My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Με θέμα τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΤΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η επίμαχη κυβερνητική απόφαση ότι, όσοι δεχθούν και πάρουν τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων που προβλέπεται να δοθούν στα μέσα του Οκτώβρη, αυτόματα παραιτούνται από τις άλλες αξιώσεις για την καταβολή αναδρομικών

(δηλαδή από τα δώρα και τις επικουρικές), καθώς η σχετική τροπολογία αφήνει εκτός των καταβολών τα κομμένα δώρα και τις περικοπές των επικουρικών που είναι και τα μεγαλύτερα ποσά που θα έπαιρναν. Για το θέμα της κλοπής και μάλιστα ενάντια στην απόφαση του ΣτΕ έκανε δύο σχόλια ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας στον τύπο.

Αυτό έβαλε σε δίλημμα τους συναδέλφους συνταξιούχους για το τι πρέπει να κάνουν.

Προσεγγίζοντας τον προβληματισμό των συναδέλφων συνταξιούχων με ψύχραιμη ματιά , πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν γενικές συστάσεις καθώς η απόφαση αφορά κάθε ένα συνταξιούχο είναι όπως λέμε αλά κάρτ για κάθε συνταξιούχο.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να σταθμίσουν αυτά που εξασφαλίζουν στο χέρι, αυτά που χάνουν τα οποία προκύπτουν εύκολα από τα μηνιαία ενημερωτικά Ιούλη 2015-Μάη 2016 (τι μας κρατούσαν δηλαδή για τις περικοπές των Ν. 4051 και 4093/2012 επί 11 μήνες),

Από εκεί και πέρα να υπολογίσουν τα δικαστικά έξοδα και το χρόνο αναμονής για την διεξαγωγή της δίκης, (οποίος μπορεί να ξεπεράσει τα 4 χρόνια μέχρι η υπόθεση να φτάσει στο Εφετείο) και στη συνέχεια να αποφασίσουν.

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι είναι εκτός από «κλέφτες» και ψεύτες. Γιατί οι αρμόδιοι Υπουργοί και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και μετά της ΝΔ, διαλαλούσαν και συνιστούσαν σε όλους τους τόνους να μην κάνουν αγωγές οι συνταξιούχοι και ξοδεύονται άδικα γιατί ότι είναι να γίνει, θα γίνει για όλους. Αυτό μέχρι την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, μετά άλλαξαν τροπάριο.

Πρέπει τέλος να τονίσουμε ότι αντίθετα δεν παραγράφονται και παραμένουν ζωντανές οι αξιώσεις για τους συνταξιούχους που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια. Αυτοί μπορούν να εισπράξουν τα αναδρομικά και να συνεχιστεί η διεκδίκησή τους.

Σχολιάστε