My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Για τον κ. Παύλο με αγάπη Μαρία

Της Μαρίας Μιχαηλίδου.


Όταν ένας αξιόλογος άνθρωπος φεύγει απ’ τη ζωή, συνηθίζεται να εκφωνείται επικήδειος λόγος.

Οι πρόγονοί μας, από αρχαιοτάτων χρόνων πίστευαν ότι η αρετή, η τιμιότης και η προσφορά πρέπει να βραβεύονται, γιατί όπου βραβεύεται η αρετή εκεί ξεφυτρώνουν άριστοι άνθρωποι.

Για έναν άριστο άνθρωπο, λοιπόν θα σας μιλήσω κι εγώ σήμερα. Για τον κ. Παύλο. Τον κ. Παύλο που είχα τη χαρά και την τιμή να τον γνωρίζω 25 χρόνια, καθώς ήταν ο πιο πιστός φίλος και ακόλουθος του Λυκείου Ελληνίδων.

Ο κ. Παύλος ήταν για μένα μια τεράστια – απέραντη βιβλιοθήκη γεμάτη γνώση και εμπειρίες. Αυτά σπάνια θα τα βρεις στα βιβλία. Αλλά θα τα βρεις σε σπάνιους ανθρώπους. Ανθρώπους που ξεχωρίζουν.

Θα θυμάμαι πάντα τις ατελείωτες, ατελείωτες συζητήσεις μας. Αφού τελειώναμε τη δουλειά στην Αναπτυξιακή ή στο σπίτι, ερχόταν η δική μας ώρα ή ώρες καλύτερα. Ήταν για μένα το καλύτερό μου.

Ανήσυχο πνεύμα ο κ. Παύλος, πάντα θα με ρωτούσε και θα συζητούσαμε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Γεμάτος ευγένεια, ήθος, όραμα και δράση. Στο νοσοκομείο; Στο σπίτι όταν επέστρεφε για ανάρρωση; Δεν σταματούσε ποτέ να ενδιαφέρεται και να ανησυχεί για τον τόπο του. Το Κιλκίς.

Αγαπημένα του θέματα; Η πολιτική, ο πολιτισμός, η ανάπτυξη, η καινοτομία, νέες προτάσεις για όλους τους τομείς και η νεολαία. Ήθελε οι νέοι να είναι δραστήριοι και μέσα σ’ όλα. Να παίρνουν μέρος και να συμμετέχουν ενεργά.

Κάπως έτσι και μετά από ατελείωτες συζητήσεις και συμβουλές, αποτέλεσε ο ίδιος την αιτία, να συμμετέχω ενεργά στις τελευταίες εκλογές της αυτοδιοίκησης. “Η πολιτική Μαρία θέλει γερό στομάχι”. Έτσι λοιπόν, με γερό στομάχι και πάντα δίπλα μου τον κ. Παύλο σε ό,τι κι αν χρειαζόμουν, μπήκα σ’ αυτόν το χώρο. Ήταν πάντα εκεί με την κατάλληλη συμβουλή. “Να κρατάς αρχείο και να γράφεις. Μη σταματάς να γράφεις”.

Να λοιπόν κ. Παύλο που συνεχίζω να γράφω και σήμερα γράφω για εσάς. Έναν άνθρωπο που πάντα έβλεπε μπροστά. Δεκαετίες πιο μπροστά. Έναν αξιόλογο και κυρίως καθαρό άνθρωπο.

Θα μου λείψουν οι συζητήσεις μας. Πολύ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μέρους για όλα. Καλό Παράδεισο και καλή αντάμωση κ. Παύλο.

Με αγάπη, Μαρία.

Σχολιάστε