My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Για τις προσλήψεις στους δήμους

Με θέμα την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της προκήρυξης για τις προσλήψεις στους δήμους, ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Κυβέρνηση δια του αρμόδιου Υπουργού πανηγύρισε χθες για την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 3Κ/2018, χαρακτηρίζοντας την ως την «κορυφαία στιγμή μιας αδιάβλητης διαδικασίας». Θα ήταν πολύ ευχάριστη, αν ήταν αληθινή η εικόνα που παρουσιάζει ο Υπουργός. Δυστυχώς, όμως, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται απλώς για την κορυφαία στιγμή του κυβερνητικού εμπαιγμού σε βάρος 128.861 συμπολιτών μας.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει την Κυβέρνηση για τέσσερις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις:

  1. Είναι η πρώτη προκήρυξη στην ιστορία του ΑΣΕΠ που η εμπειρία των ήδη απασχολούμενων στους Δήμους υπερμοριοδοτήθηκε με 17 μόρια σε σχέση με άλλους που κάνουν την ίδια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα και μοριοδοτούνται με 7 μόρια. Υπό την έννοια αυτή μιλάμε για μια κλειστή και προφανώς αντισυνταγματική προκήρυξη.
  2. Είναι η πρώτη φορά που ενώ είχαν ξεκινήσει οι αιτήσεις των υποψηφίων, μετά από παρέμβαση της Κυβέρνησης άλλαξε το πλαίσιο της Προκήρυξης.
  3. Είναι η πρώτη φορά που σε μια τόσο μεγάλη Προκήρυξη πολλών χιλιάδων θέσεων εκδόθηκαν τα αποτελέσματα χωρίς να γίνει κανένας έλεγχος των δικαιολογητικών αλλά λήφθηκε υπόψη μόνο το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών αιτήσεων.
  4. Είναι η πρώτη φορά που στο ΑΣΕΠ τέθηκε συγκεκριμένη προθεσμία, κατόπιν κυβερνητικής παρέμβασης, για να εκδοθούν αποτελέσματα εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου.

Οι μεθοδεύσεις αυτές προκαλούν τεράστιο πλήγμα στην αξιοκρατία και στο αίσθημα ίσης μεταχείρισης όλων των υποψηφίων. Τους επόμενους πολλούς μήνες θα βλέπουμε χιλιάδες συμπολιτών μας να ταλαιπωρούνται και να ξοδεύονται με προσφυγές προκειμένου να βρουν το δίκιο τους. Και γι’ αυτό θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η Κυβέρνηση που με την προχειρότητα, την ανευθυνότητα και, κυρίως, την πελατειακή λογική της, κατόρθωσε να απαξιώσει τον ίδιο το ρόλο του ΑΣΕΠ.”

Σχολιάστε