My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Για την εκπαίδευση εξ αποστάσεως

Σε ανακοίνωσή της με θέμα την “εξ αποστάσεως εκπαίδευση” η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρει τα εξής:

“Η πλειονότητα των εκπαιδευτικών – συναδέλφων τονίζουν και υποστηρίζουν  τη μεγάλη αποστολή και το λειτούργημα που ασκούν οι εκπαιδευτικοί υπέρ των μαθητών και του Δημόσιου Σχολείου. Απασχολούντες χιλιάδες εργατοώρες για να στηρίξουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση όλες τις ώρες της ημέρας.

Χαρακτηριστικά το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 στις 10:30 το βράδυ 15.000 και πλέον  εκπαιδευτικοί δούλευαν διαδικτυακά.  Ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 29 Μαρτίου 2020 στις 01:18, οι συνδεδεμένοι εκπαιδευτικοί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο αριθμούσαν τους 8.221!!!

Οι χιλιάδες διαδικτυακές τάξεις αλλά και τα χιλιάδες μαθήματα που έχουν αναρτήσει και αναρτούν καθημερινά στις ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, είναι τώρα αλλά και για το μέλλον η περιουσία – παρακαταθήκη του Δημόσιου Σχολείου και του μόχθου των συναδέλφων μας, που ακόμα και το υπάρχον ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό (Φωτόδεντρο, Αίσωπος, E-books) για το οποίο η κ.κ. Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους κ.κ. Υπευθύνους Παιδείας των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι δουλειά των συναδέλφων μας που δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια, η οποία αποτελεί και θα αποτελεί για το μέλλον σημαντική προστιθέμενη αξία για την Εκπαιδευτική Κοινότητα. 

Ο καθημερινός αγώνας των εκπαιδευτικών που μέσα στην πανδημία του κορονοϊού είναι οι μόνοι Δημόσιοι Λειτουργοί (μετά τους Γιατρούς, Νοσηλευτές, και τα Σώματα Ασφαλείας) οι οποίοι εργάζονται συνεχώς 10 με 14 ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους για να στηρίξουν και να υποστηρίξουν το οικοδόμημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η επιβράβευση της προσπάθειάς τους από τους μαθητές – μαθήτριες μας, γονείς και κηδεμόνες αλλά και την κοινωνία είναι αυτό που μας ικανοποιεί. Οι συνάδελφοί μας δεν περιμένουν το παραμικρό από κανέναν άλλον.”

Σχολιάστε