είναι η δημιουργία λιμενικών υποδομών για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και η δημιουργία μαρινών,  η ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού δικτύου ΠΑΘΕ, η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού και άλλων σημαντικών μονάδων υποδομής για την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών.

Συζητήθηκε, επίσης,   εκτενώς η ανάπτυξη του δωδεκάμηνου τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από  τις εναλλακτικές και θεματικές  μορφές τουρισμού.

Από την πλευρά της η κ. Κεφαλογιάννη αφού συνεχάρη τον κ. Τζιτζικώστα  για την επανεκλογή του στη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην  «ανάγκη  επέκτασης  της τουριστικής περιόδου, μέσα από την εμβάθυνση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος με ειδικές μορφές τουρισμού».

Στη συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη διασύνδεση της τουριστικής ανάπτυξης με την αγροτική οικονομία και τα τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και την ανάγκη ανάδειξης της μακεδονικής κουζίνας, σε σχέση με τον τουρισμό,  ενώ ο κ. Περιφερειάρχης επισήμανε την ανάγκη υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου  προβολής και αξιοποίησης του ιστορικού και αρχαιολογικού πλούτου της Κεντρικής Μακεδονίας.  « Πρέπει επιτέλους να αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα  αρχαιολογικά   μονοπάτια σημαντικών χώρων της Κεντρικής Μακεδονίας όπως η Βεργίνα, τα Στάγειρα, η Πέλλα, το Δίον, η Μίεζα,  η Αμφίπολη,  αλλά και χώρων με διεθνή φήμη και μεγάλη αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικό, οι οποίοι δεν έχουν αξιοποιηθεί τουριστικά μέχρι σήμερα επαρκώς όπως είναι ο Όλυμπος» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σχολιάστε