My Twitter Feed

14 Ιουνίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ύμνοι Γεωργαντά για Αστυνομία -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

Από πορτοκαλί γίναμε κίτρινοι! -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

ΒΙΠΕ: Ναι στον επενδυτικό οδηγό -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

Νέος πρόγραμμα για δωρεάν τεστ -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

ΓΝΓ: Θα συνεχιστεί η προσφορά -

Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

2 + 7 κρούσματα, το διήμερο -

Παρασκευή, 11 Ιουνίου, 2021

Kατά διακρίσεων και αποκλεισμού -

Παρασκευή, 11 Ιουνίου, 2021

“Βγάλτε δελτία σε προσφυγόπουλα” -

Παρασκευή, 11 Ιουνίου, 2021

Για τη σύνδεση του Μικρόκαμπου

Με ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης, αναφέρεται στο θέμα της συγκοινωνιακή σύνδεσης Μικρόκαμπου – Θεσσαλονίκης.

Η ερώτηση:

Η Κοινότητα Μικροκάμπου ανήκει στο Νομό Κιλκίς και βρίσκεται στα σύνορα του Νομού Κιλκίς με το Νομό Θεσσαλονίκης. Ως έδρα του πρώην Καποδιαστριακού Δήμου Πικρολίμνης διατηρούσε μεγάλο αριθμό κατοίκων, που διέμεναν στην έδρα και τους διπλανούς οικισμούς. Οι κάτοικοι με μόνιμη διαμονή στην αγροτική κατά βάση περιοχή, εξυπηρετούνταν για την μετακίνηση τους, από το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης με ανταπόκριση έως και την ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου Κιλκίς, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από τον Μικρόκαμπο.

Να σημειώσουμε ότι το πρόβλημα είναι χρόνιο ενώ παράλληλα το χωριό Μικρόκαμπος βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων από το χωριό Ξηροχώρι του Ν. Θεσσαλονίκης που συνδέεται συγκοινωνιακά με τον Ο.Α.Σ.Θ.

Επίσης, εξυπηρετείται ταχυδρομικά από τις υπηρεσίες των ΕΛ.ΤΑ στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης με Τ.Κ 57011, ενώ οι καθημερινές συναλλαγές με τις τράπεζες και άλλες υπηρεσίες όπως ΔΕΔΔΗΕ και Δ.Ε.Η εξυπηρετούνται στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, η απομόνωση που υπάρχει εξ΄ αιτίας της μη συγκοινωνιακής σύνδεσης του Μικροκάμπου με την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, κάνει δυσκολότερη την μετάβαση στις Βιομηχανικές περιοχές Αγχιάλου και Σίνδου του νομού Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων.

Για τους παραπάνω λόγους, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικροκάμπου, με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, έθεσε το αίτημα των κατοίκων του χωριού για συγκοινωνιακή διασύνδεση με το νομό Θεσσαλονίκης μέσω αστικού λεωφορείου του Ο.Α.Σ.Θ, καθώς μια τέτοιου είδους προσθήκη στο ήδη υπάρχον δρομολόγιο του λεωφορείου που περνάει στο διπλανό χωριό του Ξηροχωρίου αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας γι αυτούς.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

1) Προτίθεστε να προχωρήσετε στη συγκοινωνιακή σύνδεση της Κοινότητας Μικροκάμπου και των γύρω χωριών του νομού Κιλκίς, που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση με χωριά του νομού Θεσσαλονίκης και ήδη εξυπηρετούνται από αστικό του Ο.Α.Σ.Θ;

Σχολιάστε