My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Για τα προβλήματα του Γαλλικού

Συνάντηση με αντικείμενο τα προβλήματα της ΔΕ Γαλλικού, πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του επικεφαλής του συνδυασμού «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ», Δημήτρη Αγαθόπουλου, προς τους προέδρους των κοινοτήτων της ΔΕ. Παρόντες ήταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού, Λένα Αναστασιάδου και Αλέξης Σεϊτανιώτης.

Τονίζοντας ότι “η εύρυθμη λειτουργία ενός Δήμου δεν εξαρτάται μόνο από την διοίκηση αυτού αλλά και από τις λειτουργίες της αντιπολίτευσης, ανταποκρινόμενη συγκροτημένα και με σοβαρότητα στον ρόλο που της έχει αναθέσει το εκλογικό σώμα”, ο κ. Αγαθόπουλος παραθέτει τα παρακάτω προβλήματα που καταγράφηκαν στη συζήτηση:

1) Ανύπαρκτο αποχετευτικό δίκτυο στην κοινότητα Καμπάνη. Η υπάρχουσα κατάσταση εξυπηρετείται με βόθρους και βυτιοφόρα για την μεταφορά των αποβλήτων. Με δεδομένο ότι στην πλειοψηφία των οικισμών της Δ.Ε Γαλλικού δεν υπάρχουν αποχετευτικά δίκτυα, οφείλει η ΔΕΥΑΚ να τοποθετήσει υποδομές υποδοχής βυτιοφόρων ακαθάρτων στον βιολογικό της Ν. Σάντας.

2) Ανεξέλεγκτη η ρίψη μπαζών και κάθε λογής σκουπιδιών στην κοίτη του Γαλλικού ποταμού. Ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια πρέπει να μεριμνήσει για τον έλεγχο της κατάστασης. Εκτός αυτού θα πρέπει να προστατευτεί η κοίτη του ποταμού από παράνομη αμμοληψία.

3) Προστασία των οικισμών Καμπάνη και Μάνδρες από φερτά υλικά σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων. Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

4) Σε όλους τους οικισμούς παρατηρείται το φαινόμενο της πληρότητας των κοιμητηρίων και της ανύπαρκτης αδειοδότησής των.

5) Ο βιολογικός της Ν. Σάντας υπολειτουργεί διότι είναι μικρός ο όγκος των αποβλήτων που επεξεργάζεται από τον οικισμό της Ν.Σάντας. Η κατασκευή αποχετευτικών δικτύων στους όμορους οικισμούς και η κατασκευή υποδομών για την εναπόθεση αποβλήτων από βυτιοφόρα μπορεί να καταστήσει βιώσιμη την λειτουργία του.

6) Στον οικισμό του Πεδινού, ενώ υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο, δεν απολήγουν τα απόβλητα σε βιολογικό σταθμό αλλά στο περιβάλλον. Απαιτείται η σύνδεση του δικτύου με τον βιολογικό της Ν. Σάντας. Στην έσχατη των περιπτώσεων και με δεδομένο ότι υπάρχει σύστημα compact στην ιδιοκτησία του Δήμου, θα πρέπει να συνδεθεί άμεσα.

7) Απαραίτητη η κατασκευή συστημάτων ασφαλείας στην παλαιά εθνική οδό Κιλκίς – Θεσσαλονίκης, εντός των οικισμών Καμπάνη και Μάνδρες. Τοποθέτηση ταχύμετρων στις εισόδους και εξόδους των οικισμών.

8) Επικίνδυνη η διέλευση των οχημάτων στην γέφυρα τύπου «Ιρλανδίας», μεταξύ των οικισμών Μάνδρες και Γαλλικού. Σήμανση για απαγόρευση διέλευσης κατά την διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων.

9) Κοινό πρόβλημα όλων των οικισμών η αυθαίρετη ρίψη μπαζών. Απαιτείται μεγαλύτερη αστυνόμευση.

10) Παρατηρείται σε όλους τους οικισμούς έλλειψη κάδων και λειψή η αποκομιδή των σκουπιδιών. Στο μεγαλύτερο δε μέρος της Δημ. Ενότητας δεν λειτουργεί το πρόγραμμα της ανακύκλωσης. Επιβάλλεται ο προγραμματισμός της αποκομιδής και η αύξηση των κάδων.

11) Πρέπει να παρθούν μέτρα για την έντονη δυσοσμία στον κόμβο Ν. Σάντας – Αγ. Παντελεήμονα. Επιβάλλεται η παρέμβαση του Δήμου στο γραφείο περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για να διαπιστωθεί πια επιχείρηση την προκαλεί.

12) Όσο αφορά το πράσινο ελλιπής έως ανύπαρκτη η περιποίηση των πάρκων. Αναγκαιότητα διαμόρφωσης της πλατείας του Πεδινού. Η αύξηση του προσωπικού στην υπηρεσία πρασίνου είναι απαραίτητη και επικουρικά μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν και οι πολιτιστικοί Σύλλογοι σε συνεργασία με τον Δήμο .

13) Εκπέμπουν sos οι κάτοικοι της περιοχής για την γέφυρα Φανάρι – Λειψύδριο.

14) Παρατηρείται πλήρης εγκατάλειψη στα χωριά ανατολικά της Δημ. Ενότητας.

15) Το Γ.Π.Σ της Ν. Σάντας είναι προβληματικό. Επιβάλλεται τροποποίηση του Γ.Π.Σ και συγκεκριμένα στην περιοχή των βιομηχανικών μονάδων. Εκπόνηση μελετών για Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια.

16) Στα ιατρεία των κοινοτήτων παρατηρείται δυσκολία προσβασιμότητας στο internet και έλλειψη αναλωσίμων υλικών. Σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια να δοθεί συνολική λύση για όλους τους οικισμούς.

17) Παρατηρείται στην περιοχή έντονη δραστηριότητα για επενδυτικές προτάσεις λειτουργίας μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η παραπληροφόρηση και η έλλειψη ενημέρωσης δημιουργούν προβλήματα κατανόησης των προθέσεων των επενδυτών.

Στην σχετική ανακοίνωση του ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ τονίζονται και τα εξής:

“Η καταγραφή των προβλημάτων που απασχολούν την Δημ. Ενότητα Γαλλικού, σε συνεργασία με τους Προέδρους της περιοχής, θεωρούμε ότι είναι προϋπόθεση για μία ολοκληρωμένη αναπτυξιακή προγραμματική πρόταση του συνδυασμού μας για την περιοχή. Μια πρόταση που πέρα από τις συμβατικές υποχρεώσεις του Δήμου, θα πρέπει να παίρνει υπόψη της και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής όπως, της αγροτικής οικονομίας, τις ανάγκες των βιομηχανιών της περιοχής και της διαχείρισης της κοίτης του Γαλλικού Ποταμού.

Ανάλογες πρωτοβουλίες η παράταξή μας θα πάρει για όλες τις Δ.Ε του Δήμου Κιλκίς.”

Σχολιάστε