My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Γιατροί Κιλκίς: Κοινό μέτωπο

Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς σε ανακοίνωσή του για τις κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό, που θα πραγματοποιηθούν μεθαύριο Πέμπτη (αποκλεισμός του Πταισματοδικείου Κιλκίς και συγκέντρωση στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου), αναφέρει τα εξής:

giatroi«Οι φορείς του νομού Κιλκίς συμμετέχουν στη γενική πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την 4-2-2016 κατά του προσχεδίου για το Νέο Ασφαλιστικό, που ο υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος βάφτισε «ασφαλιστική μεταρρύθμιση».

Θεωρούμε πως το σχέδιο αυτό, αντί να δίνει κάποια προοπτική βιωσιμότητας στο Ασφαλιστικό Σύστημα της Χώρας, που διαχρονικά καταληστεύεται και κακοποιείται από τις κυβερνήσεις, δημεύει κατά προκλητικό τρόπο το εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων φυσικών προσώπων, ελεύθερων επαγγελματιών-επιστημόνων, αγροτών και καθενός που σήμερα, κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες, παράγει, επιχειρεί και καταφέρνει να έχει ένα καλύτερο σχετικά εισόδημα γι’ αυτόν και την οικογένειά του.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως έχει ξεκάθαρα δημοσιονομικά χαρακτηριστικά και είναι προσανατολισμένο να «βουλώσει» τις μεγάλες τρύπες του κρατικού προϋπολογισμού, πετσοκόβοντας όλες τις συντάξεις και εκτινάσσοντας στα ύψη τις εισφορές. Καταστρατηγεί, παράλληλα, βασικές αρχές του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, όπως της ισότητας, της αλληλεγγύης των γενεών και της ανταποδοτικότητας εισφορών-παροχών, καθόσον τιμωρεί την εργασία, αφού ο ασφαλιστικός βίος είναι αντιστρόφως ανάλογος του ύψους των συντάξεων.

Αγωνιζόμαστε για την πλήρη απόσυρση του προσχεδίου Κατρούγκαλου και διάλογο από μηδενική βάση, συντασσόμενοι με όλους τους υπόλοιπους φορείς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, σε ένα κοινό μέτωπο, που θα αποτελέσει ανάχωμα στην ανεργία, την υπαλληλοποίηση, την ετεροαπασχόληση και τη μετανάστευσή μας.»

Σχολιάστε