My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

Για επιβάρυνση των δομών Υγείας

Ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, ρωτά να μάθει απ` τον υπουργό Υγείας ποιος είναι ο προγραμματισμός της κυβέρνησης “για την αντιμετώπιση της επιβάρυνσης των δομών υγείας του νομού Κιλκίς λόγω των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών”. 

georgantas-vouliΣτην επίκαιρη ερώτηση του, στην οποία κάνει λόγο για «υποβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κιλκίς», ο κ. Γεωργαντάς αναφέρει τα εξής:

«Ένα από τα προβλήματα που αναδείχθηκαν με την αύξηση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών είναι οι ελλείψεις προσωπικού (ιατρικού κυρίως) αλλά και ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας του νομού Κιλκίς. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού (ιατρικού και μη) η έλλειψη κρατικής χρηματοδότησης και κυρίως η αυξανόμενη ανάγκη περίθαλψης προσφύγων και μεταναστών που συρρέουν στην περιοχή με σκοπό να φύγουν από τη χώρα μέσω των συνόρων Ειδομένης έχουν φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο.

Πολλοί από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που συγκεντρώνονται στην περιοχή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και χρήζουν ιατρικής περίθαλψης. Κάποιοι από τους πρόσφυγες – μετανάστες παραπέμπονται για ιατρικές εξετάσεις για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας. Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες πολλά είναι και τα περιστατικά περίθαλψης τραυματιών από συμπλοκές είτε μεταξύ των προσφύγων- μεταναστών, είτε λόγω των επεισοδίων με τις αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων. Ενδεικτικά αναφέρω ότι από τον Ιανουάριο 2015 μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, το Γ. Ν. Νοσοκομείο Κιλκίς αντιμετώπισε 150 έκτακτα περιστατικά 37 εκ των οποίων απαιτούσαν νοσηλεία, ενώ ζητήθηκε από την αστυνομία ο ιατρικός έλεγχος 79 προσφύγων – μεταναστών για λοιμώδη νοσήματα.

Παρά την αύξηση των περιστατικών τον τελευταίο χρόνο η χρηματοδότηση του νοσοκομείου μειώνεται συνεχώς. Μεγάλο είναι και το ζήτημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό. Αυτό έχει σαν συνέπεια την δραματική δυσκολία στην εκπόνηση προγράμματος εφημεριών. Υπό τις παρούσες συνθήκες η θητεία των επικουρικών ιατρών θα πρέπει να γίνει τριετής (όπως είναι σε άλλες απομακρυσμένες και προβληματικές περιοχές σύμφωνα με το ΠΔ 131/1987) από ετήσια που είναι σήμερα.

Επειδή μετά το κλείσιμο των συνόρων από το κράτος των Σκοπίων για τους οικονομικούς μετανάστες, ο αριθμός των εγκλωβισμένων στην περιοχή του Κιλκίς αυξάνεται συνεχώς, χρειάζεται να υπάρξει μέριμνα τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για τους πρόσφυγες – μετανάστες έστω και αυτή την ύστατη ώρα. Επειδή καμία έκτακτη ενίσχυση δεν υπήρξε μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση της οριακής αυτής κατάστασης.”

Σχολιάστε