My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ερωτήσεις και εισήγηση στη Βουλή

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τη “μειωμένη ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας στην Κεντρική Μακεδονία”, κατέθεσε ο βουλευτής ν. Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς.

Το κείμενο της ερώτησης:

«Κατάφωρη είναι η αδικία που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι του Νομού Κιλκίς και της Κεντρικής Μακεδονίας γενικότερα σχετικά με τα μέτρα ενίσχυσης της βιολογικής κτηνοτροφίας (πρόγραμμα Βιολογικές Καλλιέργειες του ΕΣΠΑ). Το πρόβλημα οφείλεται σε μια σειρά από στρεβλώσεις αναφορικά με την κατανομή των βοσκοτόπων που έχουν ως αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να λαμβάνουν μικρότερο ποσοστό ενίσχυσης. Στο θέμα αναφέρθηκε και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με επιστολή της προς το Υπουργείο.

Ειδικότερα η ενίσχυση στη βιολογική κτηνοτροφία συνδέεται με τους βοσκότοπους. Το μέγιστο ύψος ενίσχυσης σε ευρώ ανά εκτάριο ανά έτος για τις δυο δράσεις της βιολογικής κτηνοτροφίας κυμαίνεται από 211 έως 333 ευρώ (αναλόγως της κατηγορίας του ζώου) στη μια δράση και από 247 έως 347 ευρώ στη δεύτερη.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όλες οι μορφές κτηνοτροφίας και κυρίως η αιγοπροβατοτροφία και η βοοτροφία τόσο γαλακτοπαραγωγής όσο και κρεατοπαραγωγής είναι πολύ σημαντικές, κατέχοντας κυρίαρχη θέση σε εθνικό επίπεδο. Σύμφωνα με το ζωικό κεφάλαιο και τις επιλέξιμες εκτάσεις στην Κεντρική Μακεδονία, υπάρχει η πιο υψηλή πυκνότητα βόσκησης σε εθνικό επίπεδο ανά εκτάριο και η οποία προσεγγίζει κατά μέσο όρο τις 3,075 Μονάδες Ζωικού Κεφαλαίο ανά εκτάριο, με εύρος τιμών από 2,5 ως 3,5 Μονάδες Ζωικού Κεφαλαίου ανά εκτάριο.

Οι κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας αδικούνται στο ποσό της ενίσχυσης ανά ζώο, σε περίπτωση ένταξής τους στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας, που μπορεί να φτάσει περίπου στα 10 ευρώ ανά αιγοπρόβατο για τη μια δράση και στα 12 ευρώ ανά αιγοπρόβατο στη δεύτερη. Αντιθέτως, τα αντίστοιχα ποσά μπορούν να φτάσουν στα 30 και 35 ευρώ σε άλλες Περιφέρειες.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με τα επιλέξιμα βοσκοτόπια (τα οποία δεν αντιστοιχούν στα πραγματικά) τόσο σε επίπεδο χώρας, όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας. Συγκεκριμένα:

  1. Η κατανομή των βοσκότοπων γίνεται με στρεβλό τρόπο.
  2. Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαχειριστικές μελέτες για τον χαρακτηρισμό των πραγματικών βοσκότοπων.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Πώς προτίθεστε να διορθώσετε την στρέβλωση εις βάρος των κτηνοτρόφων της Κεντρικής Μακεδονίας και να καθορίσετε εκ νέου το ποσό της ενίσχυσης του ζωικού κεφαλαίου ανά εκτάριο;»

Για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Ο κ. Γεωργαντάς ως αρμόδιος Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέθεσε ερώτησημε άλλους 42 βουλευτές της ΝΔ προς την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σχετικά με τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο.

Με την ερώτηση οι βουλευτές ζητούν από την υπουργό να απαντήσει ποιες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ΙΔΑΧ πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.

Το κείμενο της ερώτησης:

«Από το 2010 λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού  με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους φορείς του Δημοσίου καθορίζεται σε σχέση με τον αριθμό των υπαλλήλων που αποχωρούν. Η αναλογία προσλήψεων – αποχωρήσεων προσδιορίστηκε αρχικώς με το άρθρο 11 του Ν. 3833/2010, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 37 Ν.3986/2011 (ΦΕΚ Α 152), με την περ.1 της υποπαραγράφου Ζ.5 του άρθρου πρώτου του Ν.4093/2012 (ΦΕΚ Α 222) και με το άρθρο 64  Ν.4389/2016 (ΦΕΚ Α 94).

            Ειδικότερα για το 2017, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από τον λόγο ένα προς τέσσερα (μία πρόσληψη ανά τέσσερις αποχωρήσεις).

            Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

  • Πόσες προσλήψεις υπαλλήλων (μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) έγιναν το 2015-2016 λαμβάνοντας υπόψη τις μεταφορές υπολοίπων από το 2014-2015, τι σύνθεση είχαν ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα και τι υπόλοιπο έμεινε (εφόσον έμεινε) για το επόμενο έτος;

α) Οι προσλήψεις αυτές με βάση ποιές προκηρύξεις πραγματοποιήθηκαν;

β) πόσοι υπάλληλοι (μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) προσελήφθησαν για τα έτη 2015 και 2016 εκτός προκηρύξεων ΑΣΕΠ και με ποιά αιτία;

  • Πόσες αποχωρήσεις έγιναν συνολικά το 2016, τι περιθώριο προσλήψεων υπάρχει από το 2016 (εάν υπάρχει) και ποιός είναι ο προγραμματισμός για το 2017 (ανά κατηγορία, κλάδο, ειδικότητα).
  • Πόσες προσλήψεις υπαλλήλων (μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) και με βάση ποιές προκηρύξεις έγιναν στις ΔΕΚΟ κατά τα έτη 2015 και 2016;

Εισήγηση σε νομοσχέδιο

Δείτε την εισήγηση του βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Σχολιάστε