My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Για τη συνταγματική αναθεώρηση

Σε δήλωσή για την Συνταγματική αναθεώρηση, ο υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αναστασιάδης, αναφέρει τα εξής:

Η Συνταγματική αναθεώρηση αποτέλεσε ιστορικά στον τόπο μας κορυφαία θεσμική διαδικασία στην οποία και η πολιτική μας παράδοση αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα επιτάσσουν γόνιμο κοινοβουλευτικό διάλογο και ισχυρές πλειοψηφίες σε πνεύμα συνεννόησης όλων των πολιτικών δυνάμεων. Δυστυχώς η τρέχουσα διαδικασία αναθεώρησης αντί να αποτελέσει ιστορικό αναθεωρητικό εγχείρημα, εργαλειοποιήθηκε από τους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη μέσω του ψεύτικου δικομματισμού, της τεχνητής πόλωσης και των πλαστών διαχωριστικών γραμμών.

Από την μία ο κύριος Τσίπρας υποβάθμισε την ίδια την διαδικασία προτείνοντας από τώρα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κύριο Παυλόπουλο βάζοντας στο περιθώριο την αναθεωρητική διαδικασία και την αναγκαιότητα για αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την θητεία της Βουλής. Από την άλλη ο κύριος Μητσοτάκης στην βάση ενός τζογαδόρικου πνεύματος πρότεινε στον κύριο Τσίπρα να ψηφίσει δύο δικές του προτάσεις και αυτός θα στήριζε όποιες δύο προτάσεις επιθυμούσε ο Σύριζα, ευτελίζοντας απολύτως την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος.

Απέναντι στον συνταγματικό λαϊκισμό των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη το Κίνημα Αλλαγής επέμεινε σταθερά στην πολιτική υπευθυνότητα που απαιτεί η συνταγματική αναθεώρηση, επιβεβαιώνοντας και την θέση που κατέχει η δημοκρατική παράταξη στο συλλογικό ιστορικό υποσυνείδητο των Ελλήνων ως καταλύτης και διαμορφωτής των μεγάλων θεσμικών μεταρρυθμίσεων.

Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο η Φώφη Γεννηματά κατέθεσε τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής με επιστολή της στους πολιτικούς αρχηγούς, ζητώντας ταυτόχρονα συναινετική αναθεώρηση του Συντάγματος. Δυστυχώς, ο Σύριζα και η Νέα Δημοκρατία δεν ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία αυτή. Το Κίνημα Αλλαγής με την στάση του εντός και εκτός κοινοβουλίου θα συνεχίσει να εμμένει στο δρόμο της δημοκρατικής διαδικασίας και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως με πολιτική συνέπεια έναντι των Ελλήνων πολιτών και της Ελληνικής Πολιτείας.”

Σχολιάστε