My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Γιατροί σε συνεχείς κινητοποιήσεις

Σε πανελλαδική στάση εργασίας προχωρούν οι γιατροί ΚΥ και ΠΕΔΥ μεθαύριο Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, σε πανυγειονομική απεργία στις 2 Δεκεμβρίου και σε στάση εργασίας στις 4 Δεκεμβρίου.

giatroiΗ μεθαυριανή στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 10 πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου, ενώ στη συνέχεια η συνδικαλιστική ηγεσία της ομοσπονδίας-ΟΕΝΓΕ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για τα αιτήματα:

  1. Οικοδόμηση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα ανακουφίζει τα νοσοκομεία από το βάρος των υπηρεσιών ΠΦΥ. Η ΟΕΝΓΕ θεωρεί την Πλήρη και Αποκλειστική Απασχόληση ως μοναδική εργασιακή σχέση των γιατρών που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας.
  2. Αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Δέσμευση του υπουργείου Υγείας για αποπληρωμή των περικεκομμένων εφημεριών σε συγκεκριμένο χρόνο. Άρση του εμποδίου ένταξης των γιατρών των ΚΥ στο 9% των πρόσθετων, προκειμένου να σταματήσει η «νόμιμη» απλήρωτη εργασία.
  3. Διαμόρφωση ΑΜΕΣΑ χάρτη υγείας όχι μόνο καταγραφής δομών, αλλά κυρίως των υγειονομικών αναγκών και στήριξης με στοχευμένες προσλήψεις ιατρών και προσωπικού.

4. Επαναφορά στα νοσοκομεία αναφοράς της μισθοδοσίας και του εφοδιασμού σε υλικό.

Η απεργία

Η 24ωρη απεργία της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί με αιτήματα τις προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, την επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και τη θεμελίωση συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Τέλος, με αφορμή την εκδίκαση στο ΣτΕ της προσφυγής της ΟΕΝΓΕ για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας στα νοσοκομεία και ΚΥ όλης της χώρας, από τις 11 πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου.

Σχολιάστε