My Twitter Feed

24 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Για την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Πολλαπλά είναι τα μηνύματα που πέρασαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η 3 Δεκέμβρη αποτελεί ορόσημο στην προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου για θέματα αναπηρίας και ευαισθητοποίησής του για τους συνανθρώπους μας που τη βιώνουν καθημερινά.Είναι ένας αγώνας ζωής και συνεχούς προσπάθειας, τόσο για τους ίδιους,όσο και για το συγγενικό περιβάλλον.

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης υλοποίησε μια μεγάλη δράση προς αυτήν την κατεύθυνση, με έναν αγώνα καλαθοσφαίρισης και μία ημέρα επίσκεψης στο χώρο του από μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου.

Ένας φιλικός αγώνας μπάσκετ, λοιπόν, με συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο τον Π.Α.Σ. «ΑΕΤΟ» ΚΙΛΚΙΣ, όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να καταλάβουν πως η ΑΝΑΠΗΡΙΑ είναι ΖΩΗ, όταν έτσι την αντιμετωπίζουμε ΟΛΟΙ. Για σαράντα ολόκληρα λεπτά, άνθρωποι ΜΕ και ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑ συναγωνίστηκαν, δίνοντας το μήνυμα της ΙΣΟΤΗΤΑΣ και της ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ, σπάζοντας τις προκαταλήψεις και τα κοινωνικά στερεότυπα.Οι άνθρωποι του ΑΕΤΟΥ, αθλητές και διοίκηση, έδωσαν ένα βροντερό παρόν,αντιμετωπίζοντας τους ωφελούμενους του Κ.Κ.Σ ως ΙΣΟ ΠΡΟΣ ΙΣΟ.

Στο διάλειμμα του αγώνα,οι συμμετέχοντες, μαζί με τους καλεσμένους,είχαν την ευκαιρία να συναγωνιστούνσε βολές καθιστοί σε τροχοκαρέκλα και να βιώσουν την κίνηση και την αίσθηση.

Η γυμνάστρια Εύη Καζαντζίδου, χόρεψε στους ρυθμούς της zumba, ξεσικώνοντας τους πάντες και παρασύροντάς τους στο ρυθμό.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με την θερμή παρουσία τους στις κερκίδες μαθητές του 3ου, 5ου, 7ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, του 1ου Γυμνασίου καθώς και των υπόλοιπων δομών ειδικής αγωγής της πόλης και του νομού, δηλαδή, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Κιλκίς καθώς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ».

Η Δευτέρα ήταν αφιερωμένη στη επίσκεψη των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς στους χώρους του φορέα μας. Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης στους

ωφελούμενους του καθώς για ζητήματα που αφορούν στην αναπηρία,μέσα από δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα και να περάσουν μία γεμάτη ημέρα, παρέα με τους ωφελούμενους του Κέντρου. Το σημαντικότερο όμως για το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης είναι ότι η επίσκεψη αυτή έγινε μετά από πρωτοβουλία των μαθητών του 2ου Γυμνασίου αποδεικνύοντας τις κοινωνικές τους ευαισθησίες και παράλληλα προκύπτει ως ένα πρώτο απτό αποτέλεσμα της συνεργασίας του Κέντρου με το 2ο Γυμνάσιο στο πλαίσιο της δράσης «Παί-Ζουμε Μαζί».

Ο εορτασμός των παγκόσμιων ημερών αποτελεί μέρος της πράξης «ΚΔΗΦ-ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Σχολιάστε