My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Γιατρειά υγιαντική και αγιαστική

Ο μητροπολίτης Γουμένισσας, ΔημήτριοςΤου μητροπολίτη Γουμενίσσης, Γεφύρας, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Αδελφοί μου, «εμείς καταδικάσαμε το Θεό σε θάνατο, κι Αυτός μας καταδίκασε να αναστηθούμε» (άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς)! Είναι το “κλειδί” ερμηνείας της γενναιότητας, της αρετής, της δικαιοσύνης όλων των αγίων και δικαίων… Αυτοί, οι…“καταδικασμένοι”σε αθανασία αιωνίου ζωής από το σταυρωμένο Θεό, όλοι  τους αντιστάθηκαν στην διαιώνια κοσμική μανία τής θεο-άρνησης ή της ανθρωπο-προδοσίας του Θεανθρώπου Χριστού. Αυτοί, οι…“καταδικασμένοι” σε ανάσταση ζωής, όλοι τους αντιστάθηκαν στήν κοσμική ανακύκλωση των φτυσιμάτων και των μαστιγώσεων, της σταυρικής έσχατης καταδίκης και των εμπαιγμών. Αντιστάθηκαν στους ιστορικούς διωγμούς της Εκκλησίας του Χριστού. Κι αν μερικοί από αδυναμία υπέκυψαν προσωρινά σε αρνήσεις η και απαρνήσεις, όμως το επανόρθωσαν με πικρό κλάμα μετάνοιας, μέχρι που έχυσαν και το δικό τους αίμα! ΔΕΝ πέρασε από την ύπαρξη των Αγίων ούτε σαν φαντασία στιγμής να περιφρονήσουν το πιο μεγάλο ΔΩΡΟ του Θεού στον κόσμο και στην πανανθρωπότητα: το θεϊκό ΔΩΡΟ που είναι η φοροαπαλλαγή από τη δυσοσμία της φθοράς και της διαφθοράς· το θεϊκό ΔΩΡΟ που είναι η ζωή και η ανάσταση. Το ΔΩΡΟ που λέγεται ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Είναι το μοναδικό ΔΩΡΟ που ξεπερνά κάθε αλαζονεία της ηλεκτρονικής κι απρόσωπης εποχής μας, της εικονικής παγκοσμιότητος με αριθμούς κερδών δίχως ανθρωπιά (επειδή δεν πιστεύει στο Χριστό). Η μοναδική πραγματική και τέλεια ανθρωπιά είναι η ανθρωπιά του ενανθρωπισμένου Θεού, η ανθρωπιά της Αγίας Τριάδος, με απόδειξη τόν Σταυρωμένο και Αναστημένο Χριστό, για χάρη μας!

«Μην κλαίτε!» λένε οι Άγιοι από την πείρα τους με μια φωνή σήμερα, σε κάθε απελπισμένο, σε κάθε απογοητευμένο, σε κάθε γονατισμένο. Ο,τι και να γίνει, δεν νικάει τον ΑΝΑΣΤΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟ. Κάθε διαβάθμιση της φθαρτότητος, χειροπιαστή στο κορμί μας, είτε στην ψυχή μας, είναι καταδικασμένη να πεθάνει. Αλλά ο Χριστός αναστήθηκε και χαρίζει τον Εαυτό Του στους πονεμένους, στα θύματα της παγκόσμιας μιζέριας. Αντίθετα, πεθαίνουν δίχως ελπίδα αναστάσεως, όσοι παγκοσμίως εμπορεύονται τα ασυλλόγιστα κέρδη και τις εγκόσμιες εξουσίες, δίχως αγάπη και φόβο Θεού, δίχως σεβασμό και αγάπη στον άνθρωπο. ΟΜΩΣ, ο Χριστός αναστήθηκε και χαρίζει τη ζωή Του, τον Εαυτό Του, “αντίδοτο του μη αποθανείν”. Αντίδοτο αιώνιο, στην προσωρινή κληρονομημένη γονιδιακή φθαρτότητά μας. Γιατρειά υγιαντική και αγιαστική, στη μακραίωνη πανανθρώπινη ταλαιπωρία μας, που εμείς πάμε να την ξεφύγουμε με τόσες διασκεδάσεις, αλλά δεν μπορούμε έτσι να την νικήσουμε.

Εμπρός λοιπόν με το φετινό “Χριστός Ανέστη”!

Είμαστε άνεργοι; καιρός να δουλέψουμε την πιο σπουδαία εργασία, που λέγεται “κοινωνία με το Θεό”. Είμαστε χρεωμένοι; καιρός να καταφύγουμε όχι σε νέους δανειστές, αλλά σε Κείνον που μας δανείζει τον Εαυτό Του, και αυτό χωρίς καταναγκασμούς και άγχη, μόνον αν το θέλουμε! Είμαστε πονεμένοι; καιρός να ακουμπήσουμε στον πιο Πονεμένο, στον “αίροντα την αμαρτίαν του κόσμου και παρέχοντα το μέγα έλεος”. Είμαστε ασθενείς; καιρός να βρούμε τον νεκρωθέντα και αναστάντα αθάνατο Ιατρό ψυχών και σωμάτων. Και απόδειξη, οι άγιοι όλων των εποχών, μέχρι την εποχή μας και μέχρι τα τέλη των αιώνων. Απόδειξη η θεία λειτουργία και η θεία κοινωνία “εις άφεσιν αμαρτιών και ζωήν αιώνιον”. Απόδειξη τα θαύματα που γίνονται παραδίπλα μας· μας δείχνουν ότι το μοναδικό “φάρμακο” γιατρειάς στον όλο άνθρωπο είναι ο Χριστός. Καιρός είναι να δοκιμάσουμε τη “συνταγή” που μας δείχνει η Εκκλησία: την εμπιστοσύνη (πίστη και πιστότητα) στο Χριστό· την ελπίδα (καταφυγή και σιγουριά) στο Χριστό· την αγάπη (μετάνοια και ολάνοιχτη καρδιά) στο Χριστό. Για να παίρνουμε από σήμερα, κάθε φορά, κάθε Κυριακή και κάθε μέρα τη σωστική χάρη που είναι ο Χριστός της Εκκλησίας. Σας το εύχομαι ολόψυχα, στον καθένα προσωπικά, στις οικογένειες και στην κοινωνία μας, στους θεσμούς και στην πατρίδα μας, και παντού σε όλον τον κόσμο. Χριστός ανέστη! Ο Αναστάς Κύριος είη μεθ᾽ ημών.

 

 

Σχολιάστε