My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Για την Ημέρα της Γυναίκας

karvouniari.1jpgΤης Γαρυφαλλιάς Καρβουνιάρη*

Η 8η Μαρτίου εδώ και χρόνια έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Θα περίμενε κανείς, ότι μετά από τόσο διάστημα, η Ημέρα αυτή θα έχανε την σημασία της και θα ξεθώριαζε το περιεχόμενό της, αφού θα εξέλιπαν οι λόγοι, που έκαναν αναγκαία την καθιέρωσή της.

Δυστυχώς όμως οι παγκόσμιες εξελίξεις και οι ραγδαίες γεωπολιτικές αλλαγές πρόσθεσαν νέες ταλαιπωρίες  και νέους αποκλεισμούς για το «μισό του ουρανού».

Η εκμετάλλευση των γυναικών λαμβάνει διαρκώς μεγαλύτερες διαστάσεις με διαρκώς μεγαλύτερη οδύνη. Τα α αυτά δυσάρεστα δεδομένα προστίθενται πλέον όχι μόνο στις υπανάπτυκτες χώρες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου. Η «πολιτισμένη» Δύση επιδίδεται σε νέες μορφές  εκμετάλλευσης των γυναικών τόσο στην εργασία και στην αμοιβή όσο και στον κοινωνικό αποκλεισμό με άγριες μορφές εκμετάλλευσης όπως η πορνεία και το εμπόριο λευκής σαρκός με το γνωστό τράφικιν μεταξύ των χωρών. Ένα φαινόμενο που συνιστά την πλέον βάρβαρη έκφραση και την μεγαλύτερη ντροπή για την ανθρωπότητα. Ακόμη και η συμμετοχή της γυναίκας στα κοινά, επαφίεται  και διέπεται από νόμους όπως η υποτιμητική ποσόστωση στην εκλογική  διαδικασία. Η ισότητα ακόμη  αμφισβητείται στην πράξη γι’ αυτό και χρειάζονται οι ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ο αγώνας μας επομένως για την ισονομία, την ισοπολιτεία και την αξιοπρέπειά μας, σήμερα καθίσταται ακόμη πιο απαραίτητος. Μόνον έτσι η 8η Μαρτίου των επομένων ετών θα καταστεί μια ξεπερασμένη ανάμνηση, που θα είναι πλέον αχρείαστη σε μια κοινωνία της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

 

Χρόνια μας πολλά και καλόν αγώνα.

 

*Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Πολυκάστρου «Η ΕΥΚΡΑΝΤΗ»

Σχολιάστε