My Twitter Feed

9 Ιουνίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Για την ανάπτυξη της οινοποιίας -

Τετάρτη, 9 Ιουνίου, 2021

Καταγγελία για σωματείο σε Κιλκίς -

Τετάρτη, 9 Ιουνίου, 2021

Ενημέρωση για τα πειραματικά -

Τετάρτη, 9 Ιουνίου, 2021

Μένουμε σε μονοψήφιο αριθμό -

Τρίτη, 8 Ιουνίου, 2021

Τροποποίηση για δασικούς χάρτες -

Τρίτη, 8 Ιουνίου, 2021

ΓΝΚ: Διαγωνισμός για 20 μηχανήματα -

Τρίτη, 8 Ιουνίου, 2021

Ο γιορτασμός της Μάχης του Κιλκίς -

Δευτέρα, 7 Ιουνίου, 2021

Ιός: Η αποκλιμάκωση συνεχίζεται -

Δευτέρα, 7 Ιουνίου, 2021

Για την ανάπτυξη της οινοποιίας

Στη σύσταση ομάδας εργασίας προχωρούν οινοποιοί που παραλαμβάνουν κρασιά από το νομό Κιλκίς, με τη συμμετοχή της ΠΕ Κιλκίς και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Η Ομάδα θα αναλάβει τη χρηματοδότηση και οργάνωση μεταπτυχιακών και διδακτορικών διατριβών με θέματα που αφορούν τη Ζώνη Παραγωγής Ονομασίας Προέλευσης «ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ» και τις ιδιαιτερότητες που την χαρακτηρίζουν.

Αυτό αποφασίστηκε στη διάρκεια συνάντησης που είχαν χθες Δευτέρα υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με στελέχη της ΠΕ Κιλκίς και οινοποιούς του νομού μας.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, ο προϊστάμενος του Τμήματος Αμπέλου, οίνου και Αλκοολούχων Ποτών Διονύσιος Γραμματικός και η υπάλληλος του τμήματος αρμόδια για θέματα οίνου Αλεξάνδρα Πετροπούλου, στη διάρκεια της συνάντησης που οργανώθηκε στο οινοποιείο Χατζηβαρύτη έδωσαν απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων που αφορούσαν την οινοποίηση και εμφιάλωση, καθώς και στα προβλήματα που προκύπτουν στις ψηφιακές υπηρεσίες του υπουργείου.

Η συζήτηση και τα ερωτήματα επικεντρώθηκαν στην ποικιλία Νεγκόσκα (σήμα κατατεθέν της Π.Ε Κιλκίς) και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς και στις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν για την προώθηση των κρασιών του Κιλκίς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα οινοποιεία Γεροβασιλείου, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κατώγι Αβέρωφ, Κεχρής, Κτήμα Κυρ-Γιάννη, καθώς και τα οινοποιεία της Π.Ε Κιλκίς Αϊδαρίνη, Τάτση, Βαλτάρα και Χατζηβαρύτη, καθώς και ο πρόεδρος της Ομάδας παραγωγών οινοποιήσημων ποικιλιών σταφυλιών «Εύφορη Γη».

Είχε προηγηθεί, το πρωί της ίδιας ημέρας, η επίσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου στην έδρα της ΠΕ Κιλκίς και η συμμετοχή τους σε σύσκεψη με τη Διευθύντρια της ΔΑΟΚ ΠΕ Κιλκίς όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το κρασί και το αμπέλι στο Κιλκίς.

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στα αμπελοτόπια της περιοχής, περνώντας πρώτα από την περιοχή Χαμηλού, Πλαγίων και Φανού, όπου εντυπωσιάστηκαν από το έδαφος της περιοχής που παραπέμπει στη Σαντορίνη. Μετά από επίσκεψη σε οινοποιείο των Πλαγίων συνέχισαν την περιήγησή τους στην Ζώνη παραγωγής προϊόντων Π.Ο.Π στην Γουμένισσα.

Σχολιάστε