My Twitter Feed

6 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αποχή και δικηγόρων του Κιλκίς -

Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2022

Τι λέει η ΕΠΣΚ για τον επίμαχο αγώνα -

Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2022

Aναστάτωση στους ανασφάλιστους -

Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2022

Τραγικό δυστύχημα στο Λιμνότοπο -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Ενίσχυση 45 εκ. για τις ζωοτροφές -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Δωρεάν τεστ στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Κατεβάζουν ρολά κι οι έμποροι -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν σύνεδροι -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Για τη γενοκτονία των Θρακιωτών

Μηνύματα για την 6η Απριλίου που έχει καθιερωθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων ως η Ημέρα Μνήμης για τη γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού, εξέδωσαν πρόσωπα και  φορείς του νομού Κιλκίς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης 

«Η 6 Απριλίου έχει καθιερωθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων ως η Ημέρα Μνήμης για τη της Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού.

Το “Μαύρο Πάσχα” του 1914 όπως έμεινε στις συνειδήσεις και στις μνήμες μας, οι Νεότουρκοι δολοφόνησαν και εκδίωξαν χιλιάδες Θρακιώτες από τις πατρογονικές τους εστίες.

Ο Θρακικός Ελληνισμός γνώρισε την βαρβαρότητα, τον πόνο, την αδικία του ξεριζωμού και της προσφυγιάς.

Τιμούμε τη μνήμη των προγόνων μας. Ως απόδοση ελαχίστου φόρου τιμής και ιερού χρέους στα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού υπογραμμίζουμε την ανάγκη αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας. Είναι χρέος μας προς τις προηγούμενες και τις επόμενες γενιές».

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης

Στις 6 Απριλίου 1914 η Ιστορία έγραφε το πρώτο δραματικό κεφάλαιο του βίαιου ξεριζωμού του πληθυσμού της Ανατολικής Θράκης από την πατρογονική του εστία.

Ήταν ένα Μαύρο Πάσχα, χωρίς Ανάσταση για τους Έλληνες της Θράκης, βυθισμένο σε μια αναπάντεχη τραγωδία που περιλάμβανε σφαγές, λεηλασίες, βασανιστήρια, εκτοπίσεις, αναγκαστική στρατολόγηση στα τάγματα εργασίας και εξυπηρετούσε τις γεμάτες κυνισμό επιδιώξεις των Νεότουρκων για την πλήρη εκκαθάριση της περιοχής από το ελληνικό στοιχείο.

Τα Πάθη του Ελληνισμού θα συνεχίζονταν δυστυχώς με απίστευτη αγριότητα διαγράφοντας νέους κύκλους αίματος που σφράγισαν την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και με τη μικρασιατική καταστροφή θα οδηγούσαν στην οριστική έξοδο του πληθυσμού από τις πανάρχαιες κοιτίδες του πολιτισμού του.

Η 6η Απριλίου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού, μας υπενθυμίζει τη μεγάλη θυσία των Θρακιωτών και υπογραμμίζει την αδήριτη ανάγκη της αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας μέσω της αναγνώρισης της Γενοκτονίας από τους θύτες της.

Η Θρακική Εστία Κιλκίς

Τιμάμε σήμερα τη Μνήμη των δεκάδων χιλιάδων αθώων θυμάτων της Ενιαίας Θράκης, που διαχρονικά σφαγιάσθηκαν, ατιμάσθηκαν και ξεριζώθηκαν, από τις πανάρχαιες πατρογονικές τους εστίες.

Ως καταλληλότερη ημέρα Μνήμης θεωρήθηκε από το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών, η 6 Απριλίου, για να θυμίζει σε όλους μας το αποκορύφωμα της Τουρκικής θηριωδίας, 6 Απριλίου 1914, Κυριακή του Πάσχα. Εκείνο το Πάσχα εμείς οι Θρακιώτες το ονομάσαμε Μαύρο Πάσχα…

Σχολιάστε