My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Για πρόσβαση στα φάρμακα

SYNEDRIO-SEMINARIOΤην Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο και εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Οι συνέπειες της κρίσης στην πρόσβαση στα φάρμακα: Η κοινωνία απαιτεί δίκαιες λύσεις» στο Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα από την διεθνή οργάνωση Διατλαντικός Διάλογος Καταναλωτών με την υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, της ΜΚΟ PRAKSIS, της Διασωματειακής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση Δικαιωμάτων των Ασθενών με Καρκίνο (ΔΕΔΙΔΙΚΑ), της ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ., του ευρωβουλευτή Νίκου Χρυσόγελου και της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τη Δημόσια Υγεία.

Στην πρώτη ενότητα με θέμα την κατάσταση στην Ελλάδα σε σχέση με την πρόσβαση σε κρίσιμα φάρμακα ανέπτυξαν τις θέσεις τους ο Δρ.Κώστας Αθανασάκης, Ερευνητής  ΕΣΔΥ, ο Χρήστος Λιονής Δ/ντής Κλινικής Κοινωνικής & Οικογενειακής Ιατρικής Παν. Νοσοκομείου Ηρακλείου, ο Γιώργος Ζαρκωτός, Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου θεραπευομένων Ο.ΚΑ.ΝΑ. και η Λιάνα Μαϊλλη, Παιδίατρος, Πρόεδρος Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας. Συντονιστής ήταν ο εκπρόσωπος TACD στις Βρυξέλλες Ντέιβιντ Χάμερστιν.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ενότητας με θέμα «Τι μέλλει γενέσθαι για την υγεία στην Ελλάδα» όπου εισηγητές ήταν ο Ρόχιτ Μαλπανί, Δ/ντής, Εκστρατεία για την πρόσβαση στα φάρμακα, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ο Χρήστος Ντέλος, Δ/ντής καρδιολογικού τμήματος Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά, ο Νίκος Μανιαδάκης, αναπληρωτής Κοσμήτωρ ΕΣΔΥ, η Τζούλια Ντελ Μπρένα, Σύμβουλος Task Force για την Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Χαράλαμπος Καραθάνος, Φαρμακοποιός, Σύμβουλος Υπουργού Υγείας σε θέματα Φαρμάκου αναπτύχθηκε ένας έντονος διάλογος με τους παρευρισκομένους σε σημείο ώστε να αναγκαστεί αρκετές φορές ο συντονιστής Τάσος Τέλλογλου – δημοσιογράφος – να παρέμβει προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη.

Ακολούθησε εκπαιδευτικό σεμινάριο ενδυνάμωσης της κοινωνίας των πολιτών αποτελούμενο από δύο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα οι εισηγήτριες Άλεξ Γουάικ, Εκδότρια Patient View και Καίτη Αποστολίδου, Πρόεδρος ΔΕ.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ. & Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Ασθενών με Καρκίνο παρουσίασαν τρόπους οργάνωσης για ένα αποτελεσματικό κίνημα ασθενών στην Ελλάδα  μέσα από κοινωνικά μέσα διαδικτύου για κοινωνική δράση. Στη δεύτερη ενότητα η Γκαέλ Κρικοριάν, Σύμβουλος, πολιτική Ομάδα Πρασίνων, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Μαρία Μουδάτσου, Δικαστική Ψυχολόγος, Διευθύντρια Θεσμικών & Κάθετων Χρηματοδοτήσεων, ΜΚΟ PRAKSIS και ο Δημήτρης Κρεμαλής, Πρόεδρος Ελληνική Εταιρεία Δικαίου της Υγείας παρουσίασαν τα «όπλα» του κινήματος των ασθενών στην κρίση μέσα από ένα νομικό πλαίσιο.

Οι Ομάδες εργασίας που δημιουργήθηκαν από τους εκπροσώπους των διαφόρων φορέων που παρακολούθησαν το σεμινάριο διατύπωσαν τις απόψεις τους μέσα από τις οποίες θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να ξεκινήσει ένα κίνημα ασθενών στην Ελλάδα μέσα από το οποίο οι οργανώσεις θα διεκδικήσουν μια όσο το δυνατόν καλύτερη πρόσβαση στα φάρμακα ευελπιστώντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει στο χώρο της υγείας θα τις αγγίξουν όσο γίνεται λιγότερο.

Ο σύλλογος καρκινοπαθών νομού Κιλκίς «Ο Άγιος Ευγένιος» εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο Γεωργία Κολεσιώτου η οποία κατά τη διάρκεια του συνεδρίου – σεμιναρίου  εκτός από τα προβλήματα των ανασφάλιστων καρκινοπαθών έθιξε και το ζήτημα των ανασφάλιστων επαγγελματιών που καθημερινά αυξάνονται λόγω της αδυναμίας πολλών να προβούν στις ισχύουσες ρυθμίσεις του ΟΑΕΕ.

Σχολιάστε