My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Για τα αναδρομικά δημ. υπαλλήλων

Με ανακοίνωσή της για τα αναδρομικά των δημοσίων υπαλλήλων, η Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς θεωρεί ότι “η κατάθεση αγωγής διεκδίκησης των αναδρομικών δεν αποτελεί λύση για τους πολίτες και δεν συμφέρει η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Η αντιμετώπιση του θέματος πρέπει να είναι συλλογική και πρέπει να δοθεί λύση με πολιτική απόφαση”.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

“Είναι γνωστό ότι πριν 8 περίπου χρόνια από το αλησμόνητο Καστελόριζο εξαγγέλθηκαν στο πλαίσιο των μνημονίων περικοπές πολλών δισεκατομμυρίων. Μέσα σ’ αυτές εντάσσονται και οι περικοπές δώρων και επιδομάτων αδείας με διαδοχικές νομοθετικές ρυθμίσεις για όλους τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα, οι οποίοι απασχολούνται είτε με σχέση δημοσίου είτε με σχέση ιδιωτικού δικαίου στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αυτή η κατάσταση φαίνεται να ανατρέπεται από δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες έχει κριθεί ότι η πλήρης κατάργηση  των δώρων και των επιδομάτων είναι αντίθετη με το Σύνταγμα και με τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση, που εκδόθηκε από το ΣΤ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του «μνημονιακού» νόμου 4093/2012 με τις οποίες καταργήθηκαν από την 1η/1/2013 τα επιδόματα εορτών και αδείας που καταβάλλονται σε όσους υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου ελάμβαναν μηνιαίες ακαθάριστες αποδοχές μέχρι 3.000 ευρώ.

Στην ουσία, η απόφαση ανοίγει δρόμο σε χιλιάδες υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου να διεκδικήσουν με προσφυγές στα πρωτοβάθμια δικαστήρια την αναδρομική είσπραξη των επιδομάτων εορτών και αδείας.

Με αυτά τα δεδομένα, οι δημόσιοι υπάλληλοι οδηγούνται σε δικηγορικά γραφεία, προκειμένου να διεκδικήσουν αυτά που έχασαν στην περίοδο των μνημονίων. Διαμορφώνεται, λοιπόν, μια ολόκληρη βιομηχανία αγωγών από δικηγόρους και δικηγορικά γραφεία που έχουν επιδοθεί σε ένα μαζικό κυνήγι ανάληψης υποθέσεων αγωγών εκ μέρους των δημοσίων υπαλλήλων για τη διεκδίκηση των αναδρομικών τους.”

Σχολιάστε