My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Για τη συνεργασία Ελλήνων -Τούρκων επιχειρηματιών

eve-kilkis-tourkos-proxenos1Την περασμένη Τετάρτη 9 Ιανουαρίου επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Κιλκίς ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη, Τουγρούλ Μπιλτεκίν, συνοδευόμενος από τον Εμπορικό Ακόλουθο, Κεμάλ Σινάν Τουζούν, και από στελέχη του προξενείου. Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο πρόεδρος Παύλος Τονικίδης, ο αντιπρόεδρος  Πέτρος Καρβουνίδης και τα μέλη του Δ.Σ.  Γ. Κολεσιώτου, Κ. Χαρτοματσίδης, Π. Αμοιρίδης και Σπ. Θεοφανίδης. Επίσης παραβρέθηκαν στη συνάντηση και πρόεδροι επαγγελματικών οργανώσεων, ο Π. Καλτσίδης και ο Σ. Παντελίδης.

Όπως τόνισε ο Τούρκος Πρόξενος έχει προγραμματίσει αυτές τις συναντήσεις στο χώρο ευθύνης του Προξενείου του, με στόχο μια πρώτη επαφή ιδιαίτερα με τους επιχειρηματικούς φορείς, όπως τα Επιμελητήρια. Συνέχισε λέγοντας ότι βρίσκεται στη διάθεση όλων για οποιοδήποτε ενδιαφέρον προκύψει από επιχειρηματίες του Κιλκίς που θέλουν να συμμετέχουν σε κλαδικές ή γενικές εκθέσεις στην Τουρκία. Επίσης αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομικής ανάπτυξης της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε συνεργασίες επιχειρηματιών, ώστε οι σχέσεις των λαών των δύο πλευρών να δημιουργήσουν γέφυρες καλύτερης γειτονίας και φιλίας.

vipe-kilkis-tourkos-proxenos1Στη συνάντηση που διεξήχθη σε ένα πολύ ιδιαίτερα φιλικό κλίμα ο γ. πρόξενος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι υπάρχει διάθεση από την πλευρά του προξενείου να στηρίξει το όποιο επιχειρηματικό ενδιαφέρον υπάρξει, αρκεί να οργανωθεί και σχεδιαστεί αντίστοιχα από τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρότασης να δοθεί ουσιαστικό περιεχόμενο στην επίσκεψη αυτή, ξεκινώντας έμπρακτα από την υπόδειξη ενός φορέα για αδελφοποίηση.

Ο κ. Τονικίδης έδωσε ακολούθως έμφαση στο γεγονός της ανάγκης τέτοιων συνεργασιών και τόνισε ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα είναι η ιστορία των δύο πλευρών αρκεί να διαβαστούν σωστά αυτά που ενώνουν τους δύο λαούς και όχι αυτά που τους διχάζουν. “Το κοινό επιχειρηματικό περιβάλλον που έχουμε δεν μας επιτρέπει να ολιγωρούμε και να ματαιοπονούμε εις βάρος και των δύο πλευρών, εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα. Είναι η κατάλληλη ώρα να γίνει το Αιγαίο γέφυρα συνεργασιών προς όφελος και των δύο πλευρών”, υπογράμμισε.

Επίσης τόνισε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας, φαίνεται να είναι οικονομικό, κατ’ ουσίαν όμως είναι κοινωνικό.  “Η Ελληνική οικονομία δεν άντεξε τις πιέσεις που δέχθηκε μέσα από τα τοξικά οικονομικά παράγωγα του παγκοσμιοποιημένου συστήματος αφού όπως φάνηκε επιλέχθηκε ως αδύναμος κρίκος να παίξει αυτόν τον ρόλο. Δεν υπολόγισαν όμως κάτι που ούτε στατιστικά καταγράφεται, ούτε υπάρχουν τεχνικές να προσδιοριστεί. Η ψυχή του Έλληνα, οι ¨ανθρώπινοι πόροι¨ όπως λέγεται οικονομικά. Το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Έλληνα και η ευελιξία που διακρίνει την οικονομία μας θα φέρουν πολύ πιο σύντομα την ανάκαμψη και θα δώσουν προοπτική και όραμα στους Έλληνες”, σημείωσε.

Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου πρόσφερε τσάι στους επισκέπτες και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Μετά τη συνάντησή τους στο Επιμελητήριο, ο πρόεδρος και οι σύμβουλοί του συνόδεψαν την αποστολή στη συνάντησή τους στο Διοικητικό Κέντρο της ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, όπου και ενημερώθηκαν από τον πρόεδρό της, Β. Σεργιανίδη. Κατόπιν ο Τούρκος Πρόξενος και ο Εμπορικός Ακόλουθος επισκέφθηκαν τις επιχειρήσεις ΑΛΟΥΜΥΛ και ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ, όπου και συναντήθηκαν αντίστοιχα με τους Γ. Μυλωνά  και Ν. Κουκούντζο.

Σχολιάστε